Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно - тема 16

• 44 105
  • 839
  •   1
Отговори
# 210
Мъжа ми след 3 дни на табекс се отказа... Нямал стимул.. Мисия провалена, отново. Та от 5 блистера, имам 4 останали. Ако някой има интерес да пише Simple Smile
Провалил се е, защото няма желание истинско да ги спре.
Аз съм била като него. Спирах табекса, че ми пречеше да пуша Joy

Това преди години.
Сега мога и без табекс, но за подкрепа съм взимала малко. 1 блистер съм изпила, не съм пазила схемата.
Трябва желание да се появи в човека да не пуши повече.

georgi_milev, добре че ме подсети. Имам ги тия билки.
Но имам и чай бронхопам и той е добър.
Но аз съм дърт бивш 20 годишен пушач.
Казвам бивш, щото не пуша, но съм прясна, не се чувства като непушач все още.
Още е странно.
Мога да ти кажа само да ги спираш, щом имаш някакви кирливи 4 години стаж. Това е слаб създаден навик. Не се колебай.
За копъра не знам, аз си го слагам на салати Joy
Но има и семена копър. Проучи.

# 211
  • гр.Пловдив
 Аз не мога да се определя към момента какъв пушач съм ,имам ли нужда да пуша ,защо изобщо пуша,но нямам намерение да спирам..

Пуша от 1999г -по около 10 цигари на ден +/-
Нямам закономерност -кафе/цигара/тоалетна/цигара след ядене
Спирала съм ги само по време на бременностите,сега това спиране ми коства 40кг +
В момента през деня не пуша-не ми се пуши от около 2г ,но стане ли 17.30 и дойде ли си ММ ,мога и 1 кутия да си изпуша с кеф

Никога не съм кашляла,храчила,задъхвала и пр.

Реално,не мога да преценя пречат ли ми ,имам ли нужда да спирам,или като мога да го контролирам това пушене -да си ги оставя като кеф за релакс и мохабети?

Пушенето го свързвам именно с това-с кефа ,когато съм нервна ,напрегната и проблемна -никога не пуша,дори и не се сещам за цигари

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 07:45 от teddynm

# 212
Храченето да ти е драмата Joy
Цяла година може да се храчиш.
Какви са тия билки?

Ян, ние сме пушили дълго, но още преди 15 години разбрахме вътре като се пуши какво става със стъкла, завеси.
Да не говорим как попива в стени.
От тогава на тераси, а зимата в кухнята.
Билките са Мащерка, с отхрачващо действие значи пречиства белия дроб, даже си го пише, и запарка от копър, за копъра ми го газа един бивш пушач който е пушил над 40 години. Копъра билка ли се води или подправка, вече се обърках... Grinning
Когато отказах цигарите след тридесет години зависимост( пушех по кутия на ден) нито съм кашляла, нито съм храчила. Така че всичко е индивидуално. Но пък напълнях Rolling Eyes и вече година не се махат тези кг в плюс

# 213
1 ден без цигари, ужасно се чувствам не знам дали ще имам сили да издържа, баща ми е стигал до 3ти ден и ми е казвал че до 3тия ден полудяваш тотално, дали ще издържа не знам, а пък има една друга случка с другата ми баба, поради финансови причини тя не е пушила 2 седмици, и ми каза че след като си е взела пенсията, си е взела стек цигари и веднага е запалила, интересно ми е 2 седмици без цигара, за такъв период вече трябва да нямаш желание да пушиш. Та и тя ми казваше че едвам е издържала, мисля че дори и 2 дни да е, само трябва мозъка да е с нагласата че ще се спират, дори и месец да мине ако не е с тази нагласа, ще си палнеш... аз съм с нагласа но много ме натяга работата, колегите много пушат. И аз вчера като кученце стоях и ги гледах , че даже един колега ми се присмя, вика ми, за кво ги спираш все ще се мре, пий и ракия всяка вечер. Grinning, пък аз алкохол изобщо не пия, дори не съм се напивал а съм на 24г. дори е странно за младеж на 21век да не се е напивал. Grinning Както и да е, колегите токсични, нямам подкрепа от близките, трябва самичък да стискам зверски зъбите, това е.

