“ Той/тя е дете на разведени родители “

• 10 273
  • 248
  •   1
Отговори
# 165
има и друг момент. Един нов  съпруг/съпруга на родителите ви може да ги променят до безкрайност. Да започнат да имат рязко негативно отношение към вас. Особено ако имат и ново дете, от новия съпруг/новата съпруга може да променят рязко отношението си към вад; съпругът/съпругата естествено ще държи на своето дете, не на вас. В такъв случай скандалите с родителското ви тяло може да се превърнат в ежедневие. Замислете си какво си пожелавате.
И също така трябва да имаме предвид, че ако една жена зачене на 40-45 години трудни се гледат вече деца. Детето иска много физическа енергия и търчане по него поне в първите 7-8 години.
Не трябва да се препятства любовта, но  човек трябва да се замисли когато стигне някаква възраст. И после - обичал си някого той умира и ти подкарваш следващия. Тогава  олекваш. На времето са смятали, че съпрузите на оня свят се събират. И че като имаш двама съпрузи единият трябва да остане самотен.
Не трябва и да проектираме нашите желания върху родителите си. На нас ни може да ни е болно, че са сами, а те да не желаят нова връзка.

Последна редакция: пн, 03 юли 2023, 23:14 от Лорд Сняг

# 166
Е, с развод няма как да се събираш после с двама, ето един решен проблем Simple Smile Бившите няма да те чакат Simple Smile

# 167
  • Paris, France
Връзка създадена на години, когато всеки има собствени деца и материално се е подсигурил преди това, не е като тази в дългогодишен брак.
Наследниците гледат болния, а не другарчето във връзката.  

Нагледала съм се на наследници, които не само не гледат болния, ами и да го видят не отиват. С увеличаването ма продължителността на живота и малкия брой деца много хора умират без живи наследници или с такива, които не са виждали.

Е, с развод няма как да се събираш после с двама, ето един решен проблем Simple Smile Бившите няма да те чакат Simple Smile

Така е. Отровни гъби му е майката 🥳🌞😻.

Ще ме скъсаш с това чакане😇. Представям си вдовица на ревнивец, който я причаквал зад ъглите и я дебнел цял живот да чуе, че въпросният я очаква и в отвъдното.

# 168
Какъв е смисълът в тая любов на стари години, когато ще пращаш болния си парньор да го гледат наследниците? Ако говорите за компания, приятелство и другарство нищо чудно да си имат такива, но хората от по-старите поколения не го обсъждат.

# 169
Какъв е смисълът в тая любов на стари години, когато ще пращаш болния си парньор да го гледат наследниците? Ако говорите за компания, приятелство и другарство нищо чудно да си имат такива, но хората от по-старите поколения не го обсъждат.

Да, според мен е редно всеки наследниците му, на които е посветил живота си и на които ще остави всичко, което има, да си го изгледат, а не човека с който си във връзка последните примерно 3-5 години.
Материално наследството вменява тази отговорност.
Емоционално - връзката на по-късен етап /примерно след 60+ години/ не се базира и не съществува като брака - да я бутаме там заедно, че да не си сам на старини, да градим общ дом, деца и докато смъртта ни раздели. Никой не търси и не започва връзка с мисълта, че ще си търси болногледач! В крайна сметка на тези години всички са наясно на къде отиват. Тя е само светлата част на човешките отношения.

# 170
Само че в живота рядко става така. Явно не си гледала достатъчно Съдебен спор и подобни предавания. Колко често наследниците изхвърлят родителите от къщи, щом се сдобият с имота.Знам случай жена на над 50 години непрестанно се караха с брат тси, кой да гледа майка им, която бе тежко бреме за единия и другия, защото имаше алцхаймер.
Познавам мъже на 50  и отгоре години си взеха с по 20-30 години по-млади жени. Че и деца имат от две съпруги. Това създава сериозни конфликти в семействота им
Любовта на късни години може да създаде сериозни конфликти. Впрочем който е искал е, щял да намери любовта. Но когато с години си разведен или вдовец и нямаш сериозна връзка е силно вероятно да не желаеш такава връзка.

# 171
Само че в живота рядко става така. Явно не си гледала достатъчно Съдебен спор и подобни предавания.

Веднага си признавам никак даже не гледам Съдебен спор и подобни предавания SmileSmileySmile
Не са източник на информация...

# 172
  • Paris, France
Да, според мен е редно всеки наследниците му, на които е посветил живота си и на които ще остави всичко, което има, да си го изгледат, а не човека с който си във връзка последните примерно 3-5 години.
Материално наследството вменява тази отговорност.
Емоционално - връзката на по-късен етап /примерно след 60+ години/ не се базира и не съществува като брака - да я бутаме там заедно, че да не си сам на старини, да градим общ дом, деца и докато смъртта ни раздели. Никой не търси и не започва връзка с мисълта, че ще си търси болногледач! В крайна сметка на тези години всички са наясно на къде отиват. Тя е само светлата част на човешките отношения.

