СЕДМИ КЛАС - седмицата на резултатите - 26.06 - 02.07

• 171 705
  • 1 838
  •   1
Отговори
# 1 470
Системата започва класиране от 1 надолу и спира там, където стига балът.Предполага се, че сте подредили желанията от най желани-1 до по-малко такова.Затова той винаги започва от 1 позиция, просто класирането на позициите на 2-ро  върви нагоре.На второ класиране е същото, но разместването се случва само нагоре( в примера от 5 нагоре), но компютърът пак тръгва от 1 надолу, но до 5, защото там сте класирани вече и няма мърдане.Ако има как ще ви премести нагоре и се записвате задължително.Ако няма как да мръднете нагоре, то оставате на 5 позиция и пак сте длъжни да се запишете.Вече на 3-то се отписвате и редите пак( ако добре съм разбрала).
Точно от това, че върви нагоре се заблудих. Иначе алгоритъмът е ясен...

# 1 471
  • у дома
Към родителите от БУРГАС
 В началото синът ми се беше ориентирал към Механото,защото го влече обучението по професионалните предмети там, но изкара добър бал и се разколеба, дали да не пробва в "по-елитно" училище (Руската примерно). Най-вече заради средата.Имате ли впечатления от Механото, от познати/приятели. За съжаление няма от къде да получа информация от първо лице...
Аз лично, за синът ми, между Руска и Механо категорично бих избрала Механото! Единственото, което ме притеснява в това училище е, че там са само момчета... Иначе, като за всяка гимназия има и добри и лоши отзиви.

# 1 472
Към родителите от БУРГАС
 В началото синът ми се беше ориентирал към Механото,защото го влече обучението по професионалните предмети там, но изкара добър бал и се разколеба, дали да не пробва в "по-елитно" училище (Руската примерно). Най-вече заради средата.Имате ли впечатления от Механото, от познати/приятели. За съжаление няма от къде да получа информация от първо лице...
Чисто като бал погледнато, руската не е кой знае каква стъпка напред.
Разлика между двете като среда може да има от факта, че в руската има повечко момичета, в Механото момчета.
Ако е технически настроено детето строителният може би е по-добре от механото, поне като бал определено изпъква, включително и преди руската гимназия.
Да не се пренебрегва и има ли нагласа да учи руски детето, че и той си е доста труден и би било мъчение.

# 1 473
Гледам новосъздадена паралелка в избраното от нас училище, за която няма публикуван учебен план в сайта на училището. Искам да се ориентирам какво и колко се учи - мога ли да гледам учебния план за същата паралелка, но в друго училище? Същите предмети и хорариум ли трябва да имат?
Да, същото е. Разлика може да има в чуждите езици, но те са обявени в паралелката вече, както и в това дали е с интензивно или с разширено изучаване.

# 1 474
Към родителите от БУРГАС

Зависи дали смята да продължи да учи за висше образование или не. Ако няма нагласа да продължава - по-добре Механото, там дават много добра подготовка за различните професии и дипломите им си имат реална стойност. Искам да кажа, че не са като някои други специалности, като например банковото дело и счетоводството в Търговската гимназия или архитектурата в Строителния, за които реално се изисква висше образование и никой няма да вземе на работа хора със средно образование на такива длъжности.
За средата в тези училища нищо на мога да кажа. За мен в това отношение всичко е въпрос на късмет. Възпитание и родителски контрол също.

# 1 475
На второ класиране е същото, но разместването се случва само нагоре( в примера от 5 нагоре), но компютърът пак тръгва от 1 надолу, но до 5, защото там сте класирани вече и няма мърдане.Ако има как ще ви премести нагоре и се записвате задължително.Ако няма как да мръднете нагоре, то оставате на 5 позиция и пак сте длъжни да се запишете.Вече на 3-то се отписвате и редите пак( ако добре съм разбрала).
Лек коментар. След второ не си длъжен да се запишеш, ако твърдо си решил да участваш на трето. Тогава в системата за трето ще се появи и освободеното от теб място на което си бил класиран след второ и не си се записал и може отново да го сложиш в списъка. Няма обаче гаранция дали пак би се класирал там.
Ако се запишеш след второ, твоето място няма да го има и ако се отпишеш и играеш на 3-то и 4-то, то то ще се появи чак за 4-то.
Да, затова сложих скобите,някой назад коментираше точно това, че трябва да се запишеш и после да се отпишеш за трето, но може би ако решиш, и аз да съм го разбрала така като задължително.

# 1 476
Мили дами, ясно е, че на някои седмокласната епопея може да им е поопънала нервите.
Ясно е, че може да е уморително и леко досадно на редовните пишещи да четат и отговарят на все едни и същи въпроси. А понякога и на странни въпроси. Grinning

Но хайде да не бъдем груби! Поучително-снисходителният тон не е никак красив.

