“ Той/тя е дете на разведени родители “

• 10 286
  • 248
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Защото може да не иска да спи с дъщерята ли? Wink

# 76
  • Paris, France
Защото може да не иска да спи с дъщерята ли? Wink

Не, защото може цялото семейство да пожелае да спи с тъста. 😇

# 77
То в Бг дали има такива семейства? И какво им казват децата? Мамо и татко ли? Или татко и татко?

# 78
То в Бг дали има такива семейства? И какво им казват децата? Мамо и татко ли? Или татко и татко?

Чувала съм за дете с 2 майки - и на двете казвало мамо. Без брак са естествено.

# 79
Вие не обърнахте внимание на поста на amber и други , сблъскали се с този проблем от първа ръка. Мъжът ми е също от такова семейство. За мен и родителите ми не е било проблем, когато се вземахме. Но в годините се убедих, че проблем има. Той също е имал редки контакти с баща си. Мога да кажа , че се учеше да бъде баща в движение . Имаше моменти , в които не знаеше как постъпват бащите. Разводът винаги му е изход. Същевременно има страх от изоставяне. Много е стабилен и успял в професионално отношение , но сам си казва , че в лично отношение има дефицити, според него вследствие на развода и липсата на бащина фигура.
  Сестра му от сватбата , започна да се готви за развода . Разведе се , разбира се. Никой не знае как е в обувките на другия , но според мен проблеми за развод чак нямаха. Както казва amber , когато се скараме , аз мисля как да преодолеем проблема. При него или е страх, че ще го напусна , или започва да обмисля да се маха за някаква глупост, свързана примерно, че имаме различно схващане на какъв спорт да ходят децата. Има си компликации . Който го отрича , значи не е живял с дете от такова семейство.

# 80
Всичко разбирам. Аз се разведох с бившия ми мъж, без преди това назад във вековете и в двата рода да е имало разводи, не мога и това да мъдря защо се е случило Simple Smile Травмите на децата ми от развода се надявам да се отработят и преодолеят, без да им се отразят фатално на техния семеен живот. Оттам нататък - здраве и каквото дойде. Малки са минали през едно от изпитанията си, дано другите са им по-леки занапред. Това казвам и на тях.

# 81
аз говоря от личен опит. Баща ми и майка ми не са се разделяли, но той беше много много зле с пиенето и това практически ми причини същите травми ,страх от изоставяне и трудно доверие в мъжете.Много обичах баща си, но често не можех да разчитам на него
Така че брак не е гаранция за сигурност и стабилна психика.

# 82
А представете си ако бъдещия зет бе дете на сплотено гейско семейство SmileSmileySmile

Какво ли щеше да я тревожи тогава тази бъдеща тъща? Imp

Явно още не са измрели остарялите виждания и прикаки ....

Е много ме разсмя, да заложим прогнозна година за подобна тема.

И се сетих още нещо, коментар на един холандец живеещ в България, разведен и бившата му жена идва и тя в България и той каза нещо много интересно: Българите, като се разведат трябва да се мразят.

# 83
Аман от познавачи. Кажи на тоя холандец да си гледа работата.

# 84
Не знам дали има някаква закономерност, но мога да дам пример с мои познати.
Повечето ми познати, деца на разделени родители (и мъжът и жената) не сключват брак, живеят на семейни начала. Някои дори се разделиха с половинките си преди раждане на първородно дете и за двамата.
Повечето ми познати, израснали в здрави семейства (или един от двамата партньори) са женени, не се интересувам какво става “в кухнята”, но изглеждат стабилни.
Със съпруга ми сме заедно от повече от десетилетие, много компромиси, но всеки дава нещо, което е допустимо за него, за да има баланс. Здрави семейства са ни изгледали, но това не е гаранция за нищо.
На всеки може всичко да се случи. Важното е да живеем така, че да не нараняваме останалите, каквито и травми да имаме, какъвто и кръст да носим.

