Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 12)

• 20 783
  • 773
  •   1
Отговори
# 150
Radii,
Изследвани от фецес за аденовируси, както и за ротавируси. Посявки за атипични бактерии, които излизат до 3 дена ако се изолират. Но това са тестове, които отнемат време. Може и тази диария да се окаже от лактоза, от храна и т.н. Има значение и честота на изхожданията, както и консистенцията. Важното е да е хидратиран. Както са ти казали по-горе - млякото е хубаво да се замени с лечебна хумана, тук се изписват прахчета за електролити .

# 151
  • Варна
Аз за да я преобуя давам нещо в ръцете да човърка и нямам проблем, ползвам памперси иначе, гащите не ме кефят нещо май

# 152
То е ясно,че няма как да държим децата в стерилна среда,но бактерията която я има Племена е от типа на Стрептокок и причинява инфекция на горните и долни дихателни пътища. Няма общо с бактерия придобита от играчки или прочие. Ще видя ЛЛ утре какво ще каже.

Последна редакция: пн, 03 юли 2023, 23:21 от Милото

# 153
Задължително! Занимание в ръцете, не го слагам да легне с празни ръце на леглото, като стане време за смяна, първо търся "правилната играчка".
Ние сме с Памперс гащи и съм много доволна. Пробвах всички други английски марки, дебели ми се струват. А много и от тях не издържаха през нощта. Божидар пие си пийва мляко. И вода си пие. .. Памперса сутринта 2кг Grinning
Само Хъджис не съм пробвала. Имам Хъджис за плуване, нормални не. Трябва да опитам и тях.

Ради, всичко ще се оправи.
Най вероятно от храна се случва всичко.
Божидар две вечери, пищя от нищото, изпънат на струна. И в неговия памперс имаше промяна, 2 дена зелено, извинявам се и аз.... И видимо го боля корема.

Разказа ми играта следобяд. Реши, че ще мести мебели. Напъва се да мести дивана, крещи, тропа крака, бие го, не може да го премести, пустия диван до нервна криза го докара. После стола, с него се справи по добре. А най добре се справи с играта си, масата със столчето. Утре ще се забавляваме...
Успява да мъкне със себе си, едно камионче за бутане с крачета. Не иска да седне, иска да го носи Animal See No Evil

Последна редакция: пн, 03 юли 2023, 23:24 от Miss AG

# 154
Той е на кърма тоест трябва да спра да го кърмя и да му давам лечебна хумана или това става въпрос за бебета ,които са на АМ ?
Radii,
Изследвани от фецес за аденовируси, както и за ротавируси. Посявки за атипични бактерии, които излизат до 3 дена ако се изолират. Но това са тестове, които отнемат време. Може и тази диария да се окаже от лактоза, от храна и т.н. Има значение и честота на изхожданията, както и консистенцията. Важното е да е хидратиран. Както са ти казали по-горе - млякото е хубаво да се замени с лечебна хумана, тук се изписват прахчета за електролити .

# 155
Ради, аз не бих давала оризова вода. Оризът съдържа арсен, арсена се отделя от ориза във водата, така му даваш много по концентрирано количество арсен. Арсенът е един от най токсичните елементи в света.  Аз дори ориз гледам да им давам по рядко.

# 156
  • Пловдив
Някъде бях чела за памперс гащичките, че попиват изключително добре и детето не разбира, когато се е напишкало и по-трудно след това се приучавало към гърне. Не знам дали е вярно това. Ние сме все още с обикновени памперси: 4-ка.
Ровим в акото на малката да търсим тая щипка и още не сме я намерили. Даваме ѝ картофено пюре (таткото чел, че е нужно да излезе по-лесно щипката) и чакаме ли, чакаме 😄
По кожата на Йони се появиха червени пъпчици, та се чудим какви са и какво ги е причинило. То... много неща може да допринесат: нова храна, козметика, пръскало за комари.. Вече 2 дена не я пръскам и мажа с нищо, и не смея да давам нещо ново да опита. А такава хубава и сочна диня взехме онзи ден!! Нямах търпение да дам на Йони да опита, но.. хубаво е да изчакаме.
Милото, дано бързо се изчисти бактерията на Пламена.

Edit: Питката за кръщенето знаете ли дали трябва да е сладка или солена?

Последна редакция: вт, 04 юли 2023, 11:26 от Kateto-S

# 157
Мойте миналата седмица ги оръсках със Занзито и на другия ден и двамата бяха с обрив. Но те са чувствителни на всякаква козметика, сега още не смея да ги намажа с слънцезащитното ба АДерма, дето си е пак специално за атопична кожа.... Но нали бях взела на юриаж, крем за тяло за атопична кожа и пак се бяха обринали...

