Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 12)

• 20 777
  • 773
  •   1
Отговори
# 105
20 минути проверявах постоянно,все си беше 38,4,дадох нурофен към 30-40 м стана 37,5

# 106
20 минути проверявах постоянно,все си беше 38,4,дадох нурофен към 30-40 м стана 37,5

Зъби са според мен. Когато е вирус Т е по упорита. Поне при моите.

# 107
  • Пловдив
Да се оправят бебетата бързо и дано не е нищо сериозно!
Вчера Йони глътна парче от пластмасова щипка за пране. Не успях да я извадя, ходихме в болницата в детското спешно. Изненадах се от приятното отношение, и че повечето медицински лица бяха млади. Пратиха ни на консултация с хирург и УНГ. УНГ(докторка стара генерация) ни прати на рентген да видят къде е парчето щипка, но от рентгена обясниха, че пластмасата няма да излезе на снимката, а и на дете под годинка не се препоръчва да се облъчва. След като УНГ-то разбра, че няма снимка, се размрънка, прегледа Йони и така я натисна, че детето много се разплака, разхълца се, едва го успокоихме. Хирурга имаше страхотно отношение, беше наясно, че няма смисъл от снимка и ѝ разтри внимателно коремчето. Успокоиха ни, казаха, че след като не е посиняла и повърнала, парчето е в стомахчето и трябва просто да го изака.
Няма да ви пиша подробности какво си помислих, когато разбрах, че не мога да извадя щипката. Сигурно имам на косата нови бели косми. А е нещо, което се случва често: да глътне предмет. Просто бях голяма паника!

# 108
Да се оправят бебетата бързо и дано не е нищо сериозно!
Вчера Йони глътна парче от пластмасова щипка за пране. Не успях да я извадя, ходихме в болницата в детското спешно. Изненадах се от приятното отношение, и че повечето медицински лица бяха млади. Пратиха ни на консултация с хирург и УНГ. УНГ(докторка стара генерация) ни прати на рентген да видят къде е парчето щипка, но от рентгена обясниха, че пластмасата няма да излезе на снимката, а и на дете под годинка не се препоръчва да се облъчва. След като УНГ-то разбра, че няма снимка, се размрънка, прегледа Йони и така я натисна, че детето много се разплака, разхълца се, едва го успокоихме. Хирурга имаше страхотно отношение, беше наясно, че няма смисъл от снимка и ѝ разтри внимателно коремчето. Успокоиха ни, казаха, че след като не е посиняла и повърнала, парчето е в стомахчето и трябва просто да го изака.
Няма да ви пиша подробности какво си помислих, когато разбрах, че не мога да извадя щипката. Сигурно имам на косата нови бели косми. А е нещо, което се случва често: да глътне предмет. Просто бях голяма паника!
Кате ужасен шок сте изживяли ! Косите ще ги преживееш. Аз покрай бременноста и след това стреса,който изживяхме след раждането съм с доста бяла коса🤷♀На 35 години съм почти и си имам доста. Добре че се правя блондинка и замаскирвам за сега положението. Важното е че Йоаннка е добре,но това ще ни очаква за в бъдеще. Пламена редовно чопли тапетите в едната стая където имаме къса и яде🥲 Напоследък е доста дива и непредсказуема🤷♀

Последна редакция: сб, 01 юли 2023, 14:32 от Милото

# 109
ради, не е добре , че не пишка , сигурно се обезводнява.Води в спешното според мен за навременна реакция.
Катето и аз щях да побелея ако ми се случи, Ади постоянно носи джанки, камъчета листа и все съм нащрек да не лапне нещо, но понякога се случва.Дано вече да я е изакала и да си отдъхнеш.
Ох , Лизи , наистина е зле положението при вас.Как са сега децата?

# 110
Бяхме сутринта в спешното,казаха,че е явно някакъв вирус да давам само сироп за Т и толкова ,козах,че не пишка много каза да го следя и да го кърмя повече ,но той отказва не иска
ради, не е добре , че не пишка , сигурно се обезводнява.Води в спешното според мен за навременна реакция.
Катето и аз щях да побелея ако ми се случи, Ади постоянно носи джанки, камъчета листа и все съм нащрек да не лапне нещо, но понякога се случва.Дано вече да я е изакала и да си отдъхнеш.
Ох , Лизи , наистина е зле положението при вас.Как са сега децата?