# 214
Това, че някой не кашля и не се храчи от цигари не го прави човек на който не му вредят цигарите.
Някой ако мисли така е много глупав човек.
Няма човек на който да не му уврежда организма. Познавам жена пушела 20 години, белия дроб и е на непушач, но при изследвания много други проблеми заради цигарите са открити.
Човешкото тяло има изумителни способности.Вече защо се гаврим с него, не знам, психология.
И на мен нищо ми нямаше нищо уж почти 20 години. Последните  години тялото ми почна да крещи, но много не го слушах. Последните три месеца вече се срина.
Няма да навлизам в подробности.

georgi_milev, съветвам те да прочетеш книгата на Алън Кар, има я в читанка.
Не пуша от 14 декември.
Цигари се отказват 21 дни. Не че и после няма да има криза, но са по-слаби.
Малко преиграване има от страна на баща ти. Какви са тия приказки за полудяване.
Много са важни нагласата, причините, отношението към самите себе си.
Прочети книгата.
Спирането на цигарите не значи, че животът ще ти е песен и няма да имаш драми.
Ама ето на, гледам го колегата непушач, има си проблеми, ядосва се, ама не пуши заради това. Брей, можело значи.
И пушача си е пушач. Аз мога сега 5 години да не пуша сигурно и  ако запаля много добре ще знам как.
И ще се пристрастя.

# 215
Ако визираш моя пост, никъде не съм писала, че не ми вредят цигарите. Писах, че не съм кашляла след това, а не че не са ми скапали дроба.....
В сърцето на пушача и по точно бившия, винаги има място за една цигара. Така че ако прекрачиш границата, бързо ще се завърне зависимостта.

# 216
Не визирам теб, абе всички.
Това е глупавото.
Ще пускаме тото с надежда да сме един от малкото щастливци.
Но ще пушлявим с тъпата надежда, че баш на мен туй и онуй няма да се случи.
Да, в сърцето, в дроба винаги има място за още една въпреки всичко  Joy
Имам си пориви, добре че още кашлям. Ето онзи ден ми се припуши. След 10 минути пристъп. Абе мина ми.
Още имам храчки. Ще ходя на УНГ да видим.
Спирането не помогна на вечната хрема. Облекчи донякъде, но явно другаде е проблема.

# 217
Има и друг вариант за отказване на цигарите, трябва да се пушат възможно най-гадните. Grinning, Цигарите на Филип Морис Интернешънъл имат много химически вкус (червените) Марлборо и ЛМ и новия Филип Морис. На BAT (British American Tobacco) и JTI (Japan Tobacco International) и Imperial Tobacco са най-хубавите. Не знам защо но масово съм забелязал хората да пушат синя Карелия 100 и тъмно син Ротманс 100, за мен това са възможно най-гадните които съм пробвал... Не мога да изпуша цяла от тях, толкова са гадни че едвам не повръщам, а те са НАЙ масовите, не знам, явно хората не си уважат белия дроб или искат по-бърза смърт. Моите любими завинаги ще си останат любими, дори и да ги спра, вече 1 ден и половина, но е много трудно, много, та моите любими са, Давидов (Голд) Уинстън червен 100 и L&M син 100 и къс. Възможно ли е да има гадене след 1 и половина? Или е от нервите, доста се изкушавам, одеве бях в кафене, само кафе пих, и много не ми вървеше, ако успея да ги спра, спирам и кафето, лично за мен кафе без цигари не върви. Grinning Вие как мислите и пиете ли кафе?