# 158
Пламена също е с много чувствителна кожа и е с  А-дерма,като слънцезащитата също е на А-дерма за АД и я мажа вече месец. Супер е и съм доволна.
На мен днес ми е много тъжен ден. Не знам дали сте гледали репортаж на “Темата на Нова” “Битка за детските сърца”. Един изключителен тъжен репортаж за мен и доста хора. Моя колежка е с бебе на 5 месеца и чакат за операция,но за съжаление в Детското кардиологично отделение имат недостиг на персонал. Имат само 8 медицински сестри,които поемат децата след операцията. Няма сестри. Нещо ужасно! Отделно Детска кардиология се нуждае от апаратура и се събират средства. Ако някоя има възможност нека помогне.☺

Последна редакция: вт, 04 юли 2023, 13:57 от Милото

# 159
Това със ставането по кошарата и в леглото на таблата още го има и при нас , продължава може би 2 месеца , но откакто започнах да я приспивам на нашето легло и да я местя имам някакъв успех със спането.Продължаваме обаче и нощем и денем да си я връщаме при нас като започне много да се изправя и разсънва.
Не знам дали няма да я науча лошо така да спи при нас ама каквото такова .
Лизи , радвам се , че децата са по - добре дано и на Ради се подобри вече.
Ние сме с памперс гащи номер 6 от известно време , нямаме пропуснал памперс .Нощем Не сменям и е доста пълен сутрин.
Милото  , минахте ли през ЛЛ?
+ 1 за ентерол , смекта и прахчета хидратин или нещо такова против разстройство и обезводняване.
При нас нищо ново , вчера бяхме на басейн , малката я е страх от водата (ама тя беше и доста студена) иначе обикаля наляво надясно и танцува.

# 160
  • Велико Търново
Мале, Катеее, направо и аз изтръпнах. Дано всичко да е наред и да я  изходи!

Бързо оздравяване на всички дечица!!

Вики от както може да става е все права в кошарата. Но вече не ѝ обръщам внимание, тя си играе и като се наиграе (максимум половин час) и си заспива.

И при нас е борба за надмощие при смяна на памперса, давам кремове, телефони, дистанционни и гледам по най- бързия начин да сменя памперса/ гащите.

Вече изпива по 130-150 мл вода на ден, явно тези жеги доста помагат.

В нашата кухня готвят предимно с ориз, супа, основно, всичко е с ориз.

Черпя ви виртуално, днес помъдрявам 😅.

# 161
Пламинго, здрава, спокойна и щастлива да си! Heart

Вчера нямаше проблем със заспиването, но я сложих по късно да спи и не се изправи нито веднъж, явно трябва да увелича последния интервал, вчета беше 4:30ч

# 162
Честит рожден ден на Пламинго!
Нека да оздравявят болничките!
Борис и той беше болен 2 седмици, мъчи го ужасна кашлица. Но е по -добре вече, дори го ваксинираха днес. И вместо да спи от ваксината, прави опити да разбие решетките на кошарата с крачета.
Снощи като четох Лизи за арсена в ориза, и нали беше пълнолуние от 2 до 4 будувах. Та се разрових, наистина не е добре особено оризова вода да се дава на бебета. Той до сега е нямал разтройство и не съм давала, но определено задрасках млякото с ориз, което бях планувала за след годинката.
Иначе от днес почна да се изправя подпрян на колена, изведнъж много бързо взеха да се случват нещата. Имаме и наво избило зъбче, единият резец горе, друга 2 са на път.
Охх исках още да пиша, но сънят е мираж от нл2 дни. Пак реве в кошарата...

Такаа, оборудвах се с бебе в скута.😅

Последна редакция: вт, 04 юли 2023, 15:47 от Cinnamon Cookie

# 163
Пламинго, честит рожден ден! Бъди здрава и обградена от любими хора 🌼☺️ леко бременеене и пухкав финал, а Вики да е много добра кака ☺️
Аз 30 минути опитвах да приспя Ава за втора дрямка, не става и това е 🤯 всякак пробвах - на ръце, крака, гърда, става и ми се хили, пее ми. Напоследък положението е: две дремки са много, една е малко. Първия интервал го разтегна на 4 часа, обаче не издържа още едни 30 минути да обядва и да заспива. Прибираме се от площадката, вземаме кухня и докато измия ръчичките припада.
От месеци сменям памперс седнала срещу огледалото и давам нещо да играе. И пак се мята и протестира.
Снощи сънувах, че прави първи крачки 😃 но честно казано не виждам интерес, тя с пълзенето е много бърза и стига всичко 😃 не че бързам де, майка ми има теория, че бебета, които пълзят много прохождат по-късно, защото нямат мотивация 😃 съдела по мен и брат ми 😃

# 164
  • Бургас / Славейков
Пламинго Честит рожден ден!Ще те запомня кога си родена.Моята дъщеря и тя е рожденничка .Вече стана пълнолетна.Да сте живи и здрави.А на теб леко раждане и всичко да е наред.Милото не съм гледала още телевизия.Но дано се оправи детенце.Бързо да се оправи и Пламена.Кате дано скоро да се случат нещата ,а да не би да е много малко и вече да е излязло и да не сте го видели.И да с картофено пюре ,варен картоф и аз така съм чувала.,Ради бързо оздравяване.
За изправянето отдавна е така ,виснал и спейки понякога на решетката.ММ ми казва че като малък е ставал на сън.За памперсите и аз като Лизи все едно се боря с крокодил.Ползваме и гащи предимно за вечерта тогава вече е много крив и бързам да ги намушкам.

Общи условия

Активация на акаунт