# 85
Скрит текст:
Вие не обърнахте внимание на поста на amber и други , сблъскали се с този проблем от първа ръка. Мъжът ми е също от такова семейство. За мен и родителите ми не е било проблем, когато се вземахме. Но в годините се убедих, че проблем има. Той също е имал редки контакти с баща си. Мога да кажа , че се учеше да бъде баща в движение . Имаше моменти , в които не знаеше как постъпват бащите. Разводът винаги му е изход. Същевременно има страх от изоставяне. Много е стабилен и успял в професионално отношение , но сам си казва , че в лично отношение има дефицити, според него вследствие на развода и липсата на бащина фигура.
  Сестра му от сватбата , започна да се готви за развода . Разведе се , разбира се. Никой не знае как е в обувките на другия , но според мен проблеми за развод чак нямаха. Както казва amber , когато се скараме , аз мисля как да преодолеем проблема. При него или е страх, че ще го напусна , или започва да обмисля да се маха за някаква глупост, свързана примерно, че имаме различно схващане на какъв спорт да ходят децата. Има си компликации . Който го отрича , значи не е живял с дете от такова семейство.
Имах връзка преди мъжа ми, уж сериозна, живеехме заедно няколко години, но когато се заговореше за брак мъжа имаше теза нещо от рода на “ защо да се женя като ще се разведа “. Беше дете на разведени родители, израстнал може да се каже почти бз баща. За мен това е странен начин на мислене. Защо съжителстваш с един човек и създаваш деца с него като утре може да се разделите ? Гаранция няма. Но както казваш ти още от сватбата да се мисли за развод ми е непонятно при хора които уж се обичат. Когато обичаш някого истински и смяташ да прекараш живота си с него не е нормално да мислиш за евентуален развод. Ето това може би наистина идва от травмата при раздяла на родителите.

# 86
Добре е, че се споделиха реални примери. Тук може да искаме нещата да стоят по един начин, да е същото като при другите, да няма гаранция при възрастни от разведени семейство и от цяло.
Наричайте възрастната жена (ако щете бабата) селянка, махленка, но не забравяйте, че възрастните много са живяли и видяли.
Нищо, че не е модерно.
И пак казвам - човек, който смята, че знае много, модерен е, широко скроен - скапят ли се нещата се оправя сам. Акъл се дава до определени години, после се налага да се ползва.

# 87
  • Paris, France

Добре де, той е имал редки контакти с баща си, тоест някакви. А сираците, които нямат никакви и някои даже не помнят бащите си и майките си, как успяват да са добри бащи и майки?

# 88
Много от децата на "стабилни семейства" никога не са си направили труда да видят родителите си като хора, двойка и какви са всъщност отношенията на двойката с годините. Било е достатъчно, че са под един покрив и ги обгижват. А дали са щастливи, дали се обичат, един за друг ли са? На кого му пука - важното се оказа да не си дете на разведени родители Simple Smile

А моя баща се е самоубил. И сега като ви чета, явно като се скарам с мъжа ми, следвайки модела, трябва да се запътвам към оня свят, а не към развод? Глупости на търкалета!

А защо не помислим извън остарялата рамка - децата на разведените ценят повече сейството, защото не са го имали. Те не го приемат за даденост и се стараят повече да го градят и съхраняват. Но  и имат от малки готовността на не стоят във връзка, която не ги удволетворява или съществува по инерция. Последното което пък май важи за повечето бракове. И на практика е чисто пропиляване на живот!

# 89
Знае се , че суицидното поведение , мисли се унаследяват . Депресията, която води до тях е доказано наследствена.
   Според статистиката , 90% от децата , израснали в семейства на разведени родители, се развеждат. Иначе на теория ,искат да създадат здрави семейства . Но създаването на такова не е лесна работа ,  а за тях , съвсем като ти липсва дори модела за такова. Пиша го , защото и ние сме в статистиката. Засега се държим в 10% , но мисля и написах , всеки си носи багажа ,а той натежава и на партньора.
  А относно сираците, темата не е за тях. Случаи всякакви , няма как да се обсъди всеки отделно. Но семейството, здравото и проблемното , цялостното , с един родител, без родител, оформя характер, нагласи и кове съдби напред в поколенията.
ММ например, както вече писах, разчитайки само на себе си и чувстващ се едва ли не глава на семейство  от дете  е  амбициозен, работлив, дори работохоличен(сякаш работата му е бягство някъде, където всичко му е ясно и под контрол). А и никога не е имал солиден гръб ,на който да се опре. Напротив , чувства се и до днес отговорен за щастието на майка си, във финансов , и в житейски план.

Общи условия

Активация на акаунт