Фон дьо Тен, бази за грим и перфектен тен - 40

• 61 916
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Пробвах с пръсти и е същата работа. Утре ще пробвам с бюти блендера.

# 601
Здравейте, красавици! Имам спешна нужда от вас😀. Решила съм да направя подарък на близка приятелка - хубав ФДТ и след изчетеното се спрях на DIOR като марка. Цвета ще го изберем с нея на място, но кой конкретно модел на Диор е подходящ за: 45+, суха кожа, с признаци на стареене и петна за прикриване, по възможност да не се събира в линиите. Не разчитам на консултантите в Дъглас, а на вас♥. Може и по-добър, ако имате предложения, но да е с възможност за тестване, т.е. да е наличен във физически магазин. Благодаря предварително, желая ви весели празници!
Здравейте, мацки:))! След препоръките от мили момичета в групата, с мойта дружка вчера отидохме и тествахме Диор глоу в Дъглас. Беше без грим тя, умишлено, уж избрахме цвят в магазина 3W, но като излезнахме изобщо не ѝ стоеше естествено. Иначе поприкри и изравни тена ѝ, но пък тя не се хареса на линиите как стоеше - малко сякаш ѝ подчерта гневната и назолабиалните някак.. и след всичко това, на мен ми хрумна идеята да тества и Шанел😀. Искам да е доволна от подаръка и се сетих (пак от темата♥), че бях чела за някакъв хвален на Шанел. Сега идвам отново тук да попитам, ако някоя е имала и двата, от кой е останала по-доволна? (Суха кожа, пигментирана и с бръчици)

# 602
За мен лично избирането на цвят в магазина е мисля невъзможна с това ужасно осветление Grinning по тен на кожата и подтон поне мога да сведа избора до 3-4 номера на фдт и оттам нататък малко разчитам на късмета Grinning иначе аз съм привърженик на вземането на мости, дори и грешен цвят, просто да поносиш фдт няколко часа и да видиш как се държи, но в някои магазини са големи скръндзи на мостри за съжаление Simple Smile

# 603
self_control, да не те разочаровам, но при мен това СС изобщо не стоеше свястно.
Още преди години като се появи го пробвах - ами аз съм със суха кожа, а стоеше много мазно и не добре лъскаво.
След време реших пак да опитам - същата работа.
Дано при теб да е само проблема с поставянето.

# 604
Здравейте, преди време си взех ФДТ на Hourglass, цвят 5,5 но ми е тъмничък и леко ми жълтее. Бихте ли ми посъветвали какъв цвят да взема, за да мога да ги смесвам и да си го ползвам .
За ориентир ползвам DW на Еси 1,5W Sand, вчера пробвах на Dior Forever 1N и ми беше добре(една идея по тъмен спрямо врата, но сега съм доста светла направо бяла Grinning ) и Misha BB 21 номер.

# 605
Скоро разбрах, че син пигмент променя твърде жълтия фдт до неутрален тон. И тъй като имам NARS Patagonia и Fiji, въпреки че са посочени в неутралната гама, са твърде жълти за мен, си купих син пигмент, за да смесвам. Ето това е пигмента, буквално се слага една идейка.
https://makeup.bg/product/803683/#/option/1590537/
Скрит текст:

Аз да питам, накой ползвал ли е този продукт на Collagena
https://bioline.bg/product/2844/essence-mist-sprey-za-litse-coll … -pure-125-ml.html
Въпросът ми е може ли да се ползва като необходимата влага преди полагане на серум и основа, с цел активната съставка да остане в кожата? Или изобщо, как най-правилно да го ползвам? Пище, че може и като сетинг спрей да се ползва, обаче такива уневерсални неща малко ме озадачават с повсеместното си предназначение.

# 606
^^^ със сигурност няма да може да ти повиши синтеза на колагена Wink но такива хидратиращи мистове са удобни точно преди да се почне нанасянето на базата - по принцип на влажна кожа всичко попива по-лесно и се разпределя по-добре. Но да се разчита само на тях за цялостна хидратация не си струва.

