СЕДМИ КЛАС - седмицата на резултатите - 26.06 - 02.07

• 171 594
  • 1 838
  •   1
Отговори
# 1 455
  • Бургас
Към родителите от БУРГАС
 В началото синът ми се беше ориентирал към Механото,защото го влече обучението по професионалните предмети там, но изкара добър бал и се разколеба, дали да не пробва в "по-елитно" училище (Руската примерно). Най-вече заради средата.Имате ли впечатления от Механото, от познати/приятели. За съжаление няма от къде да получа информация от първо лице...

# 1 456
  • София
Не знам защо се очаква тук да седят хора БЕЗ други ангажименти - често изтъквани като причина да не сме информирани - и да отговарят постоянно и изчерпателно. Някой да е на заплата към темата?

Queen L, да пишете на училището за повече информация?

# 1 457
Гледам новосъздадена паралелка в избраното от нас училище, за която няма публикуван учебен план в сайта на училището. Искам да се ориентирам какво и колко се учи - мога ли да гледам учебния план за същата паралелка, но в друго училище? Същите предмети и хорариум ли трябва да имат?
Не е задължително да са еднакви. Обадете се в училището и питайте за плана.

# 1 458
Моля не ми са карайте, защото ще задам тъп въпрос, а само някой да ми отговори с ДА или НЕ (сама себе си вече почнах да обърквам):
На второ класиране системата пак ли гледа желанията отгоре надолу?

# 1 459
  • Sofia
Не разбирам въпроса.  А откъде да ги гледа?

# 1 460
  • Пазарджик
Може ли само родител да провери резултатите от нво без да присъства и детето?

# 1 461
Да, гледат се желанията, които са по-напред от това, което сте класирани . Предполага се, че първите са ви най-желани.

# 1 462
Според указанията трябва и родител и дете да присъстват, но доста дами и тук, и във фейсбук групата споделиха, че са ги разгледали без децата.

# 1 463
Не разбирам въпроса.  А откъде да ги гледа?
От това на което си приет нагоре? Примерно ако си приет на 5-то желание, а 2-ро и 3-то са с еднакъв бал, който ти стига, къде ще те сложи системата?Пак уточнявам става въпрос за второто класиране.
Може ли само родител да провери резултатите от нво без да присъства и детето?
Може, само трябва да знае входящия номер.

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 12:05 от Бобец

# 1 464
Ще те сложи на тази, която е по-напред в класирането: гледа се от 1 надолу, в случая на 2 ще те сложи.

# 1 465
В този случай ще ви класира по второ желание.

# 1 466
Ще те сложи на тази, която е по-напред в класирането: гледа се от 1 надолу, в случая на 2 ще те сложи.
Благодаря!Както казах вече сама себе си насметох...Confounded

# 1 467
Благодаря!Както казах вече сама себе си насметох...Confounded
Системата започва класиране от 1 надолу и спира там, където стига балът.Предполага се, че сте подредили желанията от най желани-1 до по-малко такова.Затова той винаги започва от 1 позиция, просто класирането на позициите на 2-ро  върви нагоре.На второ класиране е същото, но разместването се случва само нагоре( в примера от 5 нагоре), но компютърът пак тръгва от 1 надолу, но до 5, защото там сте класирани вече и няма мърдане.Ако има как ще ви премести нагоре и се записвате задължително.Ако няма как да мръднете нагоре, то оставате на 5 позиция и пак сте длъжни да се запишете.Вече на 3-то се отписвате и редите пак( ако добре съм разбрала).

# 1 468
Гледам новосъздадена паралелка в избраното от нас училище, за която няма публикуван учебен план в сайта на училището. Искам да се ориентирам какво и колко се учи - мога ли да гледам учебния план за същата паралелка, но в друго училище? Същите предмети и хорариум ли трябва да имат?
Не е задължително да са еднакви. Обадете се в училището и питайте за плана.
Обадих се. Казаха, че учебните планове се утвърждавали от Министъра на образованието и ако паралелките са с еднакъв код, значи ще имат същите часове и хорариум. Не ми дадоха план, но поне ми казаха кода на новата паралелка ...

# 1 469
  • София
На второ класиране е същото, но разместването се случва само нагоре( в примера от 5 нагоре), но компютърът пак тръгва от 1 надолу, но до 5, защото там сте класирани вече и няма мърдане.Ако има как ще ви премести нагоре и се записвате задължително.Ако няма как да мръднете нагоре, то оставате на 5 позиция и пак сте длъжни да се запишете.Вече на 3-то се отписвате и редите пак( ако добре съм разбрала).
Лек коментар. След второ не си длъжен да се запишеш, ако твърдо си решил да участваш на трето. Тогава в системата за трето ще се появи и освободеното от теб място на което си бил класиран след второ и не си се записал и може отново да го сложиш в списъка. Няма обаче гаранция дали пак би се класирал там.
Ако се запишеш след второ, твоето място няма да го има и ако се отпишеш и играеш на 3-то и 4-то, то то ще се появи чак за 4-то.

Общи условия

Активация на акаунт