Отговори
# 525
  • Варна
Това за бельото след секциото да не носиш е пълна глупост, изобщо не се поддавайте на такива забрани. Не слагаш такова докато не ти махнат катетъра, след това естествено при раздвижване може. Аз предния път си взех еднократни гащи на Джеса от dm, които не дразнят операцията и лесно се обуват и махат. Без ангажименти да сменяш дори целия ден или поне само 2 пъти докато лежиш 1-вия ден. Лигнина се напоява бързо и при всяко движение се размества, супер некомфортно е да се проверяваш на всеки 10 мин. дали не си се оплескала 😄

Може ли един линк към тези гащи ?
Аз предното секцио нямам спомен с какво бельо съм била, но си беше мое , някакво по-дълбоко. Първи ден с лигнин и после с превръзки, които обикновенно си ползвам. След секциото бях почистена добре и ми течеше все едно съм 3-4 ден от цикъла.
Но примема съвети и за еднократно бельо, защото съм си накупила разни бикини последните месеци, но май всички са около белега на секциото , защото нагоре ми стягат на корема 😀

# 526
  • София
Miss_V, моите са тези https://visvitalis.bg/product/akuku-ednokratni-sledrodilni-gashti-r-r-m-0550
В магазина ги имат налични, само онлайн са изчерпани.
За съжаление не мога да кажа как са, за първи път купувам такова нещо. Преди това търсих и в DM тяхната марка гащи, но не ги открих и взех тези. Знам, че техните имат и вариант с вградена превръзка 2 в1.

# 527
Това за бельото след секциото да не носиш е пълна глупост, изобщо не се поддавайте на такива забрани. Не слагаш такова докато не ти махнат катетъра, след това естествено при раздвижване може. Аз предния път си взех еднократни гащи на Джеса от dm, които не дразнят операцията и лесно се обуват и махат. Без ангажименти да сменяш дори целия ден или поне само 2 пъти докато лежиш 1-вия ден. Лигнина се напоява бързо и при всяко движение се размества, супер некомфортно е да се проверяваш на всеки 10 мин. дали не си се оплескала 😄

Може ли един линк към тези гащи ?
Аз предното секцио нямам спомен с какво бельо съм била, но си беше мое , някакво по-дълбоко. Първи ден с лигнин и после с превръзки, които обикновенно си ползвам. След секциото бях почистена добре и ми течеше все едно съм 3-4 ден от цикъла.
Но примема съвети и за еднократно бельо, защото съм си накупила разни бикини последните месеци, но май всички са около белега на секциото , защото нагоре ми стягат на корема 😀

Ето тези са на Jessa от ДМ. И аз много се чудех за тях, ако ги намеря може и да взема един пакет.

# 528
Аз със сигурност имам от предния път останали еднократни гащи. Бях взела на Canpol. Трябва да ги потърся. Май само 2-3 дни ги използвах. По спомен сложихме бельо сутринта след раздвижването. Превръзки за родилки също използвах за кратко време и от тях имам останали. Много бързо минах на обичайните.

# 529
Мина и моят преглед днес - 33+1 г.с., бебка е 2 100 гр., главично, шийката ми е 36 мм., което е ОК, защото имам контракции и за седмица ще вдигна Магнерота на 3х2 + 3 дни съм на но шпа.

Следващата седмица ще съм за пръв път на запис на тонове, ще записвам и още един преглед при ФМ, защото днес АГ измери засилен кръвоток през пъпната връв, което може и да е моментно, но понеже и тя ще отсъства доста дни през септември, следващият преглед ще ми е чак след месец (в 38 г.с.) и уж да мина междинен преглед - биометрия и доплер.

И тук идва моето ново притеснение - с АГ освен, че сме коментирали, че искам естествено раждане, нищо повече не стана на въпрос. Следя се в частна клиника, но чак след излизане от кабинета се замислих, ако раждането тръгне преди прегледа, как трябва да съм подготвена. Следващата седмица трябва да мина през кабинета на АГ да изкоментираме записа на тонове, но то ще е между други редовно записани пациентки. След като на записа има акушерки, дали те са служителите, които споделят как трябва да се подготвим за раждане, спрямо критериите на конкретната болница? 🤔

Ако трябва да съм честна, от ден 1 - освен кръвни изследвания, урина и ехограф като ритъм на посещения, нищо не сме обсъждали с АГ, особено на тема раждане (как да подготвим тялото за него или какво осигурява болницата и какво да си нося аз) … 😔

# 530
Мина и моят преглед днес - 33+1 г.с., бебка е 2 100 гр., главично, шийката ми е 36 мм., което е ОК, защото имам контракции и за седмица ще вдигна Магнерота на 3х2 + 3 дни съм на но шпа.

Следващата седмица ще съм за пръв път на запис на тонове, ще записвам и още един преглед при ФМ, защото днес АГ измери засилен кръвоток през пъпната връв, което може и да е моментно, но понеже и тя ще отсъства доста дни през септември, следващият преглед ще ми е чак след месец (в 38 г.с.) и уж да мина междинен преглед - биометрия и доплер.