За пигмента имам дребна забележка (не казвам, че синьото не работи!)

Здравейте, преди време си взех ФДТ на Hourglass, цвят 5,5 но ми е тъмничък и леко ми жълтее. Бихте ли ми посъветвали какъв цвят да взема, за да мога да ги смесвам и да си го ползвам .
За ориентир ползвам DW на Еси 1,5W Sand, вчера пробвах на Dior Forever 1N и ми беше добре(една идея по тъмен спрямо врата, но сега съм доста светла направо бяла Grinning ) и Misha BB 21 номер.
Този ли имате - Hourglass Ambient Soft Glow Foundation?

(aз първоначално взех 6.5, но ми жълтееше леко уж неутралният цвят, та си купих и 5 за да смесвам, защото самият продукт много ми харесва, макар че в момента вече нося 5-цата соло)

Последна редакция: чт, 04 яну 2024, 16:10 от Agent Provocateur

# 607
А 5 жълтее ли или си е нормален neutral?

# 608
^^^ със сигурност няма да може да ти повиши синтеза на колагена Wink но такива хидратиращи мистове са удобни точно преди да се почне нанасянето на базата - по принцип на влажна кожа всичко попива по-лесно и се разпределя по-добре. Но да се разчита само на тях за цялостна хидратация не си струва.

Скрит текст:

Именно това е целта ми със спрея, не очаквам да повиши сентеза на колаген, разбира се 😂
Не разбрах забележката за пигмента? Аз вече го пробвах, прави с цвета това, което искам. Цветовете, които имам, оранжевеят. Синьото ги променя в по-добър нюанс.

# 609
От ляво надясно - EL 3N1, HG 5, HG 6.5, Fenty 230 (неутрален) на различна светлина и подложка.

Не разбрах забележката за пигмента? Аз вече го пробвах, прави с цвета това, което искам. Цветовете, които имам, оранжевеят. Синьото ги променя в по-добър нюанс.
В оригиналният си пост написахте, че сте купили син пигмент за да коригирате жълтеещи ФДТ. И аз си позволих да напомня, че жълто + лилаво дава неутрален тон, но синьото също ще работи  (защото топлите тонове ФДТ нямат само жълто, а и оранжево, което смесено със синьо дава неутрален тон)

Последна редакция: чт, 04 яну 2024, 17:02 от Agent Provocateur

# 610
Неутралния тон е постигнат, това ми беше важно, защото трудно разменям като не ми пасне цвят. Все някак и в някакъв момент може и да се окаже удачен цветът.
Въпросът при смесването с пигмент, е в дозата син пигмент. Наистина е нужно много, много малко количество за промяна на цвета на доза, достатъчна за едно гримиране.

# 611

Този ли имате - Hourglass Ambient Soft Glow Foundation?

(aз първоначално взех 6.5, но ми жълтееше леко уж неутралният цвят, та си купих и 5 за да смесвам, защото самият продукт много ми харесва, макар че в момента вече нося 5-цата соло)
Точно той. Винаги съм си мислела, че съм с топъл подтон, но може о да съм неутрален. Факт е че този ми е тъмен доста. Може ни нещо към 4-ката да взема?

# 612
Не го мъчете, ако сте в България тези дни ще го купя от Вас, пък Вие огледайте 4.5 и 5. 4ката също жълтее.

# 613
Аз имам 5 от същия фдт, пробван два пъти, ако на някой му трябва. Няма да го ползвам.

# 614
Много ме заинтригувахте с тези пигменти за регулиране на цвета на фдт. Аз изпитвам огромно затруднение да си намеря подходящ цвят фдт, все ми идват твърде жълти. Мисля да пробвам с показания син пигмент на Lamel - имам един любим, но страшно жълт фдт. Обаче се притеснявам да не вземе цветът да зеленее? Гледах доста снимки на swatch-ове и все зеленикав ми се струва резултатът Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт