"Сирене" от Кауфланд! Не отваряйте ако имате слаб стомах

  • 3 538
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 21
...Иначе, беше на масата в кухня, в тази купа и сме яли от него. Нямаше червеи когато го отворихме. Около 20 - 22° е в кухнята...

Как ще съхранявате сирене на масата в кухнята при 22 градуса ! Не четете ли етикета? Интернет нямате ли?

Ето етикета на сирене Маджаров - 12 месеца при съхранение от 2 до 8 градуса - https://www.fastbag.bg/product/bulgarsko-krave-sirene-madjarov-tenekiya-800gr/

Съгласен съм с VickyTaylor - Темата е повече от абсурдна

# 16
  • Мнения: 3 906
Саламура - вода със сол. Слага се сиренето в такава, в съд и после в хладилника.
Нито се обезсолява, нито омеква.
Сирене се държи в хладилник.
В интернет пише за различните сирена и начина на съхранение. Никъде няма +22 градуса.
Започвам да се замислям, но не за сиренето.

# 17
  • Мнения: 2 500
Аз искам да попитам какво точно представлява това сиренето да се остави да стане твърдо. Сериозно питам защото за пръв път чувам.

# 18
  • Мнения: 1 257
Много нескопосана анти-реклама Smile В един по-добър свят, адвокатите на веригата щяха да ви идентифицират и осъдят , както си му е реда, за клевета и уронване на престижа.
Между другото , Кауфланд е може би единствената верига у нас, която приема рекламации и върнати стоки без въпроси - просто даваш продукта и касовата бележка,  и ти възстановяват парите или заменят продукта - по желание на клиента. С което много хора силно злоупотребяват, но това е една съвсем друга тема.
Ако бяхте отишли с въпросното сирене и касовата бележка, щяха да ви възстановят сумата, и да ви се извинят. Дори да е след няколко дни, и да е видимо от самолет, че вината си е изцяло ваша. Така че следващия път вместо да се чудите какво и как да снимате и качвате - пазете си касовите бележки, и реагирайте адекватно. Правилният път е:
1. Рекламация на мястото на покупката
2. БАБХ -телефон за сигнали 0700 122 99, има и онлайн форма с възможност за прикачване на файлове
3. КЗП – телефон за сигнали 0700 111 22, има и онлайн форма с възможност за прикачване на файлове
Постове в интернет и сигнали до медиите показват по-скоро, че търсите внимание, а не безопасност на храните и коректност в обслужването. И си пазете касовите бележки.

# 19
  • Мнения: 18 072
На 22° оставям само каната с водата. Тази тема е страшна пързалка, да видим кога ще ударят ключа.

Аз искам да попитам какво точно представлява това сиренето да се остави да стане твърдо. Сериозно питам защото за пръв път чувам.
Може би трябва да звъннем в Тракийския университет за експертна консултация, едва ли лирическият герой със спомените му от едно време е наясно какво точно е търсил като ефект от необработен топлинно млечен продукт.

# 20
  • Мнения: 24 856
Оставихте сирене на 22 градуса?!
И е нямало червеи, дори сте яли...
Първо се запознайте как се съхранява сирене.
Второ - купувайте сирене на определен, посочен на етикета, производител.
Аз лично купувам краве сирене на Маджаров по БДС от Кауфланд. Най-скъпото е, но и най-качествено, което към момента ми харесва.

Утре ще отида и ще купя няколко марки сирене, включително и Маджаров. Ще ги оставя при една съща температура, да видя какво ще стане.

Не си спомням нито един случай като дете да е имало червеи по сирене.

"Първо се запознайте как се съхранява сирене." С удоволствие ще ви изслушам и това не е сарказъм.

Като дете на масата ли го държахте. Баба ми, която живееше на село и нямаше хладилник, съхраняваше сирене в саламура в мазето. Иначе много ясно, че ще хване мухъл, ще го наплюят мухи и ще се развали.

Като го оставите на масата при 22 градуса, каквото и сирене да купите, пак същото ще стане.

# 21
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Оставете отворено кисело мляко на масата, да видим дали ефекта няма да е същия. И чаша прясно мляко - в него сигурно няма да снесат мухите, но ще вкисне. Да не давам идеи за месо, че....

# 22
  • София
  • Мнения: 15 843
Не знам за сиренето, но съм склонна да вярвам, след като с едни замразени скариди от там, усмърдях целия блок за седмица. И повече не стъпих в Кауфланд.

# 23
  • Мнения: 2 302
Аз пък имам същия опит със скариди от друга верига. Също и с охладен заек от втора такава (върнах го, извиняваха се няколко пъти, като им го връчих отворен)
Това значи ли, че трябва да нападаме веригите.
Сирене оставя ли се за съхранение на маса?!

# 24
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
И следващия път, в който посетите която и да е верига, обърнете внимание как "уважаемият клиент" пълни някакви неща в количката и после ги хвърля където му падне в магазина.

# 25
  • Terra incognita
  • Мнения: 12 661
Кауфланд не произвежда скариди, сирене и куп други неща. Същото може да се случи и с продукти, закупени от квартално магазинчета. Ако нещо в даден продукт не ми хареса, бих започнала да избягвам марката, не магазина.
Не мога да разбера, всички плюят по веригите и пак там тичат да пазаруват.

# 26
# 27
  • IC 1101,Abell 2029
  • Мнения: 1 276
Деликатес,ама за болни мозъци.

Общи условия

Активация на акаунт