Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 12)

• 20 783
  • 773
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас / Славейков
Да се оправят всички болнични.От днес и Митко взе да киха по сто пъти ,от обяд има и сополи.Сега следя да няма и температура.Заспа ,но доста се върти и е неспокоен.Дано е от зъбите ,а не някой вирус.От утре го почвам с Бимбито и  днес почнах капките ,.Стоп грип.Ще видим колко време ще продължат тези сополи.
Кате дано всичко е наред с детенце и по бързо да се случат нещата.
Меджик  тоз Божко ще те довърши.Само щуротии в главата.
Днес Митко и той по носа ми се качил на нощно шкафче иот там на спалнята.А дори не стои много време прав на краката си.Как го направи идея си нямам.

# 121
Здравейте, момичета от много време не съм писала, все не остава кога, но иначе следя всяко включване в темите 😅
Пожелавам на всички болни дечица бързо оздравяване и сили на мамите.
Ние сме добре, Алекс стана хиперактивен, по цял ден не се спира, започна да пълзи на 9 месеца (голямата ми драма 😂) и два месеца по-късно вече ми идва да се гръмна 🤯 Няма спирка, рязко започна да се буди и много рано сутрин, абе с две думи от кротко бебе, стана голямо инатче.. Ама на кой да се метне 🤷🏻♀

Ради, като чета, не ми звучат добре нещата. Алекс също изкара един вирус миналият месец, с темп 38.5-38.8, която не искаше да пада и съответно стигнахме до Нурофен + свещички, защото беше като парцал, иначе друго нямаше освен темп, но то си е достатъчно за малко бебе. При него обаче пишкането не се засегна, продължи да си пълни памперсите, а той не е фен на водата по начало.
На мен нещо ми звучи, като обезводняване, мисля, че 6 часа е максимумът, който можеш да чакаш със сух памперс, после следва преглед от лекар, аз не бих чакала.
По принцип вече се отрича, че зъби могат да причиняват подобни симптоми, просто имунитета пада и по-лесно пипват вируси. Отделно и разранените венци са входна врата за всеки вирус и бактерия.. Дано всичко се оправи бързо, но по-добре да отидете на преглед. В тази жега много бързо се обезводняват.

Последна редакция: нд, 02 юли 2023, 00:42 от SecretM0

# 122
Ради как сте?

# 123
Radi , изследване за обезводняване е КГА. То показва най-точно, а заедно с кръвна картина ще имат ясна представа и дали е вирусна инфекция. Взема се от капилярна кръв. Няма
Ли някоя лаборатория ?

# 124
Добро утро,при нас си е все същото,разстройство,температура 38+,сутринта я премерих и ректално 39,2 .
Снощи ходихме отново до спешно,защо се изака за 6ти път ,вече няма касво да ака и беше главно слуз и малко кървави нишки явно си е разранил отново дупето .
Снощи казаха ,че им изглежда добре и щом пишка макар и малко просто да давам сироп и Tesectan за разстройството разтваря се в храна или вода,сок ,но той не приема нищо  ,казаха,че ако немога да се справя вкъщи да останем в болницата и аз не знам какво да правя вече,виждам и че носа започнал да тече

Последна редакция: нд, 02 юли 2023, 10:02 от Radii :)

# 125
Добро утро,при нас си е все същото,разстройство,температура 38+,сутринта я премерих и ректално 39,2 .
Снощи ходихме отново до спешно,защо се изака за 6ти път ,вече няма касво да ака и беше главно слуз и малко кървави нишки явно си е разранил отново дупето .
Снощи казаха ,че им изглежда добре и щом пишка макар и малко просто да давам сироп и Tesectan за разстройството разтваря се в храна или вода,сок ,но той не приема нищо  ,казаха,че ако немога да се справя вкъщи да останем в болницата и аз не знам какво да правя вече
За мен е най-удачно в болница. Не е приятно,но детето поне ще е под лекарско наблюдение при положение че не приема течности. Могат да му включат и система,не е приятно,но пак ще е в негова полза. Стискам палци всичко да минава бързо☺

# 126
bolibon, благодаря за съвета да пробвам да дам вода със спринцовката от сиропа ,пие по 2-3 спринцовки на един път ,днес доста вода изпи,дадох му и 2 спринцовки с пасиран банан ,дано помогне за разстройството.
Утре сутринта ще звъня на педиатърката искам да минем на преглед и при нея ,днес попринцип е по жизнен,но нсе пак искам да го види и тя

Последна редакция: нд, 02 юли 2023, 23:01 от Radii :)

# 127
Radi, стискам палци бързо да се оправи. Не звучи никак добре, но хубаво, че пие вода.
Извинявайте за късното включване към темата.
Ние сме добре, малкия иска да яде сам парчета и след като избиха няколко зъба яде повече.
Кате, направо на нокти те е изправила Йони с тази щипка. А за Божко какво да кажа, как му е дошло изобщо на ума.
Милото, добре споменаваш, че е хапнала Плами тапет, и ние имаме и трябва да внимавам.
Той е обсебен от кабелите и дистанционните из къщи, включва и изключва климатика и телевизора, превключва си и каналите. За капак днес се събуди 4.45 и спа в ръцете ми да го люшкам един час.
Аз съм много изморена, на работа е ужасно натоварване и ми отказаха отпуск когато исках, още сме намален състав. На ръба съм да им дам оставка. Мъжо е също супер зает и са се натрупали пране, за чистене, да не говорим, че трябва и да готвя.
Всички болни да се оправят бързо.

