Фон дьо Тен, бази за грим и перфектен тен - 40

• 62 072
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
  • русе

mypi1975, качила съм снимка назад с този ФДТ на Шисейдо. Супер глоуи е, стои като мокра кожа. Чудесен е, но препоръчвам тест на живо, заради SPF в него изсъхва малко по-светъл. Аз нося почти само него- или самостоятелно, или смесен с нещо по-матово и покривно. Това лято успях да нося и смотания luminous silk на Армани с него.

Благодаря, вече поръчах цвят 330 bamboo. Няма как да го пробвам, при нас не се предлага марката, така че реших да рискувам. Това ,че избледнява ще ми дойде добре ако съм сбъркала цвета с по тъмен:grinning:

# 451
  • Бургас/Пз
Ох, чак сега прочетох Ния, че изсветлявал цвета 😒

# 452
  • София
Ще отида до Дъглас утре, за да видя дали 130 е моят, както ми се струва. Иначе не мога да разбера там защо на Clarins светлите започват от 105 или 106 - имаме достатъчно светлокожи жени.
Чакам и един къшън от азиатската поръчка, но кой знае кога ще пристигне и какъв ще се окаже.

# 453
Аз съм светла 1 N Dior Backstage.
От tinted oil на Clarins съм между 2 и 2,5
От този на Шисейдо съм 260 Cashmere. Като тръгна да ми го слага консултантката аз се дърпах, че ми изглеждаше тъмен.
Затова казах задължителна проба. 🤗

Последна редакция: сб, 25 ное 2023, 23:42 от cloè

# 454
Скоро много се смях на способ да предпазване на дрехите от грима при събличане и обличане- с торбичка за пране на главата, долу стягаш или закопчаваш ципа, за да стои на място
Аз го правя това нещо, но с шалче тип фишу. Особено сега, когато е сезонът на полотата. Ако материята на шалчето е сатен/коприна, много лесно се плъзга дрехата и наистина не се цапа, а и косата не се наелектризира.

# 455
И аз тествах миналата седмица Шисейдото и се определих за Кашмир и точно този цвят не е наличен в Дъглас сега.

# 456
  • Бургас/Пз
Аз съм светла 1 N Dior Backstage.
От tinted oil на Clarins съм между 2 и 2,5
От този на Шисейдо съм 260 Cashmere. Като тръгна да ми го слага консултантката аз се дърпах, че ми изглеждаше тъмен.
Затова казах задължителна проба. 🤗
Леле, да отказвам поръчката докато е време 🙈

# 457
Моят е 240 Quartz и мисля, че си уцелих подтона. Cashmere щеше да ми дойде прекалено жълт.
След около месец употреба не забелязвам изсветляване, след като продуктът престои върху кожата, но дори да го има, винаги предпочитам по-светъл нюанс, особено през зимата.

# 458
Ани, няма ли къде да пробваш? Виждала съм те и си по-тъмна от мен.
Глупости, че 260 cashmere жълтее, той е неутрален подтон.
https://www.shiseido.com/us/en/revitalessence-skin-glow-foundati … .html?cgid=makeup

Последна редакция: нд, 26 ное 2023, 12:41 от cloè

# 459
  • Бургас/Пз
Ани, няма ли къде да пробваш?
Глупости, че 260 cashmere жълтее, той е неутрален подтон.
https://www.shiseido.com/us/en/revitalessence-skin-glow-foundati … .html?cgid=makeup
Намалението в Дъглас е до днес, а нямам в възможност да отида. Обадих се да ми го сменят с Кашмира. Аз също съм 2,5 на Оил Тейнт на Кларинс. Дори и да е жълтее по добре отколкото да розовее.

Клое, благодаря , че сподели какво друго носиш като цветове 😘

Последна редакция: нд, 26 ное 2023, 14:15 от ani_d

# 460
Казах, че щеше да жълтее на моята кожа, която е неутрално-розова и сравнително светла. Този нюанс е малко по-тъмен от Quartz, макар и също неутрален.

Когато чуждото мнение не съвпада със собственото или четем избирателно, най-лесно е да го определим за глупост Grinning

# 461
Ani, съжалявам, че сега виждам. Знам аз твоите цветове, мисля че досега съм те уцелвала и не си за Кашмир- неутрален е за теб, ти си жълто-маслинена, макар и Светла. Мисля, че цветът ти е 230 Alder. Шисейдо имат чудесен избор за подтонове, ФДТнът е леко пигментиран, но със сивеещ SPF- като добавим неутралният подтон на Кашмир, подозирам ще си като съставена от двама човека… не го пиша за да дразня, а акъл ако можеш още да сменяш.

# 462
Какво представляват под тоновете

# 463
  • София
Шисейдо са майстори на златните (топли) подтонове, особено светлите. Днес разбрах, че в нашия Дъглас няма Шисейдо вече и стрелях на тъмно с поръчката.

# 464
  • русе
Ох, това Шисейдо, дано да не си го блъскам в главата, че и аз на тъмно и сляпо поръчах. От подтонове на кожата нищо не разбирам, нито знам какъв съм.

Общи условия

Активация на акаунт