# 218
Не съм спряла кафето заради цигарите, не съм и мислела да го правя.
Да, кафе с цигара е класика.
Но и цигара след хранене е още по-голяма класика.
Да спра да ям ли?
Преди пиех  по три кафета, след спирането по две. Но да са две го правя поради съвсем друга причина. Заради щж и отдавна се канех да го намаля.
Помня, че преди 15 години като ги спрях за три дни бях като теб. Държах се като лигла, кифла. Ауу, умирам, аууу, нервно ми е и други такива простотии.
След време роднина ми изпрати книгата на Алън Кар. Прочетох я, осъзнах много неща, но не ги спрях. Не бях узряла, по-скоро не исках.
Следващите ми отказвания бяха много по-лесни без истерии. Но и отново прочетох книгата на Алън + си купих новата му.
Неслучайно ти казах да я започнеш.

# 219
  • гр.Пловдив
Цитат
Познавам жена пушела 20 години, белия дроб и е на непушач,

Как се установява това?

Обожавам да пия кафе и никога не го развалям с цигара-просто не ме влече ,пия си го с кеф и без захар .
Както казах и по-горе нямам зависимост сутрин да паля цигара -кафе-кенеф ,даже ако запаля на гладно след ставане ,направо ми се повдига-защо да се усмърдявам от сутринта ..След ядене също ми е все тая ..

# 220
Не съм спряла кафето заради цигарите, не съм и мислела да го правя.
Да, кафе с цигара е класика.
Но и цигара след хранене е още по-голяма класика.
Да спра да ям ли?
Преди пиех  по три кафета, след спирането по две. Но да са две го правя поради съвсем друга причина. Заради щж и отдавна се канех да го намаля.
Помня, че преди 15 години като ги спрях за три дни бях като теб. Държах се като лигла, кифла. Ауу, умирам, аууу, нервно ми е и други такива простотии.
След време роднина ми изпрати книгата на Алън Кар. Прочетох я, осъзнах много неща, но не ги спрях. Не бях узряла, по-скоро не исках.
Следващите ми отказвания бяха много по-лесни без истерии. Но и отново прочетох книгата на Алън + си купих новата му.
Неслучайно ти казах да я започнеш.
Направо все едно ме познаваш лично. Grinning И след хранене пушех винаги! 2 цигари с кафе всяка сутрин, но защото имам ПА, и трябва да ограничавам кафето, кофеина ми стимулира отделянето на кортизол и получавам масивна паник атака съпорводена с гадене и повръщане, такава ми е симптоматиката, ПА има много симптоми. Много е неприятно, днес съм сам вкъщи, и ми е нервно, на работа съм по спокоен когато около мен има хора. Имам и тема за затрудено преглъщане, е от нерви е. Преглъщам лесно течности когото съм спокоен, но вече лекарствата не мога, какво стана, мозъка и хранопровода ми правят блокада, тогава намерих начин че дори и четох че много хора са така, някои ги пият разтворими лекарствата - лично аз големите таблетки, малките ги преглъщам с кисело мляко. С вода вече не мога просто не става... за книгата ще си я поръчам няма да я чета онлайн. Обичам много да чета, успокоява ме. Ако може и други книги да препоръчате, нещо за психология, здраве, ще съм благодарен!

# 221
Логично с изследване teddynm Joy
Ако нямаш зависимост, може да ги спреш още сега.
Но не можеш.
Хайде, спри ги, да видим имаш или нямаш.
Такива приказки аз не съм зависима са ми познати.

georgi_milev, не съм запозната с паник атаки в дълбочина.
Но имах панически атаки наскоро, спряха.
Моя позната е с паник атаки, ОКР. Пуши си. Гледа да се ограничава.
Ама тя е малко проста. Психото и била казала, че 90 % са с окр и трябвало целия свят да пие антидепресанти.Когато имах припадък и споделих, веднага грозно ми сложи диагноза и каза да съм отишла на психиатър, а не да ходя на невролог.
 Даже на това, че искам да спра цигарите за да се чувствам добре, да съм здрава, ме изкара луда и че трябвало да си пуша, защото ако ги спра, това ще ми навреди.
Не комуникирам вече с нея.
Имах паника атаки заради припадък, но се успокоих и спряха.