И тук идва моето ново притеснение - с АГ освен, че сме коментирали, че искам естествено раждане, нищо повече не стана на въпрос. Следя се в частна клиника, но чак след излизане от кабинета се замислих, ако раждането тръгне преди прегледа, как трябва да съм подготвена. Следващата седмица трябва да мина през кабинета на АГ да изкоментираме записа на тонове, но то ще е между други редовно записани пациентки. След като на записа има акушерки, дали те са служителите, които споделят как трябва да се подготвим за раждане, спрямо критериите на конкретната болница? 🤔

Ако трябва да съм честна, от ден 1 - освен кръвни изследвания, урина и ехограф като ритъм на посещения, нищо не сме обсъждали с АГ, особено на тема раждане (как да подготвим тялото за него или какво осигурява болницата и какво да си нося аз) … 😔

Говори с акушерките, те ще ти обяснят. Като цяло аз съм забелязала, че акушерките са доста по-подготвени от към информация, отколкото самите доктори и може би така трябва да е. Докторите си гледат здравето на майка и бебе и другите неща за тях са подробности.
Задай си всичките въпроси на някоя акушерка да ти е спокойно - тя ще ти каже какво трябва да си носиш, как да процедираш, кога ще ти дадат документите за раждане. Аз съм 32 г.с. и не сме коментирали раждане все още, но на следващия преглед в средата на септември мисля вече да поговорим малко.

# 531
Момичета, нещо в последно време ми станаха много чувствителни зърната на гърдите. При вас така ли е и какво може да означава това?

# 532
Момичета, нещо в последно време ми станаха много чувствителни зърната на гърдите. При вас така ли е и какво може да означава това?
И при мен напоследък забелязах, че станаха пак много чувствителни, но предполагам е заради това, че се подготвя организма за кърмене 😏

# 533
Даа и при мен е така, даже и гърдите ми стават така както се усещат преди кърмене. Ами вижда му се края вече и е нормално да реагират така 😊.

# 534
  • Варна
Бебето ми седи от 10седмици в една и съща поза с глава надолу и усещам къде е гръбчето по хълцането. Обаче тази вечер това бебе реши да се завърти явно на другата страна и вече гърба му е от другата страна и направо съм под лек стрес дали тази поза е ОК и да не натисне повече шийката Sad Днес си позволих да отида на масаж, че гърба ми е мега зле, но се чувствах добре по време на масажа и е нямало натискане в областта на кръста примерно, а само горе при лопатките. Обаче и цял ден бях в седеж на едно обучение и сега се паникьосах да не му наместих удобна поза за скъсяване на шийката и излизане Sad

# 535
Днес мина и последната ми ФМ и се видя, че шийката ми се е скъсила двойно - вече е 2,4 см. Предписаха ми Утрогестан глобули, за да я запазя максимално дълго. Бебчетата са се обърнали и двете главично вече, което обяснява дискомфорта ми през последните дни.

# 536
Здравейте и от мен🌞 Аз бях на тонове тази сутрин рано, рано (34+2).Всичко е наред с тях обаче аз от няколко дни се чувствам като разглобена. Всички мускули ме болят, гърдите и те, отделно връзките дето е бикини линията също ми създават дискомфорт, едвам ходя. Явно тялото си се подготвя за раждане😄 Другата седмица в петък ни е подписването и се надявам да издържа, че няма да бъде лесно😆

# 537
Момичета, някоя от вас с болки в пъпа? Значи, смешно е ама е и много гадно. Пъпът ми вече е толкова изпъкнал, че кожата хем ме сърби, хем ме боли, само на пъпа кожата. Мажа с бебешко олио ама не помага Sad Някакси искам да знам, че не съм сама. Вече наближавам термин, но май няма да изкарам до тогава, имам си контракции, въпреки че не са регулярни, спрях магнезия, слагам свещички за подготовка.

# 538
Момичета, някоя от вас с болки в пъпа? Значи, смешно е ама е и много гадно. Пъпът ми вече е толкова изпъкнал, че кожата хем ме сърби, хем ме боли, само на пъпа кожата. Мажа с бебешко олио ама не помага Sad Някакси искам да знам, че не съм сама. Вече наближавам термин, но май няма да изкарам до тогава, имам си контракции, въпреки че не са регулярни, спрях магнезия, слагам свещички за подготовка.

Да, мен ме сърби и боли пъпа - мажа със смес от масла. Може да пробваш с кокосово масло.
Иначе и аз имам контракции доста често вече, които стават по-силни, въпреки, че ми е рано за раждане на мен Grinning
Но не пия магнезий повече от месец и е нормално.
А какви са тези свещички за подготовка? Аз съм си купила масло за подготовка, но още не съм започнала.

Поли, разхлабват се връзките вече - нормално е да си "разглобена". Всичко ще е наред - вървете покупонясвайте малко преди бебка да се роди Heart

# 539
Паола, аз също имам някакво напрежение ниско долу на моменти, като менструални болки се усеща и ми стяга чак кръста. Ще увеличавам дозата магнезий, дано ме облекчи поне малко.

Общи условия

Активация на акаунт