Търси се

• 4 136
  • 69
  •   1
Отговори
Здравейте!
Чакаме женска рожбичка, но името не си го намираме.
Букви не гоним. Искаме да е не прекалено дълго 4-5-6 букви, да е българско, но не масово популярно, в същото време да не е “остаряло” име. Да е име с тежест, за жена на място. Сещате ли се - чуеш го и си кажеш ехааа супер якото име!

# 1
Ирина, Калина, Яна.

# 2
Нали е Еньовден - Диляна, Биляна...
Много е общо описанието и за всеки тълкуванието ще е различно. Когато аз подбирах имена, черпех вдъхновение от български произведения, народни песни...

# 3
  • София
И ние бяхме с горе долу подобни изисквания, когато търсехме имена. Grin Моите три дъщери са Елиза, Калия и Адела.
Други имена, които ни харесваха, но не можахме да ги използваме по различни причини са: Лора, Лорина, Емили, Ясмин, а от по-дългите- Анелия, Екатерина, Вероника...
Имахме си списъци, които постоянно лавираха. Махахме, слагахме, всеки ден търпяха промени. Имахме много моменти, в които уж сме избрали окончателно, но все нещо не достигаше, таа в крайна сметка мисля, че на всяка една от тях сме ѝ избрали най-подходящото. Успех и на вас, трудна задача са женските имена

# 4
Боряна, Милена, Сияна, Албена ми идват за предложените критерии, но може би ако дадете примери какво не искате поне ще е по-лесно.

# 5
Невена, Савина, Дорина

# 6
Дивна, Бояна, Невена, Радост, Искра, Яница, Милица

# 7
Хрумват ми Венета, Пламена, Елица, Невена, Вихра, Ирена, Искра, Татяна.

# 8
Първото име, което ми хрумна след прочитане на въпроса е Елиза.
Не е българско обаче. Иначе - Елена е другото ми предлжение.

# 9
Агата, Алиса, Беата, Белла, Велина,  Весела, Деметра, Даяна, Доника, Елвира, Емилия, Златна, Йоана, Катрин, Карина, Лазура, Лозена, Маргита, Медея, Мирела, Невена, Петра, Радина, Сабина, Стела, Филипа, Цветяна, Юлиана, Явора.

# 10
Емилия, Рая, Йоана, Анелия, Силвия, Ралица

# 11
Критериите ви са доста общи наистина. Предлагам Божана, Бистра, Весела,Вяра, Галина, Деница, Елица, Жасмин(а), Илина, Лилия, Любов, Магда, Мирена, Марина, Марта, Райна,Роза, Пламена, Силвана, Ясна.

# 12
  • над кукувичето гнездо
Огняна

# 13
Рада, Радина, Зорница, Евгения, Божура, Божана, ЗвЕзда, Кала, Косара (аз лично не го харесвам, но хора всякакви), Полина, Росица, Славея, Юлия.

# 14
Авторката каза, че не иска прекалено дълги имена (повече от 6 букви).

Общи условия

Активация на акаунт