Еманципацията – ограбва или възнаграждава модерната жена?

• 24 209
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 915
Или да имаш мъж, който изкарва по-малко от теб и да му става идеално.
Кое от тези неща е проблем? Че се задоволяват материално нуждите на семейството или че и двамата са щастливи?

# 916
Проблем няма.
Прави впечатление, че повечето потребителки коментират, че мъжете им изкарват по-малко от тях.
Което леееко ме озадачава в материален свят, в който мъжкият труд е винаги по-високо заплатен от женския и мъжете имат често достъп до бизнеси и позиции, които за жени са недостижими.
Но щом мъжете им са ок, значи живеем в един щастлив еманципиран свят.

# 917
Много зависи от бранша, професията и развитието. Едно време бяхме на дъното. В последните години, трудът ни се повиши, особено от липсата на кадри.
Ето как постепенно изпреварваш мъжът, който си стои на едно място. Той пък осигурява други неща. Имоти, къщи.
Нали затова е едно семейство, да могат двамата да посрещат трудностите и всички предизвикателства.

# 918
Извън семейството ако не сме еманципирани, какво правим, ако в професионално отношение конкурент ни е мъж - развяваме бялото знаме: "Извинете, господине, Вие като мъж знаете по-добре, каквото кажете, това ще е!"? Не става.

# 919
Скрит текст:
Скрит текст:
Не мисля, че някога съм срещал дори една жена, която да изкарва два-три пъти повече от мъжа си (тоест в началото на връзката им да е било така, и всъщност изобщо да е обърнала внимание на такъв мъж) и да е създала семейство с него,

Ела в парижкия район или иди в Англия! Много осигурени и богати жени поставят младост и/или външност пред богатство и заплата. Други просто се влюбват и не ги интересуват парите на мъжа и хорското мнение. Селин Дион, Мадонна, Елизабет Тейлър, Деми Мур и много други актриси са били женени за по-бедни мъже. Естествено са го знаели като са ги срещнали.

Не говорим за по-млади където е ясно, че жената плаща за да бъде с по-младия мъж, а за нормални връзки, защото и къчър в крайна сметка създаде семейство с много по-младата от мур кунис. Simple Smile

Ми не, не е ясно. Има и двойки, в които по-млад от жената мъж издържа на 100% жената и семейството им. Връзката с по-млад тук е норма за жена във възрастовите групи над 35г.

Макрон издържа жена си.
Невена, ти не разбра, че беше казано със съжаление, че при равните по възраст двойки на по-късен етап от живота не може да се намери такова разпределение. Ти представи си пък, ако твърдящият го беше по-млад от обекта на желанията му, то тогава това за него би било норма. Затова аз казвам от самото начало. Независимо от възрастта му мъжът трябва да ме превъзхожда по доходи, защото аз съм свикнала на такава динамика във връзките си. Ако трябва да плащам, го правя, ама само за себе си.😂

Мене доходите на мъжа не ме интересуват и са иррелевантни за връзка, каквато търсиш ти. Някой може да е с много високи доходи и да не иска да поеме разходите на връзката ви, а друг да ги поема въпреки ниските доходи. Твоята връзка е започнала много отдавна, в други условия и нрави. Много дълго не си била на рафта, образно казано.

Не трябва да плащаш. Не трябва. Ти плащаш защото искаш, дори когато мъжът предложи да плати и после се оплакваш. Не трябва и да седиш във връзка, която не те кефи. Не трябва.

Условието мъжът да е с по-високи доходи автоматично вади от кюпа на потенциалните партньори 90% от мъжете около тебе. Повечето мъже на твоя възраст, които печелят колкото тебе и повече могат да приберат в къщите си някоя млада, която не печели колкото тях.

Прекалено много условия слагаш, които са и противоречиви. Да не е религиозен евреин, арабин, латинос или черен да не е, индийци, пакистанци, китайци, инсулти също не поглеждаш, предполагам, а и ще ти минават прави между краката повечето. Белите канадци не са ти много интересни.

Аз те разбирам, обаче това, дето го търсиш е 0.05% от канадското население и може и да не те забележи.
Евреинът ми е повече от точен. Това е единственият случай, при който не съм си правила сметката. Той също вероятно не си я прави. Поне не съм забелязала. Обаче не иска нищо сериозно. А това на мен не ми е достатъчно. Не се чувствувам достатъчно ценна за него. Може да е фалшиво усещане, но го има - факт. И понеже не съм тип да гоня мъж, нещата остават без развитие. Може би, така е по-добре! Аз все пак съм първо майка и след това всичко останало. Да се разбира в смисъл: каквото съм постигнала сама ще отиде при моите наследници, не при нечии други наследници.
Спрямо белите канадци критериите ми са завишени. Все пак те се хранят с моите данъци. След като дъщера ми си осинови уайт траш, трябва ли и аз да и последвам примера?
Инак по отношение на другите изброени, ако в Канада си кажа публично мнението, ще ме арестуват. Затова го давам по-лежерно като Бабри: Представяме си, че баща ми няма да ги одобри, макар че въобще не е там проблемът.😆

# 920
  • Paris, France
Ravenna, какво разбираш под сериозно? Ако е живот заедно, брак, такива нещица, то ти не си готова, а и излишен наследник не ти трябва. На твое място бих си излизала с него, бих правила друго докато не сме заедно и изобщо не бих търсила друг. Това, което го прави човека, който е, е донякъде развито благодарение на религията му и мястото, където е роден. И да намериш подобен, той вероятно също ще е от подобна култура и религия.

