Фон дьо Тен, бази за грим и перфектен тен - 40

• 62 061
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
После ще ги развъртаме цветовете тук между нас си докато уцелим 😆

# 466
Давайте ги тези подтонове да ги разгадаем.
Вяра- подтон е отенъка на кожата ти. Не дълбочина на цвета- светъл, тъмен и тн, а какъв отенък носи- жълт/оранжев (топъл), розов/прасковен (студен), неутрален (сивкав или без да залита нито към топло, нито съм студено), маслинен (зелен) и всичко между тези. Основна причина защо ФДТ в твоя ‘цвят’ (тъмен/светъл) може да изглежда оранжев или розовеещ

# 467
Давайте ги тези подтонове да ги разгадаем.
Вяра- подтон е отенъка на кожата ти. Не дълбочина на цвета- светъл, тъмен и тн, а какъв отенък носи- жълт/оранжев (топъл), розов/прасковен (студен), неутрален (сивкав или без да залита нито към топло, нито съм студено), маслинен (зелен) и всичко между тези. Основна причина защо ФДТ в твоя ‘цвят’ (тъмен/светъл) може да изглежда оранжев или розовеещ
след като кожата ми е светла  и има червенина на бузите аз кой под тон съм

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 07:17 от viara1912

# 468
  • София
Вяра, според снимката, която сподели имаш студен подтон на кожата. Ако търсиш фон дьо тен, тогава се ориентирай към тези, които имат буквата С до номера, но все пак е хубаво да пробваш как ти стоят на кожата, защото понякога ги правят много розовеещи и неутрален може да се окаже, че по-добре ти стои.

# 469
Червенината не е определяща, а ако Harpalike позволи да добавя, зависи от марката дали е C или W за розов подтон, МАС например са на опаки.
Ако Вяра качи снимка, че аз не видях, бюджет за ФДТ и какво иска от него- дали да е озаряващ, матиращ, колко покривен, с какво ще го нанася- обичайният списък- ще дадем акъл.

# 470
  • София
NiaV, ужасна обърквация настана с МАС - не знаех, че такава дивотия са направили Simple Smile Иначе да, зависи от какво е червенината, но обикновено здравословно розовите бузки са характерни за розовеещите кожи.

# 471
Червенина по бузите и розов подтон фдт за мен е равно на Пинко Розовата пантера. Бих посъветвала точно обратното - фдт с жълт подтон, който да тушира тези червенини и да изравни по-хубаво тена на кожата.
Аз в другата тема ти предложих вече ФДТ ' Хелти Микс на Буржоа от ДМ. Цвят 51 е светъл с жълт подтон. Това по повод, че използваш някакъв Латекс фдт, който нямам представа кой е. За първи път чувам тази марка, но може тук да я знаят в тази тема. Simple Smile
Сподели какъв бюджет имаш за ФДТ и тук ще ти помогнат, сигурна съм! 🍀🌷

# 472
Червенина по бузите и розов подтон фдт за мен е равно на Пинко Розовата пантера. Бих посъветвала точно обратното - фдт с жълт подтон, който да тушира тези червенини и да изравни по-хубаво тена на кожата.
Аз в другата тема ти предложих вече ФДТ ' Хелти Микс на Буржоа от ДМ. Цвят 51 е светъл с жълт подтон. Това по повод, че използваш някакъв Латекс фдт, който нямам представа кой е. За първи път чувам тази марка, но може тук да я знаят в тази тема. Simple Smile
Сподели какъв бюджет имаш за ФДТ и тук ще ти помогнат, сигурна съм! 🍀🌷
фондютена на катрис ползвам с помпичката фондютен до 15 лева тези червенини ги прикривам с база на катрис за червенина

# 473
Червенини на бузите може да са и от розацея, на всякакъв подтон излизат, за съжаление.
Жълтеникав ФДТ на розовееща кожа определено не е добро предложение- нали затова търсим подтона на кожата ни, в противен ставаме наистина като съставени от двама човека.
Вяра, нищо не се разбра от отговора Ви- кой е ФДТна на Катрис, кой цвят е, Ок ли Ви е като цвят и ако да- защо търсите друг? Какво не Ви дава? Отговорете на въпросите ми, за да отговорим на Вашият.

# 474
  • София
Аз също не съм почитател на "корекции" на основния, естествен подтон, с друг. Разбира се, ако основният ти е недефинирано ясен, може да се ползва неутрален, стига да се улучи силата на цвета, но пак личи и не е много естетично. Ако на моята светла слонова кост сложа светло розовеещ, никак свежо и приятно пощипната от утринен студ не ми се получава, а някаква гротестка, особено в долната част около челюстта и челото.

# 475
Мхм, нека не забравяме любимата линия по челюстта на всяка ‘мадама’ в недалечното минало 😁.
И аз така на 20- виноват, виноват. 👌

# 476
Аз съм забелязала, че фон дьо тен с жълт подтон не прикрива червенините по лицето, а даже напротив - подчертава ги още повече. Аз имам доста червени петна от акне и всеки път когато сложа жълт фон дьо тен (независимо от марката) петната изпъкват на фона на жълтото и то въобще не може да ги тушира. Най-зле е зимата когато носът ми почервенява от студа. Приличам на клоун с жълто лице и червен нос. Обаче сложа ли фон дьо тен с неутрален към розов подтон, червените петна се сливат някак с розовото и не личат толкова. Поне това са моите наблюдения...

# 477
  • София
Червенините се обезличават най-добре със зеленикав коректор, който може да слагате под ФДТ-на на проблемните места. На Dr. Jartt има също леко зеленикава база, която върши работа, ако зачервяванията са на по-големи участъци от кожата от розацея, например.

# 478
  • Велико Търново
Привет, момичета!
И аз с молба за помощ за цвят за фдт на Шисейдо.Ще го вземат от реален магазин, аз ще пратя моя, който ползвам в момента за да се нацели цвета максимално добре.
Кожата ми е много суха.Снимала съм си лицето без нищо по него и продуктите, които ползвам, защото съм наясно, че и те имат много важна роля за последващите грижи.Базите за грим ги редувам, но ако трябва и на Шисейдо ще взема.Тониците също ги редувам.
Скрит текст:

Предварително благодаря!

# 479
Това си взех за изравняване на тена, утре ще го пробвам. На ръката не оставя никакъв цвят, не мога да преценя какво прави. Нищо чудно да се окажат пари на вятъра, ама...
Скрит текст:
Този крем по препоръка от тук си купих. Мнооого е озаряващ! Почти като illumination СС-то на it-cosmetics
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт