Лятото е време за мечти, успешни опити и две черти. ~бебеправене 417~

• 32 183
  • 781
  •   1
Отговори
# 270
Мина прегледа при Маринчев ендокринолога, ще пускам хормони след 20 дни и тогава пак
Хареса ми доктора, не бърза не претупва, единственото което сега видя е малка киста на щитовидната която не е опасна и не значи нищо за него
Говорихме си надълго ,нашироко, за опитите, паник атаките ,от 2 3 дни с много ускорен пулс, каза ,че каквото зависи от него ще изследва и ако трябва някаква терапия ще назначи
Измерваше мускулната маса и мазнинки в тялото
Оказа се че съм под нормата според него,което също може фа пречи на редовния цикъл и да е причина постоянно да изпитвам студ
Също така каза че понякога ниското тегло също може да пречи на забременяване
Един вид тялото не е готово да износи плод
Озадачих се,аз цял живот се въртя около 50кг,само тая зима от нестероидни се бях ошишкала до 53,но общо взето ям за трима но не качвам
Каза ми че съм извънземна щом ям всичко без ограничение и не мога да кача 🤣
Казах му,че просто е генетично явно,вкъщи сме слаби въпреки че ядем в големи количества
Опитай да качиш някое килце с някое друго протеинче, но как
Ям протеини ,ям всичко и не става,но и аз самата като съм 2 3  кила отгоре се задъхвам
Вие чували ли сте такива думи от лекари
За рибеното масло категорично ми го забрани заради окосмяване на брадичка (май споменах ,че миналата година го пих и ми качи тестостерона и се появиха няколко косъмчета който ме влудяват)
Каза,че не съм единствена в това отношение
Пак стана дълго,дано не съм досадила момичета 🍀

# 271
Reginasr, добре звучи докторът като цяло, но аз не бих се хващала сериозно за думите му за напълняването. Сега ако има хранителни разстройства, да, но ако ти си ядеш нормално, хапваш пълноценна и разнообразна храна, не виждам логика в това да увеличаваш калории и да се тъпчеш насила, че да пълнееш, особено ако се чувстваш добре. Чувала съм го от доктори, но те са били или от по-старата генерация, или се е касаело за наистина слаби пациенти, аз имам приятелки по 40 кг за които да речем вече е наистина критично, но 50 кг според мен си е съвсем нормално, особено ако си около 1.60-1.65 см (зависи и от ръста де).

Това за рибеното масло е интересно твърдение за пръв път го чувам, но ми е интересно дали е уточнил дали за Омега и коя, че все пак има много видове, аз например приемам с по-високо съдържание на EPA, както са и повечето май, докато ММ приема с по-високо съдържание на DHA.

А изпитването на студ много често е свързано с еднокринологичен проблем, аз също изпитвам в крайниците и си знам, че проблем в щитовидните хормони пречеше на кръвоснабдяването в крайниците и за това се получаваше така.

# 272
Reginasr, затова сме тук, да си споделяме. Всичко, което преживяваме е опит и нови знания! Ето, аз например не знаех за рибеното масло и ти благодаря за информацията! Много се радвам, че и ти си намерила правилния лекар! 🙏🏻🌞
Мина прегледа при Маринчев ендокринолога, ще пускам хормони след 20 дни и тогава пак
Хареса ми доктора, не бърза не претупва, единственото което сега видя е малка киста на щитовидната която не е опасна и не значи нищо за него
Говорихме си надълго ,нашироко, за опитите, паник атаките ,от 2 3 дни с много ускорен пулс, каза ,че каквото зависи от него ще изследва и ако трябва някаква терапия ще назначи
Измерваше мускулната маса и мазнинки в тялото
Оказа се че съм под нормата според него,което също може фа пречи на редовния цикъл и да е причина постоянно да изпитвам студ
Също така каза че понякога ниското тегло също може да пречи на забременяване
Един вид тялото не е готово да износи плод
Озадачих се,аз цял живот се въртя около 50кг,само тая зима от нестероидни се бях ошишкала до 53,но общо взето ям за трима но не качвам
Каза ми че съм извънземна щом ям всичко без ограничение и не мога да кача 🤣
Казах му,че просто е генетично явно,вкъщи сме слаби въпреки че ядем в големи количества
Опитай да качиш някое килце с някое друго протеинче, но как
Ям протеини ,ям всичко и не става,но и аз самата като съм 2 3  кила отгоре се задъхвам
Вие чували ли сте такива думи от лекари
За рибеното масло категорично ми го забрани заради окосмяване на брадичка (май споменах ,че миналата година го пих и ми качи тестостерона и се появиха няколко косъмчета който ме влудяват)
Каза,че не съм единствена в това отношение
Пак стана дълго,дано не съм досадила момичета 🍀

# 273
Пуснах днес изследванията и излезнаха някои, пускам снимка. TSH e леко завишено, но мисля, че е заради кофеина, сетих се, че съм пила кафе след като излезнах от лабораторията. Пролактина обаче ме притеснява, утре мисля да отида до личната лекарка и да й ги покажа. Даже не искам да чета за пролактина в интернет, кой знае какво ми има. Мисля си, че и витД е малко нисък, по колко пръскания правите с този на бетър ю + к2?

# 274
  • София
Ама Сиси и пролактин и ТСХ се влияят от кафе. И двете не са ти валидни и трябва да ги повториш. И за пролактин трябва да почиваш 30мин преди вземането

# 275
Sisi,  не мисля, че може да разчиташ на тези изследвания, ако си пила кафе преди тях. Хормоните са супер чувствителни на прием на напитки и храни. При пролактина спази ли да лежиш или стоиш седнала поне 15 мин. в лабораторията преди пробовзимането, както и другите неща, стимулация на гърдите...? Ft4 обаче е хубаво да е в горната половина на референтните граници. Б12 също мисля, че може да го вдигнеш още.

# 276
  • Замък сред облаците
Ооо, моят ендо. Готин е, нищо че ходи с разгърдена риза и златен ланец.
Мазнините са ключови за производство на хормони. Затова поднормения ИТМ е проблем.

# 277
Лежах около 20мин преди да ми вземат кръв. Поради сърбежа нищо не е стимулирано от няколко дни 😁 Ама голяма съм шматка с това кафе, как го забравих 🤦🏻♀ а това FT4 как може да се покачи?

# 278
  • Замък сред облаците
Ти първо повтори изследванията, кафето унищожава Т4 в кръвта.

# 279
Минавам да се отчета - ЦС мина. Имаше болка, ама докато си помисля "наистина боли" и болката мина. Резултата е добър - лявата тръба е напълно пропусклива.
Другия месец продължаваме с изследванията за мен, а този месец ще гледаме ММ да си направи спермограма.

# 280
2402 чудесни новини, сега стискаме палци и за добра спермограма. 🙏👌

# 281
Момичета нямам идея доктора как го изстреля това с рибеното масло, иначе и аз съм приемала супер пречистено с по високо съдържание на epa , каза че има случай да влияе , иначе при самия прием наистина се чувствах добре, имах енергия но кожата и косата ми страшно се омазняваха, по принцип съм със суха коса ,тоест бях
Оттогава съм в кръга,  лутам се и се чудя защо това ми помогна за едно и навреди за друго
За момента съмнението му е само хиперпролактинемия а аз и миналата година много варирах при изследванията с него
При всички спазени условия един път беше 200 единици отгоре ,друг път по средата на референтни
Тогава Хедер ми каза да намаля стреса ...да беше толкова лесно
Сега като пусна новите хормони ще видя какво що, надявам се всичко да е наред
Не искам да го мисля, три дни не съм на себе си,че откриха рак на дядото на мъжа ми. ..общо взето няма ден без стрес ..

# 282
Тъкмо се радвах, че поне този път всичко беше наред иииии не. Имаше някакво зацапване след ЦС, казаха че е нормално, пък  и бях чела какво ме очаква и на доста места срещнах такава информация.
Но снощи кървенето си стана обилно като менструация, че даже и малко повече сравнено с последните ми М. Ходих днес до дежурния кабинет да ме погледнат, казаха, че няма видим проблем, щяло да си спре в един момент. След 3 дни почвам дуфастон за 10 дни и като се има предвид, че заради истмоцелето ми зацапва до 10-ден минимум, явно този месец ще имам не повече от 4 чисти дни... Заминаха ми плановете за юлска спермограма. Дано после покрай биопсиите не изтървем и август.

# 283
  • София
2024 , хайде дано се класирате за август!Браво за добрите резултати .
А за истмоцелето,не подлежи ли на корекция примерно?То и аз имам,почти всяка жена раждала със секцио има,така ми каза Калчев.
Reginasr , дано при дядото не е в напреднал стадий и има начин да се облекчи състоянието и удължат годините му живот.
 Ти имаш ли някакви симптоми на този висок пролактин?
мунзихарче ,абсолютно наред е цитото,не се тревожи,че е Б.
Тия паракера ... не знам си какви си клетки и аз ги имах със същата група,Христов каза,че само името звучало притеснително,не били нищо ,метапластичните пък абсолютно не са притеснителнителни.
Според мен си е добре цитонамазката.Дори нямаш препоръки за HPV тест.

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 09:47 от *Bubble*

# 284
bubble, сигурно може да се оправи, но всички лекари, с които съм го обсъждала до сега ми казват, че е прекалено малко и няма нужда. При лапароскопията за махане на тръбата са гледали и маточната стена външно, казаха че изглежда ок и не виждат нищо притеснително за износване на следваща бременност. Ама цапането си го има... Успокоява ме това, че приключва преди оптималните дни за трансфер.
Иначе да - супер разпространено е, в обкръжението ми сме 5 жени родили секцио, и петте имаме. Бях чела статистики за честотата му - между 30 и 80 процента от жените, родили секцио го имат (доста голям обхват, ама на няколко места беше посочено така)

П.с. Много ни е тиха темичката тези дни, чакам с нетърпение скоро някой да я раздвижи с добри новини!

Общи условия

Активация на акаунт