ОСМИ КЛАС - ваканционна

• 33 692
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
  • Mars Hotel
Ха, значи с 5.75 пак няма да хване стипендия моята. Ще е много разочарована.

Ра, прегръдка и от мен. Дръж се!

Казвайте кога ще се пие, за да си наглася програмата, ако съм в София.

# 151
  • София
Нашите взимат над 5.50 стипендия, поне тази година, като над 5.75 беше 56 лв и за 6.00 - 60 лв

Ра, прегръдки и от мен!

Ако съм в София, и аз ще се включа, ако има и среща. 😀

Последна редакция: пн, 03 юли 2023, 17:52 от denizara

# 152
  • в очите на дъщеря ми
Вампи, това според мен е крайно несправедливо!
При нас над 5,50 всички взимат, колкото толкова.......
Тони, налиииии, седмокласната "кърти мивки" тази година ...и ний не бяхме много читави и при нас имаше "разни плуващи" .....ама.....
Прекрасната "хвана" стипендия, но е толкова...как да кажа обидена и втрещена от класната си, че не се зарадва....

# 153
  • София
При нас пък никой не знае ,колко дават.Моя е с пълно 6 за първия срок общо получи 350лв. за втория срок пак с пълно 6 ,общо 50лв. и то ги преведпха преди две седмици.Никъде не пише в сайта за стипендиите има само декларации ,които да изтеглим и попълним.Децата питаха класната няколко пъти ,уж все ще питала ама така и не пита.
Прекалено много е, да са 350лв за първи срок. По-скоро са 400лв общо за годината - по 200лв за срок, което прави по 50лв/месец. Кога са изплатени е друг въпрос.

Милионерски син и аз ще трябва да търся. Или милионер за мен, не знам. Каквото дойде. Особено след като дадох 42лв за комикс!! Досрамя ме да го откажа, влетяхме в книжарницата на Сиела на Витошка в 9 без 5 вечерта, хората затварят, ама щерката вади телефон и показва някаква книга, дали я имали. А, чудесно, имали я, ама само на АЕ. Ми нищо, на АЕ. И на касата аз установявам, че това е някакъв тъп комикс и струва 42лв! Ха сега, де, целият персонал се строил да ме чака да платя, за да приключи касата, а аз не мога да повярвам на ушите си колко струва един комикс. Прецених си опциите - да откажа книга (на книга прилича на външен вид) на дете и я платих чинно. Но беше "придатък" след обяд в някакъв скъп корейски ресторант, кино със съответните му пуканки, някакъвси фест зад Земята и Хората с краф-сладоледи, коктейли, някакъв комплект за калиграфия (който вероятно ще бъде изполван еднократно и заврян в някой шкаф) и накрая комикс за 42лв! А Гълвер струва 5,50 Rolling Eyes Че и узо трябваше да си купя, да мога да си сипя нещо като се прибрахме.
Седмокласната явно е интересна. Страстите са нажежени, "старите пушки" вероятно са навряни в ъгъла с отвлечените си приказки за братя и сестри на седмокласници. То и в дванайсетокласната някой дойде и размаха пръст защо се обсъждало НВО7, като темата била за кандидатстуденти. Ами защото имаме съфорумки със седмокласници, затова.
Ра, прегръдки! Heart

# 154
  • София
Оле, мандаринка, ти този милионер го търсиш, за да го разориш ли?

Тъй като Ра предложи среща, нека тя каже дата!
А ако някой знае прилично местенце около НДК или Сердика, да каже. И моля не чакайте аз да посочвам, защото тази лелка (аз) е много лоша.

# 155
Ra, дойде си най-после! При приятелите си вече. Труден период и няма да кратък, знам го от опит, но тук ще намериш и утеха, и прегръдки.
Тони, ти ли си останала без питие онази вечер? Отварям бара специално за теб.
Заповядай!

# 156
  • София
Купих Христоматия на Регалия. Списък с книги нямат. Ще чете наред Joy
Щял да я вземе на лагера. Че ще я вземе, ще я вземе... ама колко ли ще чете.