# 128
Ради , аз гласувам за болницата , защото нещата си вървят към обезводняване .
Бързо да се оправят всички болни!
Меджик , май нищо няма да му стане на Божидар от една дръпка ама колко са бързи само....представям се как си се изплашила
Лизи, как са децата?
Кате , някакъв развой със щипката?
Вещице , пупелина , дано минава и заминава и да не е сериозно при вас.
За останалите се радвам , че се включвате и сте добре.Ние също сме добре в общи линии.
Иначе Ади вчера за втори път си удря главата , откакто проходи.Оставих я седнала в хола, беше се заиграла с една матрьошка и буквално за секунди влязох в банята.Обръщайки се да изляза да я проверя видях как прелита матрьошката от високои докато кажа Аделина и изляза, тя се изплющя на плочките , а вратата и остана между врата и главата.Не я чух да лази , явно се е изправила(вече нали може сама) да ходи, направила е няколко крачки и е посегнала да хване вратата на банята , а тя е тръгнала да се затваря и край с упората.Много се стреснах , за щастие явно и ръчички е успяла да сложи преди сблъсъка със земята и само леко се зачерви и поплака.Уж съм навсякъде с нея , а все нещо пропускам.Остават ни 13 дена до морето и съответно 15 до кръщене , рожден ден и ми е доста напрегнато, най - вече заради многото път и организацията от разстояние.Утре сме на басейн ,после ще споделя как е минало.

# 129
Децата вече са по добре, не кашлят толкова, но имат доста сополи! Снощи за първа вечер са спали цяла нощ, от както са болни.
И Яна вчера падна като дъска, беше се изправила на секцията и падна назад, много силно си удари глават, а онзи ден се беше изпарила в леглото и падна и се удари от таблата на леглото... Чух удара от другата стая, направо ужас.
Много трудно заспива по час и половина се изправя в леглото, аз я връщам в легнало положение, това колко време продължава, ще запопне ли въобще да заспива, като преди за 5 мин?

# 130
Дано всички болни дечица и тези с неразположения се чувстват по-добре!
Кате, настръхнаха ми косите като четях за Йони, дано всичко вече е наред! И на Ава щипките са ѝ любима играчка и постоянно всичко е в устата. Миналия ден на площадката намерила 5 стотинки, добре че ги видях преди да е станала белята. Много е изморително това постоянно дебнене, тя не се спира, особено като бяхме у нашите и не беше обезопасено един човек трябва да върви постоянно до нея.
Ние днес се прибрахме, вече определено мога да кажа, че Ави е свикнала с дългото пътуване (за наше щастие) и нямаме никакви проблеми ☺️
Все повече минава и на обща кухня, менюто ѝ тези дни включваше супа топчета, боб яхния, картофени кюфтенца и любимата питка на баба. Дъвче много добре, ако ѝ е голямо парчето плюе.
Много е подут венеца горе, май първи кучешки е тръгнал. За сега мрънка повече на моменти, но е поносимо.
Момичета, днес Ави става на 11 месеца, последна месечинка 🥺 бебчето ми расте с всеки ден, обожавам да гледам как открива света, но да ви кажа честно ми става тъжно как лети времето.

# 131
Момичета, спасението ми е инхалатора, който няма инхалатор, това е страшно полезна покупка...
Като бяха зле, през ноща Яна не можеше да спи от сополи и кашлица. Взимам я правя една инхалация с физиологичен разтвор и тя още докато и я правя заспива около 3, 4 часа и е отпулен носа и спи, като се събуди правя пак и така, това ми беше спасението. Първата нощ не се сетих, за инхалатора и тя рева цяла нощ и спа върху мен, на сутринта педиатърката ме подсети, че мога да правя така и следващата нощ беше по добре с инхалатора.

# 132
Педиатърката е отпуска до следващата седмица,ходих при друга,която я замества. Каза ,че леко му е зачервено гърлото,заа разстройството не можела да направи нищо взе проба и в петък да звънна да каже дали има нещо и да се консултирам с нашата педиатърка. 2 пъти в спешното му гледаха гърлото ,нищо не казаха да е червено,тая пък каза,но не предписа абсолютно никакви лекарства ,каза само,че не е ангина 😑 за температурата също нищо не каза,взеха му отново кръв от пръстчето ,всичко било наред. Аз ли прекалено се притеснявам или те не искат да обърнат внимание ,не знам. От сутринта 2 пъти отново ака а до края на деня не знам още колко ще бъдат. Има и хрема едва диша а можеби и гърлото допринася защото мрънка на носа си. Започвам да си мисля само лоши неща 😔

# 133
Аз още като се роди Плами и взех инхалатор на Омрон-котенцето и съм изключително доволна. Малко е шумничък,но пък свиква с него бързо,понеже не го позлвам често и го забравя😃. Наистина е в помощ инхалатора☺Относно ставанията на Яна не знам до кога ще я държат,но Плами е така от месец може би. Напоследък заспива минимум 40 мин,като обикаля спалнята,пълзи,сяда,отива да се изправя на таблата🤷♀Като е в кошарата е същото🤷♀

Ради не знам какво да те посъветвам честно казано. Давай течности и дано пребори този вирус.❤

Последна редакция: пн, 03 юли 2023, 13:55 от Милото

# 134
Какво изследване трябва да направим за да разберем ,защо има диария и дали е някаква инфекция от коремчето нещо и на момента ли излизат резултати или се чака

Общи условия

Активация на акаунт