# 111
Здравейте и от мен. Благодаря за пожеланията момичета.
Не съм се включвала тея дни, никакво време и енергия не ми остава.
Лизи..... Нямам думи, при нас е така, няма даже и толкова доктори колкото описваш. Дано се оправят бързо децата и да ме се налага да имате нужда от лекар Disappointed
Ради и на вас бързо оздравяване. Всичко ще е наред! Hug

Ако изтървам някой друг болничък, бързо оздравяване на всички.

На Божидар сополите спряха. Аз малко започвам по английски да го лекувам, а две думи с нищо. Наплашиха ме майките, че имал инфекция, защото си пипаше и ушите, два дена бях като зомби и филмирана и той се оправи просто. Нито капки, нито лекарства. И първия път така направих в БГ, слагах Грип Стоп капките два дена, той не дава да го доближа дори... Страшна борба е, ами спрях да го мъча и себе си също... Изтекоха си, че и на вятър и на дъжд бяхме навън.

Кате и аз го изтървах днес, и ние направихме беля, направо ми подкосиха краката, не знаех какво да правя Disappointed Relieved
Сменях памперс, преди разходка и на леглото беше чантата, обувките якето, приготвени, дадох му Theetha гелче в ръцете за да сменя памперса без гонене. Но откъде е намерил (сигурно е паднала от чантата ми) вайпа ми. Пред очите мииии, затова ме е яд най много, че бях буквално пред лицето му, докато му закопчавам бодито си дръпна от цигарата Disappointed Relieved
Закашля се и дим изкара момичетаааа лошо ми стана чесно, пребледнях. Още треперя като се сетя, гледката.... Дим от устата му Disappointed Relieved

Ние решихме да правим рожден в парка и това е другата причина да нямам време. Кипи подготовка, добре че майка ми има много опит с това. И действаме с нея. Украси, игри, торти, питки (и пращапулник ще има). Като цяло мисля, че ще се получи много добре и децата много ще се забавляват. Решихме така за да си имаме спомен все пак някакъв, това са на Божидар първите "приятели"...
Установих е обаче, че е роден (и не само той) в отпускарски сезон и месец и доста хора заминават на почивка. И много от дечицата които поканих няма да дойдат, защото ги няма... Тъжно ми стана, защото  майка идва дена преди неговия рожден ден има рожден ден. Тя ще става на 50. И тя ми каза, че на нейния рожден ден, никой не ходел никога... Защото ги нямало, една година само имала една приятелка Disappointed

# 112
Момичета ,малкия от 4 часа не е пишкал какво да правя да го водя ли отново до спешното ,не знам

# 113
Не е пишкал, защото Т го обезводнява, след като не иска и да яде. Пие ли вода? Пробвай да дадеш вода или кърма с пилетата на Панадол, че е по голяма или с лъжица. Тегаво е, но пак е нещо. Намажи му венците с гел, изчакай малко и тогава давай. Можеш и с Панадол/Нурофен да ги намажеш с пръст. В спешното ако изобщо обърнат внимание единственото, което ще направят е да го включат на система. Ако не успееш да му дадеш нещо, го заведи, ако си в БГ и е обезводнен ще ви вземат в болница, но при вас не знам.

# 114
Вода пие ,но малко сок също му давам и него отказва,сега до като спеше сучеше в просъница
Не е пишкал, защото Т го обезводнява, след като не иска и да яде. Пие ли вода? Пробвай да дадеш вода или кърма с пилетата на Панадол, че е по голяма или с лъжица. Тегаво е, но пак е нещо. Намажи му венците с гел, изчакай малко и тогава давай. Можеш и с Панадол/Нурофен да ги намажеш с пръст. В спешното ако изобщо обърнат внимание единственото, което ще направят е да го включат на система. Ако не успееш да му дадеш нещо, го заведи, ако си в БГ и е обезводнен ще ви вземат в болница, но при вас не знам.

