Еманципацията – ограбва или възнаграждава модерната жена?

• 24 847
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 165
Това общовалиден закон, от който няма изключения, ли е?

# 166
  • София

Ариел, тя липсата на еманципация не е мъжът да плаща всичко. Тя е мъжът да прави каквото може, и каквото реши, а ти да нямаш право да се оплакваш.
Глупости!
Жените са дуднали от пам ти века. Вродено е. Мрън, мрън, мрън.
Това е типично поведение след водача. Единият води, другият мрън.
Иначе как водач или равен би мрънкал? Точно никога.

Обратното е! Еманципираните жени не би трябвало да мрънкат. Защото вече са равни.
Някой път се чудя как си измисляте и обръщате неща наопаки.

За жената-чудо, не съм коментирал самата актриса и красотата ѝ. Красива е, не съм казал друго. Сила и красота изобщо не винаги се покриват. Била женена за милионер. Това аргумент за какво е. Че е много силна? Как ги пишете тия неща. А кой в Холивуд прави милиони също не е еднозначен критерий. Не казвам, че всеки може. Ама има едни лилЯвокоси феминистки ... и те са с хонорар. А ни силни, ни красиви.

Относно жената-войн, ала бала, митология + реални личности, а ла Жана Д Арк ... не мисля, че е валидно.
Де е тая жена войн? И какво, всички ще ставаме Жана Д Арк?
А де е мъжът войн? В нито 1 филм вече няма мъж войн. Все някакви смотани, глупави, страхливи. Къде в историята ги е имало.
Страшна илюстрация, няма що. Преди някоя година, един колега ми вика. Няма за какво да водя момченцето си на кино. Няма нито един герой, с който да се олицетвори, че да иска да му подражава. Конкретно за Междузвездни войни ставаше въпрос, ама важи за всички нови филми.
Та не знам кой е с повърхностните разсъждения.
И дори не сме извън темата, защото именно това е темата. Изкуственото промотиране на еманципацията.

Жената изпитва удоволствие като се отдава (подчинява),мъжът – като обладава (заповядва). Природа,какво да се прави. И никакви социални революции от типа на еманципацията не могат да я променят.

Това общовалиден закон, от който няма изключения, ли е?
Това е норма. Патологии винаги има, ама винаги са следствие на някаква увреда. Предишни лоши опитности или внушения. Родители и т.н.

# 167
  • София
Сикнес, истинската жена си личи и под дънките и кецовете. Това хихикане, което описваш, е характерно за друга порода жени, които не са особено приятни на никой. Мъжете много бързо разпознават коя жена е wife material, коя е само за забавление. Неслучайно се казва, че по дрехите посрещаме, по ума изпращаме.
Един мъж с розова тениска, герданче от перли и мустак малко по-трудно ще го призная за мъж, ама мода.. ко да ги прайш. Както и татуса на Левски на прасеца и напомпаните мускули не правят мъжката кифла мъж.

# 168
Жената изпитва удоволствие като се отдава (подчинява),мъжът – като обладава (заповядва). Природа,какво да се прави. И никакви социални революции от типа на еманципацията не могат да я променят.
Офф, като почнете да ми се превъзнасяте така... Иска ви се, ама нещата не стоят баш по този начин. Ок, има нещо вярно в това, няма да го отричам. Но то е само капка в морето на целия ни живот. Много отдавна човек не е само природно същество. Даже бих казала, че вече е в много по-голяма степен социално. Та искам да кажа, че каквото и ми диктува и накъдето и да ме тика природата, аз вече имам и други социални и морални категории, от които се ръководя в живота си. Слава богу, живея във време, в което мога да избирам това. Ето това е предметът на темата, а не тези свободни съчинения и чоплене на всякакви безсмислени детайли, в които се впуснаха мъжете тук Wink

# 169
А нещо да се каже за мъжете, които мрънкат?
Ами, очевидно е. Подтиснато лидерство. От кого, как, отделен въпрос.
При този повсеместен натиск от медии И правителства е нормално да сгъне сам, отделен човек. Когато на един мъж отвсякъде му се втълпява, че е непраравилен, лош, ненужен, всичко, каквото иска е нередно, няма право да води, да решава, като го дебнат съдилища, работодатели, родители, хора от улицата, форумната полиция, дори, нормално е да сгъне и да се обърка. И съответно да започне да мрънка.
Ако оставяте един мъж да реши еднолично, би ли мрънкал?
Скрит текст:

Във форума не е реална среда. Тук друг държи контрола и силата.
Какво ви изглежда като мрънкане във форум и на живо са различни неща.
Бъдете благодарни, че тук ви толерират на макс.

Абсолютно нищо вярно. На едро едни измислици, клевети и фантасмагории. Аз съм успявал на макс навсякъде, където съм, включително и в Канада. Като не споделяш КОНКРЕТНО мнение, оборваш с аргументи. Не така да ми пишеш за задна дата.
НЕ харесваме тунинговани. Хич. Това е анти-младо и анти-естествено.
Можем да си позволим финансов съпорт всякакъв. И това е лъжа.
Имаме възможности и си ги ползваме. Лъжа е, че не можем да си позволим.
Какво заслужаваме не е твоя работа да решаваш. Още повече извън темата, някъде си. Така както на теб никой не ти е търсил сметка какво искаш и какво получаваш. Това е то личната свобода.
Ако например сме двойка, не ми се струва съвсем редно мъжът да решава еднолично.
Колкото до потиснатото лидерство, поне примерите около мен за такова произтичат от майката, която не е оставила момченцето си да порасне. И независимо на колко години е станал, на него му е трудно да се справя в света на възрастните.