Не е срамно да се задават въпроси. Когато човек пита, значи се интересува и иска да научи. Той ако беше успял да се информира за всичко идеално предварително, нямаше да пита тук.

Никой не ви задължава да отговаряте на въпроси, които са ви дотегнали. Но щом имате време да напишете хаплив коментар, значи сте имали времето и да отговорите директно на зададения въпрос. Wink

Pandichka82 Училищата не спускат балове, с които са решили да приемат децата. Тези статистики на минимален и максимален бал, които виждате от предишните години, се получават, след съответните класирания.

В случая в паралелка Х кандидатстват например 300 деца. Само че паралелка Х има само 26 места и затова там се класират първите 26 по бал. И така се определя балът на паралелката - според бала на децата, които са кандидатствали за тази паралелка или по-точно балът на въпросните 26, които са се класирали.

Тези балове от миналите години служат само за да се ориентирате горе-долу за къде ще стигнат силите на вашето дете. Когато подреждате желанията, си в заявлението се водете основно от желанията си. Накрая на списъка си с желания е добре да включите училища и паралелки с миналогодишен бал, който е по-нисък (с поне 30-40 точки) от този на детето ви, за да си гарантирате, че ще ви класират някъде.

# 1 477
Въпрос за трето класиране, до което се надявам да не се стига. Значи, ако се запише детето на второ и видим по-добри възможности на трето, може да се отпише и да участва.
Ако може да уточните - когато се отпише детето, веднага ли се отразява в системата и може да кандидатства в системата? Или се отписва и отива с дипломата в училището, което иска?
Ясно е, че освободеното място ще се появи чак на четвърто.

# 1 478
  • Бургас
Чисто като бал погледнато, руската не е кой знае каква стъпка напред.
Разлика между двете като среда може да има от факта, че в руската има повечко момичета, в Механото момчета.
Ако е технически настроено детето строителният може би е по-добре от механото, поне като бал определено изпъква, включително и преди руската гимназия.
Да не се пренебрегва и има ли нагласа да учи руски детето, че и той си е доста труден и би било мъчение.
Говори на руски любителски и му харесва като език, но от дете е запален по електротехника и електроника, интересува се ,чета ,гледа клипове с такава тематика , а и често се занимава с това практически в свободното си време. В Механото ме притеснява единствено средата..

Зависи дали смята да продължи да учи за висше образование или не. Ако няма нагласа да продължава - по-добре Механото, там дават много добра подготовка за различните професии и дипломите им си имат реална стойност. Искам да кажа, че не са като някои други специалности, като например банковото дело и счетоводството в Търговската гимназия или архитектурата в Строителния, за които реално се изисква висше образование и никой няма да вземе на работа хора със средно образование на такива длъжности.
За средата в тези училища нищо на мога да кажа. За мен в това отношение всичко е въпрос на късмет. Възпитание и родителски контрол също.
Нито една специалност в Строителния не представлява интерес за него, както се изразяват преподавателите му в основното училище- той си е електричар . Надявам се ,разбира се да продължи с висше образование. Пак казвам в Механото ме притеснява средата.

# 1 479
А в Киров как е? Едно време беше отличен техникум.

# 1 480
  • София
Въпрос за трето класиране, до което се надявам да не се стига. Значи, ако се запише детето на второ и видим по-добри възможности на трето, може да се отпише и да участва.
Ако може да уточните - когато се отпише детето, веднага ли се отразява в системата и може да кандидатства в системата? Или се отписва и отива с дипломата в училището, което иска?
Навремето преди 3 г след като се отписахме от паралелката от второ класиране за трето нямаше как да кандидатстваме в системата. Отидохме с дипломата в училище гнездо и от там въведохме новият списък с паралелките за трето класиране.

# 1 481
Навремето преди 3 г след като се отписахме от паралелката от второ класиране за трето нямаше как да кандидатстваме в системата. Отидохме с дипломата в училище гнездо и от там въведохме новият списък с паралелките за трето класиране.

Благодаря! А тази година има ли промени? Нали уж и трето, и четвърто ще са през системата? Или бъркам?

# 1 482
  • София
Не съм се интересувала. С Ели приключвам на второ Simple Smile

# 1 483
МиМка, детето си звучи като за електротехникума. Ако си е запален електричар е сигурно, че и много ще научи и вниманието на учителите ще получи, защото за жалост не са много мотивираните.
Успех с избора!

# 1 484
Не съм съгласна, че финансовите гимназии подготвят слаби счетоводители и трябва задължително висше.

Общи условия

Активация на акаунт