# 115
Срам не срам да се запиша на незнам коя страница.
Кате, огромно благодаря!
 Михаил е с диария, ама яко… нищо друго му няма, само дриска на всяко ядене. Личната каза, че щом няма други проблеми, явно е вкарал някоя инфекция с мръсни ръце, и да не му давам нищо, защото сега му се формира имунитета. Даже каза да не му сменям диетата, ако не се чувства добре или спре да се храни/пие да и го водя на преглед. На мен ми беше доста притеснено, защото в Украйна моя приятелка я караха да пише отказ от хоспитализация за по-безобидно дрискане, но ММ ми каза да се успокоя, че детето е активно, весело, хапва си, реално аз имам повече проблеми от него… Е, аз естествено му вкарах специалитета по запичане на свекърва ми - варен орис с варено яйце 😂

Меджик, то сега не е като едно време - децата цяло лято на село, да по-тегаво е с отпуските, но ще ги караме по курорти и ще празнуваме с другите почиващи 😂 да сме здрави да изкарваме пари за тия екстри 😂

Ради, пробвай да му дадеш течности както Болибон е казала, защото иначе ще ти го сложат на система. Слагай на гърда често, давай по всички възможни способа - спринцовка, лъжичка, чаша.

Щях да пиша още, но един насран момък чака да му измия дупето 😀

# 116
При нас е същото положение и според мен всичко идва от коремчето,днес ака разстройство за 5 път и това е от 10 дни понякога е 1 път на ден ,но повечето пъти 3-4 днес 5 , не знам какво да правя предлагам с чаша, със сламка ,с бутилка а да суче иска само когато ще спи и то не винаги ,чувствам се безсилна мъжа ми не ме позкрепя казва само ,че детето му няма нищо а аз виждам,че не е така ,има му нещо има му 😭😭😭😭 сутринта дори не дойде с мен до спешното,каза ,че му няма нищо от една Т било зъби остана да спи ,все не се е наспал , а аз дори не спах буквално цяла нощ

Последна редакция: сб, 01 юли 2023, 20:26 от Radii :)

# 117
Ради, на мен тук (Шотландия) ми казаха ако продължава диарията над 7 дни или има температура, слабост и признаци на обезводняване да го водя на лекар. Но моето дриска… сори за подробностите, но е течно и храната не се преработва, обаче пък няма температура, и прави по 1000 бели в секунда, не се спира. За това и не бия тревога.
 Ако твоето е слабо и виждаш че се обезводнява го закарай пак да го видят, кажи че не пишка, а има диария и според теб е обезводнен.

# 118
Ради, успокои се. По всяка вероятност са зъби или от сезоните вируси, които ще има да карате много пъти. 38,5⁰ не е висока Т. Още ли вдига? За съжаление ще има да се сблъскваш с тези вируси често, не можеш да се паникьосваш всеки път. Моята ака 3-4 пъти на ден когато си е в нормалното състояние. Ти когато си болна не ти се яде, с детето е по същия начин, организма се прочиства. Но ти като възрастен знаеш, че трябва да пиеш течности и ги пиеш ако трябва и насила. Бебето не знае, че трябва да пие. Както пък като повръщат съм крила водата, защото не трябва да пият веднага и по много, ама иди обяснявай на малко дете. Не се опитвай да му ръчкаш постоянно нещо в устата да пие, така ще отказва още повече. Избери си определен период от време 1ч например и тогава предлагай. Остави шишето с вода в обсега му, ако иска да може да си го вземе да пие сам. Знам, че е трудно. Минала съм през това, минавам отново всеки път когато някое се разболее. Ако се притесняваш заведи го пак на лекар, обясни им всичко, кажи им, че не е пишкал. За обезводняване проверяваха по някакъв начин по кожата на корема и фонтанелата ако е хлътнала. Синът ми го проверяваха така поне, беше на 1г и 1м като два дни кара само на въздух и на лекарства. Нищо не искаше, на третия ден пропи вода и мляко, но той беше с ангина и Т над 39⁰. Важното е ти да се опиташ да се успокоиш. Забелязала съм, че обикновенно детето е много по добре от колкото аз си мисля и си представям, и дано все така да е. Сигурна съм, че и при вас е така, но ако нещо те притеснява по добре го заведи пак. Питах сега сестра си, било притеснително, ако повече от 24ч не е пишкал изобщо.

# 119
Ради, при обезводняване фонтанелата се вдлъбва на вътре и устните стават сухи, все едно се напукват и детето е бледо.
Щом яде заспал, слагай го на гърда заспал, така ще изяжда и повече. Сами съм го хранила 4 месеца само и единствено заспал, защото буден не искаше. Съветите на болинон са много правилни, не се мъчи постоянно да му натикваш нещо в устата, поне при мойте това води до обратния ефект. Не се притеснявай, нещата ще се оправят! Heart

Общи условия

Активация на акаунт