Въпрос за наематели

• 5 709
  • 100
  •   1
Отговори
# 15
"Една от дамите пристига в 6".. като е само една с кого толкова си дърдори? Rolling Eyes

# 16
по телефона например, може да пее, да чете на глас... нали идва и е там.

При нас се пуши през един етаж. Всичко се качва нагоре, така че не е толкова необяснимо как усеща жената.
За съжаление и аз не виждам особено много ходове, които да могат да се направят.

# 17
Някои се оплакват, че им пречи шумът от миялна, пералня, тоалетно казанче, душ на съседи, нищо, че са през стени, които все пак имат някакви шумоизилиращи свойства, тук за разпространение на шум и дим през въздух само, не допускат да съществува. Има го, в по- голяма степен според законите на физиката. А жената търси легален начин. Като няма, няма.

# 18
  • по света
по телефона например, може да пее, да чете на глас... нали идва и е там.

При нас се пуши през един етаж. Всичко се качва нагоре, така че не е толкова необяснимо как усеща жената.
За съжаление и аз не виждам особено много ходове, които да могат да се направят.
Абсолютно започва едно викане по телефон и то реално е пред вратата която е под прозореца ни - трагедия, явно , ще търся алтернативни варианти

# 19
Моят мъж има идея ( за втора година живее госпожата под нас, второ лято) да се изнесем на квартира и да вземе наематели от малцинствата  . Толкова много е бесен на постоянната липса на нормален сън и обгазяване.

# 20
Еми то и хранителен магазин да беше пак щеше да има шум и то в пъти повече. Да не говорим, че в големите градове където и да се живее е шумно още от рано сутринта. За цигарите нищо не може да направите, нито пушачите ще разберат непушачи, нито обратното. В България няма закон, който да забранява пушенето на открито. Това все едно да седнете на открито кафе и да искате пушачите от всички съседни маси да не пушат. И не мога да разбера как се събуждане в 4 часа от миризма на цигари. Какви такива цигари пуши тая жена, че да ви буди? Трева ли пуши? Аз докато пушех и през ум не ми е минало, че на съседите отгоре ще им пречи. За асансьори и вътре в блокове не коментирам, защото и за мен това си е простащина и може да изчака човек 2 минути докато си запали цигара. Колкото вие сте егоисти да искате жената да не пуши на терасата си, толкова и тя е такава. И двете страни мислят за себе си.

# 21
Според мен няма шанс в града да се спи на отворен прозорец. На мен като ми се е случвало пък са ме будили съседите, които тръгват на работа и си палят паркираните пред блока коли. А някои тръгват много рано, към 5-6. Какво остава ако живее човек на по-оживена улица или не дай си боже да минава градски транспорт. Ами боклучарката? А жената, коята пуши на балкона какво да направи? Да излиза да пуши пред блока ли? Нищо не може да се направи в случая, аз бих опитала да си реша проблема сама - затворен прозорец и климатик например. Вече ако някой прави зулуми дето пречат и на затворен прозорец си е за оплакване.

# 22
  • СИ
Според мен няма шанс в града да се спи на отворен прозорец.  ...

Зависи от града, зависи от положението на жилището. Едно е на претоварен булевард, друго е в малка уличка. Колкото е по-голям града, толкова фоновият шум се увеличава.

# 23
Съседката отдолу е на партер, на нивото на двора. Ляга си към 19ч и в 4 се е наспала и започва да пуши. Молихме я да пуши след 6ч, не се съгласи. После я помолихме да се измести с около 3 метра. Живеем в кооперация с ограден двор и на 3 метра имаме пейка с масичка, отстрани на сградата, няма да пречи на никой, не се съгласи. Трудна и неприятна работа. Мъж ми се измести да спи в дневната, но какво да правя с детето? Та остава варианта да сменяме жилището.

# 24
Абе много се извинявам, аз самата не съм пушач и много мразя да ми осмърдяват душата, ама верно ли се смята за адекватна идеята някой да излезе от дома си в двора и там да пуши??

# 25
Е тя излиза на двора. Нейната входна врата е на двора. От двора си влиза в стаята. Излиза на двора и пуши. Под прозорците. Аз я помолих да направи 5-6 крачки още вляво. Вратата и заже е незаконна, там беше прозорец. Но понеже мъжът и е инвалид, от другата ив страна трябва да преодолява стълби, не сме отишли в общината да се разправяме за незаконната врата. Та така, допускаме добро за мъжът и, пък тя ни се отблагодарява.

Последна редакция: чт, 29 юни 2023, 21:29 от laurentin

# 26
Т.е.и я следиш къде пуши в 4-5 сутринта? Това също не е ок.
Не виждам никаква обективна причина жената да се мести. Вие щом я надушвате през 3 метра, ще я надушите и през 5. Не защото наистина смърди, а защото искате да я надушите..

# 27
Ами и теб ако те събуждат всяка нощ. и твоето дете кашля от цигарения дим и се чудиш как да опазиш здравето му, и ти ще разбереш откъде идва пушекът. Мога само да ти заблазявам, че не гледаш как детето ти кашля, а ти не можеш да помогнеш.

# 28
Честно казано, ако детето ми кашля, вероятно ще затворя прозореца.

# 29
Именно. Затваряш прозореца, а не дебнеш къде пуши съседката.
Освен това, ако детето толкова лесно се разкашля, сериозно потърсете лекар, защото това изобщо не е нормална реакция.

Общи условия

Активация на акаунт