# 157
Благодаря ви.
На 15.07 заминаваме, няма да ни има 2 седмици. Според графика мога на 05.07, на 10.07 по-късничко, от 7 нататък, на 14. Другото е да се целим за август. Свободни почивни дни в уикенд нямам.
С приятелки се влачим честичко на една пицария на бул. "Хр. Ботев", близо до 5-те кьошета. Не е уау, но не е скъпо. Дивака? Вампи, посочи, моята заведенийна география се изчерпва с тия двете.
Колкото  до милионера, се сещам за един древен виц за глухи баби с крайна реплика "ти не го гледай колко е голям, ами какъв нрав има". Щото от стиснат милионер файда няма.
Рождения ден ще е в крачка, пък да видим колко ще излезе. В крайна сметка- колкото толкова, има много по-важни неща от пари.
За стипендиите- така и не разбрах социалната стипендия дето е целогодишна, как ще се взима през лятото. Тя я взимаше на ръка в училище, ама все тая, ако е опция, ще ги вземе накуп септевмри.

# 158
  • Майничка
Ra2,  да пита в училището, гимназиите работят, сега приключват годината, после почва прием. Ако трябва, открий й сметка с карта или попълнете декларация да я получаваш по твоя сметка.

# 159
  • София, в момента в любимото ми село Железница
ra, и всички трудно е организирането на такива сбирки. По мои наблюдения в лятото най- лесно е през седмицата. Предлагам ra2 да определи една дата, и който може да се включи. Да полезваме само тези, които ще се включим. Така правим в 11-та.
Организираме подписка относно промяната в ДЗИ. Ще сме благодарни на всички, които се включат. Дори да не променим правилата за нашите големи деца, това да се промени за по-малките.

Последна редакция: пн, 03 юли 2023, 22:41 от ninanb

# 160
Ра2 прегръдки! Радвам се да те "видя" пак при нас!
Ние стягаме багажа и дим да ни няма 😆 До 15.07 сме на море. На 17.07 имаме час за вадене на мъдрец и на 30.07 пак пътуваме. Май ще пропусна събирането.

Седмокласниците на ги чета умишлено. Просто нямам нерви! 😁

Нинка как да се включим в подписката?

# 161
Мамзелче, къртят мивки, лепят плочки, после пак и пак, както казва народа - луд умора няма, та и те тъй.

Анра, то до мен стигна, но не ми стигна. Благодаря ти, че ме черпиш с още. Тамън като съм го захванала туй обучение, та да го завърша с отличен. Та някой ден, живот и здраве, ако се засечем в компания, да не здавам фронта.

Мандаринка, чак при вас налази една отк...ка. Мноу е добре. То тя се изказа и неподготвена дори, щот даже беше написала, че не въ е чела от началото, но пък доста добре си се възмущаваше.

Има всякакви отрепани, ударени с мокри парцали, и тем подобни.

Аз пък се уговорих с една бивша дружка, утре да ми приготвят бумагите, ще си ги сканирам. По натам може и да и ги принтна. По някое време, ще и връча Лит. да си я чете, па каквото стане. Дано успее да понаучи на първо време, някое стихотворение от Ботев.

# 162
  • София
Ra2, радвам се , че писа. Браво на девойката, колко самостоятелна е станала!

Организираме подписка относно промяната в ДЗИ. Ще сме благодарни на всички, които се включат. Дори да не променим правилата за нашите големи деца, това да се промени за по-малките.
Нинче, кажи как да се включим. То и аз си мислех, че трябва нещо да се направи докато още не е отминал ефекта от подписката за тазгодишното ДЗИ. Също, без да съм го проверила , но по спомени от споделяне във форума, важно е да бъдат свободно достъпни всички видове ДЗИ ПП и ООП по всички предмети, от предходни години, както и ключовете с верни отговори за тях, така както са достъпни за НВО .

За среща съм ЗА, стига да съм налична. Пиша от родното моренце. Ей, друго си е да ти шумят вълнички и да те будят чайките . Даже не съм взела христоматията, вижда се промяна и в мен. Joy Подчертавам взелА, защото той даже и не си е помислил да чете на плажа, а аз реших да не внасям напрежение , че само ще върти очи , ще пуфка и ще ме отреже. Blush
Хубаво лято, момичета! Да го изкараме здрави! Наборите да изкарат хубава и щастлива ваканция.

Последна редакция: вт, 04 юли 2023, 07:50 от ims

# 163
  • Mars Hotel
От днес и моята девойка вече е в отбора на 15-годишните. Почерпете се виртуално.
Скрит текст:

Нашето море започва чак на 23 юли, нямам търпение вече.

Нинче, нареждам се и аз за подписката.

# 164
  • София
Честита да е девойката! Да е много здрава и да сбъдва мечтите си!

Общи условия

Активация на акаунт