ОСМИ КЛАС - ваканционна

• 33 706
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Честита да е рожденичката, Светлица! Здрава, щастлива, успещна!

Нинка, как изглежда подписката, можем ли да се включим?

# 166
  • София
Честита рожденичка на Светлица! Да е здрава и щастлива!

И аз бих искала да се включа в подписката за ДЗИ.

Имсче, приятно море! Къде сте? Нашето започва другата седмица и с нетърпение броя дните.

Христоматия няма и да купувам - да си чете пълните книги! 😀

# 167
Д а ти е жива и здрава рожденничката!Дано всичките и мечти да се сбъднат.

# 168
  • София
Светли, да ти е честита пожденичката, здрава и успешна!

Мъжът ми само гледа как да се пресели на морето. Ако може за цялото лято. Навива наборчето да му прави компания. Ама то не ще. Преко сили можело само за две седмици.

# 169
Светлица, да ти честита, здрава и усмихната рожденичката.

Приятно изкарване и добре да си изкарате почивките на морето, ако има и балкан, и на него.

Я не щем чайки, язе само домашни животни сакам да ми пеят рано сабалян. Или пък - гугутки, гълъби, лястовици и др. подобни.
От морето може само вълните.

Отивам да издирвам 11 - токласната, да видя дали ша открия подписката, че да съ разпиша и там.

# 170
  • в очите на дъщеря ми
Да е жива и здрава малката Светлица!

# 171
Светлица, да ти и жива и здрава рожденичката! Щастлива и успешна да е!

# 172
https://m.bg-mamma.com/?topic=1558099
Това е линка към 11 клас.

Аз се чудя защо бягат по тъча.
А те скитосват нашите.

Една потребителка, която пишеше и при нас лани, даде идея, но дали ще я приемат, не знам.

Аз по - късно ще се включа.

# 173
Светлица, жива и здрава да ти е рожденичката!

# 174
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Светлица, да ти е жива и здрава рожденичката!

Това е писмото - вече претърпя леки корекции.
"всички, които имат интерес, няма да ми пращате имена! Само мейл за връзка, аз ще си напиша името и ще изредя останалите мейли, в случай че някой иска да установи, че зад подписа стои реален човек
Не искам да ви нарушавам личните данни! Но ако не е проблем, пратете ми и мейли на децата!"
На този етап събираме мейли

До МОН
Уважаеми дами и господа,
Ние, учениците от предстоящ 12 клас и техните родители с обяснима тревога посрещнахме новината за сериозен спад в образователното ниво на сегашните зрелостници, за което свидетелстват резултатите от последната матура по БЕЛ.
Същевременно сме запознати с нелицеприяти проблеми, свързани с оценяването на писмените работи, които проблеми бяха изложени в публичното пространство. В неформални разговори и лични контакти също сме били свидетели на оплаквания, споделени от зрелостници, свързани с неточности и неясноти при оценяване.
Моля, да разгледате обстойно нашите искания и очаквания към предстоящите матури по БЕЛ - задължителни за всички зрелостници - и съобразно правомощията си да реагирате своевременно във всеобщ обществен интерес и в стъпка към издигане на образователното ниво на следващите учебни поколения.
Предварително заявяваме, че не коментираме частни случаи на оценяване. Нашите искания са насочени към изработване на качествено нова система на проверка и оценка на знанията, както и на максимална прозрачност на прилаганите критерии. Исканията ни се свеждат до следното:
-Ясна формулировка в ключа към отговоритена задачи с отворен отговор и конкретизиране - допускат ли се и други отговори, които са по същество правилни, но не са изрично формулирани в ключа. Ако се допускат, което намираме за справедливо решение, нека това да бъде изрично отразено в ключа.
-Обосновка на корекциите на задачите тип"създаване на текст" , нанесени от проверителите. Много зрелостници съобщават, че при запознаване с работите си са установили подчертаване на иначе правилни думи и изрази, за които не е имало яснота в какво се изразява отбелязана та грешка. И ако допуснем некомпетентност на зрелостниците, то подобни корекции са били необясними и за опитни преподаватели. За да се избегне горното, моля да бъдат внесени поправки в правилата за оценяване и предоставяне на информация. Писмената работа да бъде скачена с протокол, ясно посочващ допуснатите грешки.
-Изработване на недвусмислено критерии за оценяване на писмените работи, с които преподавателите по БЕЛ в гимназиален етап да бъдат задължени да запознаят учениците във втори гимназиален етап. Сегашните критерии дават възможност за разтегливо и неясно тълкуване, което не е в полза на обучението по предмета.
Публичност на компетенциите на проверителитеПри запазване на личните им данни, да бъде създадена система за оповестяване на професионален стаж, квалификации и други характеристики, имащи отношение към качеството им на проверите ли. Примерна идентификация с уникален номер, което да способства за търсене на персонална отговорност при допускане на сериозни грешки в оценяването.
Задълбочено обсъждане от компетентни органи на всички налични до момента проблеми в сферата на образованието по БЕЛ и своевременно оповестяване на механизми за разрешаването им
Убедени сме, че предложените от нас лостове за промяна биха имали ползотворен ефект в обучението и представянето на учениците на бъдещите зрелостни изпити.
Очакваме вашата реакция.

# 175
Светлица, честит празник! Да е здрава, щастлива и успешна дъщеря ти!

# 176
  • София
Честити да са рождениците! Късмет и успехи във всички начинания!
Нинче,  сигурно това е завършения вид на писмото, но не виждам да е спомената отмяната на забраната за заснемане на писмената работа, което би послужило като доказателство за некоректно оценяване.

# 177
  • Бургас
Светлица,честити ви 15години! Здрава и успешна да е девойката!
И аз ще подкрепя подписката!
Весело изкарване на всички,които са на море!
Черпя ви с една снимка, на Голямото синьо 🌊😍 Синева,синеваааа,аааа...🎶🎵🎶

# 178
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Скиорче, така решихме. Ако се поиска твърде много, няма да се случи.
Това е част от отговора на въпроса ти
Писмената работа да бъде скачена с протокол, ясно посочващ допуснатите грешки.

# 179
Нинка, Скиорчето е права.
Аз не го дочетох до край, признавам си. Ако имате възможност, включете го и това.
Да, донякъде е така, ще стане много, но не е зле да се пробва. Аз ще ти пратя нашите на лични, на теб, пък ти ги предай там където трябва.

Карзче, защо дразниш тук пържещите се, дет съ чудят къде да съ наврът. Ша ти дърпам ушаците. Може ли тъй, на ви снимка да съ радвате, ся шъ ма накараш да ходя до басейна над нас. А той един мръсен, и за плуване не става, от не е от тоз модел дет може да се ползва. Който влезне, жив не излиза, освен ако не е взел предпазни средства. А преди много, много, години, по татово време го ползваха за тренировки по кану - каяк.

Аз после ша ида да се наквася под душа, ша си мисля, че съм на море 🤣🤣🤣🤣🤣.

Общи условия

Активация на акаунт