Пазаруване от Aliexpress.com 66

• 71 215
  • 1 154
  •   2
Отговори
# 1 050
  • Gorni Bogrov
Здравейте,мъжът ми си е харесал хладилник за къмпинг,който е на 12 волта. Въпросът ми е някой поръчвал ли е такива неща от там, хладилникът е към 600лв.и честно казано ме е страх да поръчам нещо за толкова много пари,но той мисли,че няма да има проблем с доставката.Никога досега не съм пускала поръчка за неща над 50 лв.и идея си нямам как стоят нещата с освобождаване от митница, много ли е разправия?

# 1 051
  • София
Здравейте,мъжът ми си е харесал хладилник за къмпинг,който е на 12 волта. Въпросът ми е някой поръчвал ли е такива неща от там, хладилникът е към 600лв.и честно казано ме е страх да поръчам нещо за толкова много пари,но той мисли,че няма да има проблем с доставката.Никога досега не съм пускала поръчка за неща над 50 лв.и идея си нямам как стоят нещата с освобождаване от митница, много ли е разправия?

Предполагам че доста зависи от доставчика, но аз съм поръчвала прахосмукачка робот, която беше около 1000лв и нямаше никакъв проблем с митници и доставки, даже дойде много бързо за около седмица някъде.
Друга по-голяма покупка на същата цена, която беше и доста по-обемна е една джаджа която не знам как се нарича (приятеля ми я поръча за баща му) която се използва за слънчеви панели и складиране и разпределяне на енергията, не съм много запозната така че може и да греша донякъде с описанието. Въпросното нещо  беше доста обемно, по-сравнимо с мини хладилник от прахосмукачката. Отново безпроблема доставка за около една седмица.
Всички такси са си включени в цената и на митниците не е имало някакви проблеми.

# 1 052
Като е решил, нека го купи.

# 1 053
Неподозираната опасност в Shein, Temu и AliExpress
https://banker.bg/2024/08/24/opasnost-shein-temu-i-aliexpress/

# 1 054
Обсолютно сигурна съм, че е така. Проблемът е, че стоките, които купуваме от магазините са същите.

# 1 055
Здравейте, имам една поръчка, която по график в Али експрес трябваше да пристигне на 21 август. От 15 август седи на получена в местната компания за доставка. От тогава до днес няма промяна, датата за доставка мина, а информация от куриерска фирма къде е нямам. Какво бихте ме посъветвали да направя? Да отворя диспут за връщане на парите?

# 1 056
Чакай. Диспут няма да спечелиш след като е в местната компания за доставка, а и 10 дни без движение на пратката не са много.

# 1 057
Здравейте, имам една поръчка, която по график в Али експрес трябваше да пристигне на 21 август. От 15 август седи на получена в местната компания за доставка. От тогава до днес няма промяна, датата за доставка мина, а информация от куриерска фирма къде е нямам. Какво бихте ме посъветвали да направя? Да отворя диспут за връщане на парите?
С БГ пощи или с Express one ще пристигне пратката? БГ пощи ги бавят много, но ако случайно са в Express one, трябва да им звъните по телефоните до дупка. Може да са я забутали някъде из склада пратката. Миналата година цял месец ме разиграваха. Свързването с тях по принцип е много трудно.

# 1 058
В експрес е, успях да проверя номера на поръчката в сайта им и пише, че е в София от 23, та се надявам да дойде тези дни и до моя град. Просто до сега винаги пратките са идвали по-рано от датата, никога не ми се беше случвало да мине срока за доставка.

# 1 059
В експрес е, успях да проверя номера на поръчката в сайта им и пише, че е в София от 23, та се надявам да дойде тези дни и до моя град. Просто до сега винаги пратките са идвали по-рано от датата, никога не ми се беше случвало да мине срока за доставка.
На мейла отговарят бързо. Явно са назначили в централен склаад нови хора преди да ги тестват за идиотизъм и идиота маже доставките.

# 1 060
Да, 2 часа след като писах тук получих на вайбър,че мога да ги взема от офис. А малко по-късно и отговор на имейла къде е пратката ми. Та явно просто трябва да се изчаква няколко дена.

# 1 061
Здравейте,
Имам въпрос.
Харесали сме едно колело.
Цената му в лева ми излиза написана 2540 лв.
При чекаута ми я превърта в долари около 1400 $
Обаче, в момента в който искам да плащам през картата ми я валутира в лева и излизат на 2640 лв.

Как мога да не плащам тези 100 лв. отгоре?

Транспорта е безплатен.

Достатъчно се ядосах, че вчера цената беше 15% по-ниска.

А с код за отстъпка да посъветвате дали мoга да се сдобия отнякъде.

Благодаря много за отговора!

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 20:25 от Безвремие

# 1 062
Моят съвет е да не подарявате толкова пари на Алиекспрес. Купете си нещо от България, където си имате и защита на покупката от закона- гаранцията.

# 1 063
Здравейте,
Имам въпрос.
Харесали сме едно колело.
Цената му в лева ми излиза написана 2540 лв.
При чекаута ми я превърта в долари около 1400 $
Обаче, в момента в който искам да плащам през картата ми я валутира в лева и излизат на 2640 лв.

Как мога да не плащам тези 100 лв. отгоре?

Транспорта е безплатен.

Достатъчно се ядосах, че вчера цената беше 15% по-ниска.

А с код за отстъпка да посъветвате дали мoга да се сдобия отнякъде.

Благодаря много за отговора!
В картата има ли долари? Няма сигурно, какво е странното в ситуацията, вадите 1400$ и така избягвате допълнителната такса. Глупаво е да се гледат цените в лева понеже стоките се очаква да се платят само в долари но за красота софтуера на сайта може да ги пресметне, в която и дае друга валута. Тему ме дразни в това отношение защото там също използват долари фундаментално но за привидно удобство не дават на потребителя да си смени валутата.

А купони за отстъпка, не мисля че някой ще даде, ако вие не сте намерили в профила ви в алиекспрес няма да се намери от другаде.

# 1 064
Много благодаря за отговорите!
Може да платя с Револют, където курса на долара е по-добър.

Моят съвет е да не подарявате толкова пари на Алиекспрес. Купете си нещо от България, където си имате и защита на покупката от закона- гаранцията.
Добър съвет! И аз бих проучила доста преди това, просто избора не е мой.

Общи условия

Активация на акаунт