Не винаги стар мъж е посветил живота си на наследниците си. Ако се е развел с майката на децата си, може и да не е живял с тях от бебета и да не ги е виждал от десетилетия. В България повечето от мъжете от старото поколение се развеждаха и с децата си, освен с майка им. Имаме огромна миграция. Миналите поколения често работеха в чужбина дълго, а нашите емигрираме и не се връщаме поне до пенсия. Не е изключено единственото му дете да е умряло преди него.

За болногледача се лъжеш. Повечето стари мъже искат точно жена, която да им шета, готви и да се грижи за тях. Тези, дето са здрави и осигурени искат доста по-млада.

Каква е тази връзка, в която мъж ще забавлява майка ти, ще я наглежда нощем докато и е лошо, ще и купува подаръци, но като се разболее той, тя ще го напусне да търси следващия забавен, подаръчен дядо?

В предишния пост писа, че ще обгрижваш мъжа до майка ти, а сега се оказва, че не е точно така. Ето го:

Скрит текст:
Аз пък много искам майка ми да си има мъж. Тя е сама от много години. Искам да има кой да я изслуша, когато се скара с мен или сестра ми и да е на нейна страна, независмо дали е права. Някой, който да се опита да я разсмее. Някой с който винаги да има другарче за кино, разходка, вечеря. Да знам, че има избор да е сама вечерта или не. Някой, който да я кара да се чувства красива и жена, защото и прави дребни подаръци и комплименти...
Никога не бих приела, че се излага ако доведе някой. И ще му се радвам, ще го обгрижвам и ще полагам усилия да не се дразня на него и родата му, само за да не е самотна половинка, а част от цяло.

И мама казва, че вече не вижда как може да допусне мъж до себе си Sad Че се забавлява и си организира страхотен живот с приятелки, но знам че вечер е самотна. Знам, че тишината я посдтиска. Знам, че когато нощем нещо не и е добре я е страх, че е сама и става и маха ключа от ключалката .... Sad Бих искала да има някой до себе си, който да и казва "Моето момиче" и тя да се чувства като момиче Simple Smile

Последно кое?

Аз не разбрах майка ти изразявала ли е желание изобщо да завързва връзки с мъж откакто е сама. Май не.

# 173
  • София
Лорд Сняг, правилно ли разбирам, че нова връзка след 50 е проблем предимно заради имотни проблеми? Иначе не виждам децата от предишната връзка (вече пълнолетни) за какво ще се чепкат с децата от новата връзка (в детскоградинска възраст). Ако е така, радвам се, че съм смотана и това не ми е приоритет.

# 174
Колко имоти бих имала да оставя някой си ден, нямам никаква идея. Изобщо не мисля да чакам на децата да ме гледат, още по-малко защото те нещо ще получат.... то голяма мотивация ще им е това. Работя по въпроса да си осигуря старините доколкото това е възможно, а не да легна на една пенсия след години.

# 175
Nevena Virolan, нямам намерение да ти дам възможността да си чешкаш /и то недобронамерено/ клавиатурата чоплейки моята майчица.
Някак си ще оцелеем и без съвeти и анализи! При това доста грозни и изопачаващи казаното.
Ако имаш нужда нещо да човъркаме - давай за твоята.

Последна редакция: вт, 04 юли 2023, 10:43 от the Дорис

# 176
бъръльо-бъръльо - звучи прозаично, но си нямаш представа колко често в един нов брак новият партньор настройва родителя срещу детето именно заради имотни проблеми.
Като добавим, че една бременност на късни години е възможна, но не е желателна защото детето изисква и доста физически грижи, както и че на тези години повечето хора вече са имали голямата си любов, угленали са и не търчат подир всеки за секс....да, комплексни са причините.
Разбира се това не е правило за всички, всеки си има характер, има свои разбирания за любовта.
Но Дорис   взе да дава примери с майка си, която от години е сама и на нея ѝ се иска тя да има човек до себе си. Такива желания са доста егоистични, съмнявам се да е питала майка си дали иска нов мъж до себе си, още повече щом вече години не търси такъв.

Дорис, държа да отбележа, че ти започна да даваш примери с майка ти, а сега искаш да я оставим на мира. Аз повече няма да пиша по въпроса, но ти не си последователна

# 177
  • София
Толкова ли е трудно да кажеш "не забременявам повече и не подписвам брак", just free love. Защо, по ягодите, трябва да си разваляме кефа на тия години с подобни баналности? Има мъже, които ще го приемат.

# 178
Аз  съм много любопитен кой мъж ще потърси жена над 20-30 години, за just free love.но това е друг въпрос. Да, има такива мъже, но са малцинство. Повечето мъже ако ще правят необвързващ секс с жена над 40 ще искат тя да изглежда като Никол Кидман. Но това е вторично.
Досега се говореше за любов. Сега говорим за необвързващ секс. За мен това са две доста различни понятия. Можеш да правиш секс с някого без да си влюбен в него, а може да си влюбен и да не правиш секс

# 179
  • София
А защо пък любовта трябва непременно да води към брак или супер обвързващо съжителство?
Ей младежи, ще ви дойде ли акъла някой ден.....

Общи условия

Активация на акаунт