Не пиша за white trash и да го осиновяваш. Пиша за мъж, който си ти допада, но заплатата му е с една трета по-ниска от твоята или къщата с две стаи по-малко. Предпочитам 15 минути удоволствие и dolce far niente сама в останалото свободно време, отколкото да излизам с човек, който ми е скучен, откровено безразличен, но иска заедност с мене.

За канадците, които храниш с твоите данъци - те са се хранели и преди да идеш. Ще си ги храниш независимо от излизане или неизлизане с тях. Не те съветвам да опитваш с такъв, защото явно не е твоето културно и като манталитет.

Пишеш, че не се чувстваш ценна за мъжа. Добре, но и той явно не е ценен за тебе щом търсиш други, излизаш с други. Обикновено в тази работа има взаимност, също като в лудото влюбване. Ако наистина много държеше на него, нямаше и през ума да ти мине да търсиш други.

Той не иска сериозно, но помня, че и ти пишеше, че не искаш сериозно. Условията ви са паснали като сте се запознали. Защо изведнъж искаш повече?

За мене си ти е много добре, ами не го осъзнаваш. Мислиш, че някъде има по-зелена трева. Има, но е скъпа, трябва да се транспортира и така.

Приятен уикенд, Равенче и שבת שלום на любимия.

# 921
  • Далечният изток
Само в Канада плащат данъци... Ей така като почнете...

# 922
  • Paris, France
Не всички хора в Канада плащат данъци. Инуитите и другите индианци (коренното население преди да идат белите) е освободено от (повечето) данъци. Доход под 50К май не се облага.  Данъците в Канада са доста височки. Данък доход е прогресивен и над определена сума, нещо като 200 или 250К става 30 или 35%. Имат високи сметни такси и разни подобни. Зная от бивши колеги, че за работещ на заплата е невъзможно да не плаща данък доход. В Европа има доста вратички. За човек, който в БГ е плащал 10% при всякакви доходи изглежда плашещо. То и си е. 

Аз Равена я разбирам.

# 923
Много добре разбирам Равена, какво търси и иска, защото сме една зодия ( ся моля не скачайте) Иска мъж, който да е грижовен, добър любовник, който е сериозен и я цени. Евреите по принцип са стиснати, няма да получиш това, което търсиш.
След толкова години да се озовеш на пазара, сигурно е трудно, но все пак имаш материалната база на която да стъпиш и със сигурност ще се оправиш по- добре от нашенките.

# 924
Ей, една поне да ме разбере! Благодаря!
Ами аз го бях зарязала вече веднъж, макар че в началото бах луда по него. Вече не чак толкоз. И пак ще го направя, ако не ми изнася. Не е важно той какво иска, а какво искам аз. Ако не мога да го получа с него, ами здраве да е. Животът предлага разнообразни варианти.

# 925
  • София
Да, де, ама не трябваше три години да ни го бута тука, като чудо невиждано, дето още отначало го хванахме какъв е пън. Ч

Който се спича от моите успехи не е за мен. Всъщност и никога не съм била с такъв.
Ни мъжко его, ни малки доходи мога да браня на всяка цена.

# 926
За мъж ли говорим или за обслужващ персонал?

# 927
Мъж, който да е добър любовник, грижовен и да те цени е ок. Но всеки влага в това различни неща и го изразява по различен начин. Не винаги представите пасват и оппа, драмата.

# 928
Много добре разбирам Равена, какво търси и иска, защото сме една зодия ( ся моля не скачайте) Иска мъж, който да е грижовен, добър любовник, който е сериозен и я цени. Евреите по принцип са стиснати, няма да получиш това, което търсиш.
След толкова години да се озовеш на пазара, сигурно е трудно, но все пак имаш материалната база на която да стъпиш и със сигурност ще се оправиш по- добре от нашенките.

Те и откъм секс май са стиснати, много шегички има на запад че обичали главно оралния, така че...

Ами то аз нямам проблем с това, стига и другата страна да предлага Grinning

# 929
На ни еманципация! 😜

Последна редакция: сб, 15 юли 2023, 13:17 от Мила Атова

Общи условия

Активация на акаунт