# 170

Може и от майката да са. Вече, дали с лична изгода, да има кой да я гледа
Обикновено е това. Желание за контрол, маскирано като загриженост. Среща се при хора и от двата пола.

# 171
Еми хубу,нека жената се държи като мъж,но после да не се оплаква,че не изпитва удоволствие от живота.

Да не мислиш, че жената не иска да се държи като жена? Просто има мъже, с които това не е възможно.

По отношение на обсебващите родители, имам личен опит с такъв. Може да се изненадате, но не е майка ми, а баща ми. Отгледана съм и от двамата, той е този, който не иска аз да порасна.

# 172
Именно, нали затова писах, че жената иска да се държи като жена, но не с всеки мъж е възможно.

# 173
  • София
Да не мислиш, че жената не иска да се държи като жена? Просто има мъже, с които това не е възможно.

По отношение на обсебващите родители, имам личен опит с такъв. Може да се изненадате, но не е майка ми, а баща ми. Отгледана съм и от двамата, той е този, който не иска аз да порасна.
Напълно е възможно да има всякакви случаи. Включително и по-доминираща жена, с по-пасивен мъж.

Но темата и обсъждането е основно около външните стимули и натиск върху хората като цяло.
И дали това е добре или зле.

След неподхоящо възпитание и родители дори психопати се появяват. Нередности съществуват. Въпросът е, с натиск дали подобряваме или влошаваме нещата.

# 174
Неееее той ще я издържа за награда. Че е послушанка и "женствена".

# 175
  • София
Тоест, мъжете имат нужда лидерството да им бъде осигурено отвън, но твърдят, че понеже жените не са имали определени постижения във времена, в които не са имали права и достъп до много неща, значи просто не могат? Инересно Wink Значи и мъжете не могат, а някой трябва да наложи на жените да ги следват.

Ако оставяте един мъж да реши еднолично, би ли мрънкал?

После някой да не ви излъже, че драмата не е, че не могат да имат пълната власт, а жената да няма право на дума Wink И какво излиза, че като не "оставяме" мъжа да прави каквото си иска, той се превръща в жена (следвайки това определение):

Жените са дуднали от пам ти века. Вродено е. Мрън, мрън, мрън.
Това е типично поведение след водача. Единият води, другият мрън.
Иначе как водач или равен би мрънкал? Точно никога.

Мрън, мрън, мрън Laughing Пък явно жените сме водачите сега, щом вървят и мрънкат след нас Joy

Момчета, имам чувството, че ако напиша "тревата е зелена", вие така ще извъртите нещата и така ще се отплеснете във всякакви други посоки, че накрая ще излезе не само, че тревата не е точно зелена, ами че и изобщо не е трева Grinning

Правилно се ориентираш Wink

# 176
  • София
Той не е по издръжката, а и да е "женствена", колко да е женственост като дойде време да се плати коло маска, лазер, боя, сешоар, ноктЯ .

# 177

Ариел, пък дали не ѝ трябват пари, за да си гледа детето? И в Германия колко месеца е майчинството, не се ли връщат след 3 месеца на работа?

Не, майчинството си е 2 години.
Може да се върне след като детето направи 1 годинка. Не е заради пари, а заради мания за контрол.
Дори работещи майки се изказаха, че това което тя прави не е нормално.
3 месеца след раждането и пак да си на пангара не е хич нормално.

# 178
Родила си е жената дете, ще си го гледа, както може и намери за добре. Аз познавам един мъж, който остана да гледа бебето, за да ходи майката на работа, а той през това време изкара курс за експерт-счетоводител и след бащинството излезе на пазара със съвсем друг нов старт. И неговата жена може да е била коментирана как си е оставила бебето (все пак действието се развива в Швейцария, където жените до 1971 не са имали избирателно право), но това са семейни неща, техни си решения.

Все пак този пример дава някаква представа за вариант на еманципация: жената издържа семейството с по-високата заплата, мъжът се доквалифицира и паралелно дундурка бебето.

Какво да му е лошото? Също и, ако беше обратното.

# 179
  • София
Родила си е жената дете, ще си го гледа, както може и намери за добре. Аз познавам един мъж, който остана да гледа бебето, за да ходи майката на работа, а той през това време изкара курс за експерт-счетоводител и след бащинството излезе на пазара със съвсем друг нов старт. И неговата жена може да е била коментирана как си е оставила бебето (все пак действието се развива в Швейцария, където жените до 1971 не са имали избирателно право), но това са семейни неща, техни си решения.

Все пак този пример дава някаква представа за вариант на еманципация: жената издържа семейството с по-високата заплата, мъжът се доквалифицира и паралелно дундурка бебето.

Какво да му е лошото? Също и, ако беше обратното.
Когато хората са човеци и се обичат, нещата се получават всякак, и с еманципация и без.

В случая на Ариел, жената е била изнервена и си го е изкарвала на колегите. Което не е ок, щото те нямат, ама, никаква вина за нейното положение, нито полза. Те също някой ден като имат деца кой ще им помогне да го гледат?

Общи условия

Активация на акаунт