# 222
Логично с изследване teddynm Joy
Ако нямаш зависимост, може да ги спреш още сега.
Но не можеш.
Хайде, спри ги, да видим имаш или нямаш.
Такива приказки аз не съм зависима са ми познати.

georgi_milev, не съм запозната с паник атаки в дълбочина.
Но имах панически атаки наскоро, спряха.
Моя позната е с паник атаки, ОКР. Пуши си. Гледа да се ограничава.
Ама тя е малко проста. Психото и била казала, че 90 % са с окр и трябвало целия свят да пие антидепресанти.Когато имах припадък и споделих, веднага грозно ми сложи диагноза и каза да съм отишла на психиатър, а не да ходя на невролог.
 Даже на това, че искам да спра цигарите за да се чувствам добре, да съм здрава, ме изкара луда и че трябвало да си пуша, защото ако ги спра, това ще ми навреди.
Не комуникирам вече с нея.
Имах паника атаки заради припадък, но се успокоих и спряха.
Аз доста често изпитвам паник атаки, само Клонарекс успокоява нещата, бил съм и на лечние с АД когато бях на 17-18г. една година, но на 19 започнах работа и оттам положението се стабилизира но от скоро имам трудно преглъщане и отново се появиха и засилиха паник атаките, пиша в темата за паническо разтройство и отделно моя тема съм пуснал за трудното преглъщане. Психиката е нещо доста страшно когато един вид се ''развали''.

# 223
Прав си. Нещо страшно е и доста сложно.
При мен проблемът беше в неизвестността. Какво ми има.
Но антидепресанти няма как да пия. Егати, ще пробвам какво ли не друго, но не и това.
Че и дишане почнах когато мога да правя дълбоко. Медитация също.
Трябва ми само организация и да се науча всеки ден. И пет минути да медитирам, но трябва всеки ден.
Като имах паник атаки се усещаше, че ми помагат.
Сега съм нередовна. Егати, можех да имам време преди за 20 цигари всеки ден, ама не мога сега пет минути да намеря за медитация.
Даже сутрин ставам 2 часа по-рано да си направя обяда за работа, гимнастика и други битовизми.
И сега пак ставам така. И се чудя как  съм намирала време и за три цигари преди да тръгна за работа Joy
Впрочем новата книга на Кар я купих нарочно. За да ме хване срам от себе си, ако не ги спра.
Но да, по-хубава е от първата. И засяга и други неща.
Може да отидеш до някой книжарница, все ще я има. Тамън ще се разходиш.

Впрочем относно позивите за пушене.
Аз на работа преди нали пушех през час. Да стана от бюрото, да пуша.
Сега нарочно пак ставам. Първо, не е хубаво нон стоп на стол.
И това което правя е да се разхождам, нищо че е студ. И дишам човече. ДИШАМ.
Едно особено дишане ми помага, особено когато ми се пуши и на работа съм яла.
Излизам и вдишвам дълбоко, задържам въздуха пет секунди някъде, може и повече, не броя. Издишвам дълбоко и напълно. Издишването е п рез устата. Опитай така да направиш всеки път като имаш криза.
Кризите намалят, повярвай ми.

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 13:40 от Елора

# 224
  • гр.Пловдив
Дам,само ,че аз не съм казала ,че искам да ги спирам ,ами просто си контролирам пушенето  и нямам такива закономерности като сутрешно с кафе-кенеф,3 фаса преди работа ,ставане на всеки час да паля...
Но ,за сметка на дена стане ли 17.30 и като си дойде ММ и мога с две бири да изпуша 10 цигари една след друга ...

Общи условия

Активация на акаунт