Фон дьо Тен, бази за грим и перфектен тен - 40

• 63 293
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
^^^ И съм пропуснала да напиша - сутрин при мен е "леката артилерия", защото хем съм със смесена кожа, хем се гримирам, та това не позволява максимално, дълбоко овлажняване. Него го правя вечер, тогава е времето на "тежката артилерия". Да, понякога се будя множко лъснала, но ММ е късоглед Wink

Сутрин задължително, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО сънскрийн (и вит. С или друг серум с антиоксидант и очен крем)
Вечер много подхранване, много хидратация, ретиноли през късна есен/зима/ранна пролет, пептиди, керамиди, киселини. Важно е да не се прекалява с активите (активните вещества) защото съществува опасност да се наруши кожната бариера; понякога е добра идея и по някоя нощ с голо лице да се спи!

Последна редакция: чт, 24 авг 2023, 14:14 от Agent Provocateur

# 106
Здравейте,
Моля препоръчайте ми ФДТ, който мога да закупя от Douglas/Beauty Zone.
Кожата ми беше мазна, но след раждането и напредването на годинките (36 вече), започна леко да се нормализира. Типично за този тип кожа, порите ми са по-големи и видими, особено в Т зоната, а първите фини линии/бръчици започнаха вече да се появяват.

Насочила съм се към Double Wear или Lancom Idole Ultra Wear, но не мога да реша.

Търся по-естествен завършек, защото нося малко и главно лек грим.
Ако може и съвет за безцветна пудра към ФДТ, ще е супер.

Виждам, че за подобен тип кожа по-напред сте препоръчали KVD и Tarte-Face, но имам ваучер за Douglas, а не видях да се предлагат там. Simple Smile

# 107
Aз съм много доволна от Capture totale на Dior.

# 108
Погледнете и тези
https://douglas.bg/clarins-everlasting-foundation-conf-55938
https://douglas.bg/clarins-skin-illusion-spf-15-conf-46159

Double Wear имаше в малки шишенца, ако има все още, вземете си за проба. Малко сух ми идва на мен, а не съм със суха кожа. За идващите сезони не е много подходящ сякаш.

Последна редакция: сб, 26 авг 2023, 23:53 от dia4ti

# 109
Aз съм заклет фен на Dw, но съвсем бях забравила , че имам Диор- и днес се влюбих отново в него - покрива , но седи естествено , не се събира в линиите.

# 110
Здравейте!
Имам нужда от помощ при избора на пудра.
За фон дьо тен ползвам EL - DW и Studio fix на мак. Кожата ми от мазна в тийн годините , суха след това ,в момента от година-две е нормална . Понеже не съм използвала пудра от 2-3 години не знам дали бих могла да изразходя цяла голяма опаковка. Днес гледах минитата в Сефора и се спрях да тези на fenty, ABH и MUFE. Ще се радвам да споделите коя от трите най-много Ви допада . Приемам и други предложения .

# 111
Погледнете и тези
https://douglas.bg/clarins-everlasting-foundation-conf-55938
https://douglas.bg/clarins-skin-illusion-spf-15-conf-46159

Double Wear имаше в малки шишенца, ако има все още, вземете си за проба. Малко сух ми идва на мен, а не съм със суха кожа. За идващите сезони не е много подходящ сякаш.
Първият е за мазна кожа. Глас от мен за Skin illusion, много ми е любим. Стои сочно и естествено, не се събира. На Есте ще ти дойде тежък, за мен ДУ е за по-мазни кожи.

# 112
  • Бургас/Пз
Рокет, аз съм с нормална към леко суха кожа и откакто открих Тейн идола 24часовия на Ланком  /Агент, винаги ще съм ти балагодарна ❤/ нямам желание да пробвам нищо друго. За мен това е продуктът , който отговаря на всичките ми изисквания - покрива, стои естествено, не ми се събира в бръчките, не ми оксидира, издръжлив е и прави лицето ми свежо. Зимата ползвам 02, лятото 03 и със сигурност скоро няма да го сменя с друг.

# 113
За пудрите, имала съм и трите, тази на ABH при мен работи перфектно, можете да погледнете и на Too Faced-Born this way, няма мини вариант, но върши чудесна работа, на KVD-Lock it също.
Rocket, моята кожа е нормална към комбинирана и DW никога не ми е стоял сух, дори напротив, кожата ми изглежда като стъкло с него, изгладена, в никакъв случай със сух и матиращ ефект. Има друг фдт на KVD-Good apple balm foundation, той също е много покривен и траен, оксидира минимално и се сваля лесно. Blush

Последна редакция: нд, 27 авг 2023, 10:54 от Galya_Dimitrova

# 114
От мен глас за транспарантната пудра на kryolan, има мини вариант. писано е малко по-напред в темата за нея.

# 115
Благодаря за предложенията, ще включа и Clarins към списъка с пробите. Hug
И аз си мислех, че Double Wear може да ми дойде тежичък, но много мои познати са с него и се кълнат, че няма да го сменят. Те обаче, са с доста по-изчистени и тънки кожа, а моята е по-дебела и според козметичката ми трудно попива продуктите.
Та често при мен ФДТ стават като маска.
Но ще го пробвам обезателно. Grinning

# 116
Рокет, аз много харесвам ДУ, но моята кожа си е мазна. От много споделени мнения във форума виждам, че хора вече с нормална кожа не го харесват особено, та най-добре наистина ако успееш да се сдобиеш с мостри.

# 117
Rocket, "като маска" е индикация да преразгледаш начините по които го нанасяш. Опитай минимално количество ДУ нанесено със влажен бюти блендър (съвсем не е задължително да е оригиналния).

Ани Hug
(забелязах, че си доволна и от Анскин! много се радвам!)

Здравейте!
Имам нужда от помощ при избора на пудра.
За фон дьо тен ползвам EL - DW и Studio fix на мак. Кожата ми от мазна в тийн годините , суха след това ,в момента от година-две е нормална . Понеже не съм използвала пудра от 2-3 години не знам дали бих могла да изразходя цяла голяма опаковка. Днес гледах минитата в Сефора и се спрях да тези на fenty, ABH и MUFE. Ще се радвам да споделите коя от трите най-много Ви допада . Приемам и други предложения .
Фенти не съм имала, но нея много я хвалят девойките със сериозно мазни кожи. ABH я имах, става, не е лоша... пудрите на MUFE за мен винаги са били в топ 10, но за коя конкретно говорите? ULTRA HD LOOSE POWDER?

# 118
а моята е по-дебела и според козметичката ми трудно попива продуктите.
Това твърдение е мн.странно.

# 119
И аз намирам подобно твърдение за особено, моята кожа не обича плътни формули, които да стоят “отгоре”, но в същото време има и продукти, които уж са с по-лека консистенция, но не попиват и пъпките на другия ден са ми гарантирани. За мен, за да стои един грим добре на лицето като завършена, красива картина кожата трябва да е много добре подготвена ( хидратирана, редовно ексфоалирана и т.н ). Преди 4 години, когато за първи път си взех DW, едвам го свалях, но тогава не почиствах двойно, сега нямам никакви проблеми, за да не е спам сега се сетих, че имах мостра на новия на YSL-All hours, този който е semi matte, издържлив и с добра покривност, в същото време не утежнява и не изсушава.

Общи условия

Активация на акаунт