Пазаруване от Aliexpress.com 66

• 71 198
  • 1 154
  •   1
Отговори
# 1 140
Здравейте искам да закупя 2 продукта едновременно в една поръчка, но крайната цена надвишава 150 ЕВРО, обаче единият продукт се изпраща от ЕВРОПА/Франция, а другата от Китай.
Ако изключим пратката от Европа, то пратката от Китай ми излиза за сума под 150 евро. Боя се от това, че да не ги сумират на едно и така да ми искат мито-такса
Въпросът ми е: някой сблъскал ли се с такъв проблем?
и какво е правилният ход в такъв случай?
Продуктите ще са за мен.

# 1 141
Направете две поръчки, въпреки, че щом идва от Франция не минава през митницата.

# 1 142
здравейте, нова съм във форума и искам да попитам нещо относно таксата от 3лв за митническа декларация, която изисква бг пощи. Днес ми се наложи за пореден път да я платя и се зачетох в интернет и във  форума. Има много споделени мнения, научих как да разбера, кои пакети ще ми бъдат доставени с пощата и се оказа, че поне 5 от поръчките ми ще пристигнат с тях. Поръчките бяха заедно с други продукти, които вече получих, но някои се бавят и вероятно стоят някъде в пощите. Повечето са течности, зъболекарски комсумативи, но не са нещо скъпо или опасно, мога да ги поръчам и в България и се чудя, дали мога да откажа плащането на тази такса и дали тогава ще бъдат върнати обратно на търговеца и мога да изискам възстановяване на стойността им? Искам да съм по някакъв начин коректна към търговците в алиексперес, но не искам да плащам по 3 лв за продукти на стойност 4-5 лв! Някой има ли опит с подобни постъпки?

# 1 143
Ако ги откажеш няма да ти върнат парите за съжаление. Алиекспрес ще види, че са пристигнали в твоята поща и не си ги взела. Ако бяха заседнали/изчезнали по средата на пътя то тогава щяха да ти върнат парите, ама така не. Не е сигурно дали за всичко ще платиш такса. Някои неща пристигат през български пощи без такса.

# 1 144
Ако ги откажеш няма да ти върнат парите за съжаление. Алиекспрес ще види, че са пристигнали в твоята поща и не си ги взела. Ако бяха заседнали/изчезнали по средата на пътя то тогава щяха да ти върнат парите, ама така не. Не е сигурно дали за всичко ще платиш такса. Някои неща пристигат през български пощи без такса.
Ако откажа да платя таксата, от пощата няма да ми дадат пакета. Това не е отказ на пакета. Някои пишат, че пакетите им стоят при куриерските фирми и след известно време ги изпращат обратно, без това да е желан ефект от тях. При мен е желан ефект, за това се надявам така да заобиколя отказа на пакета, защото реално не искам да откажа пакета, а плащането на такса за митническа декларация.

# 1 145
Разбирам те, ама ти казвам, че Алиекспрес ще отсъдят в полза на продавача евентуален диспут. Когато пратката е пристигнала местоназначението си не можеш да имаш претенции. Аз съм пробвал диспут за пратка пристигнала в български пощи, за която не ме бяха уведомили и след известно време я бяха върнали и Алиекспрес не ми върнаха парите.

# 1 146
добре, разбрах! Значи за вбъдеще няма да поръчвам стоки, които има вероятност да бъдат доставени с Български пощи. Защото това си е произвол от страна на пощите да правят митническа декларация за стоки, които не се облагат с мито и са с платени всички данъци и такси. Това си е изнудване, не че са ми много тези три лева, но служителите в пощите са много нелюбезни и неприятни и не искам да ги хрантутя и да им търпя произвола.

# 1 147
  • Бургас
Слагат 3 лв.на течности,батерии и неща от този сорт.Досега никога не съм плащала такава такса при тях.

# 1 148
Тука почнахте да преигравате.
Скрит текст:
За повечето стоки имате различни видове доставки:
Cainiao Super Economy Global
Cainiao Super Economy
Доставки на които в името им се съдържа думичката special или фразата special goods.
Отбягвайки такива доставки и ползвайки доставки от вида
AliExpress Saver Shipping
Ще успете с малко "преразход" да получите желаната стока. Поради особенности на някой стоки или търговци няма да намерите в списъка с методите на доставка безопасна такава и няма да можете да поръчате такава стока избягвайки митническият капан.

Другите  тук могат да прецизират кои от изброените от мен също са безопасни. Аз избягвам описаните най-горе и нямам за момента ходещи на митница под 150 евро.

добре, разбрах! Значи за вбъдеще няма да поръчвам стоки, които има вероятност да бъдат доставени с Български пощи. Защото това си е произвол от страна на пощите да правят митническа декларация за стоки, които не се облагат с мито и са с платени всички данъци и такси. Това си е изнудване, не че са ми много тези три лева, но служителите в пощите са много нелюбезни и неприятни и не искам да ги хрантутя и да им търпя произвола.

# 1 149
Слагат 3 лв.на течности,батерии и неща от този сорт.Досега никога не съм плащала такава такса при тях.
да, и аз така разбрах, но последното, за което платих 3 лв беше лепило за метал на стойност 4,19$. Не е нито течност, нито има батерии, от къде мога да знам, че ще мине през митница? Или всички лепила минават през митница, защото са "special goods" ?От къде мога да науча, кое отива на митница, кое не? Поръчвали сме челници, които са с батерии и не сме имали контрол и такси. Всичко си е до голяма степен произвол! На нас ни откраднаха пакет на стойност 800€ от немските пощи и служителите в Германия използваха като оправдание, за да не ни изплатят застраховката, че в пакета е имало уред с батерии. Но нямат проблеми да доставят стоки с батерии на клиентите.

# 1 150
  • Бургас
special Ekonomy  е с такса
в случая
първите две е опасна, последната е безопасна

въпреки че при мен два пъти се сложе течност в обединен плик и дойдоха, единия с спиди а другия с експрес оне през холандия
но сега като че ли олучих греда, гледам не е заведена от митническия робот на еуродис, и це мине през ръчната митница на бгпощи и ще е с такса

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 17:02 от musicdoubl3

# 1 151
special Ekonomy  е с такса
в случая
първите две е опасна, последната е безопасна

въпреки че при мен два пъти се сложе течност в обединен плик и дойдоха, единия с спиди а другия с експрес оне през холандия
но сега като че ли олучих греда, гледам не е заведена от митническия робот на еуродис, и це мине през ръчната митница на бгпощи и ще е с такса
Разбрах от форума, кога е сигурно и кога не, че дадена стока ще мине през митница и бг пощи, но все още не разбирам, защо изобщо стоки, които са обявени от закона за освободени от мито, трябва да минават през митница и да им се прави митническа декларация. То си го пише и в самата брошура на бг пощи, че стоки на стойност под 150€са освободени от мито и ако са по тази система IOSS, са с включени ддс и други такси и можем да сме спокойни, че няма да плащаме повече от обявената от търговеца сума, но защо тогава е нужна изобщо митническа декларация? Цената на стоката е декларирана на бандерола, също какво е и от къде идва. Има и декларация на изпращащото лице, че пакетът не съдържа нищо опасно и забранено, какво искат още?

# 1 152
  • Бургас
Тайван Узбекистан, ОАЕ, Вануату  не са в ЕС - трети страни са

# 1 153
Разбрах от форума, кога е сигурно и кога не, че дадена стока ще мине през митница и бг пощи, но все още не разбирам, защо изобщо стоки, които са обявени от закона за освободени от мито, трябва да минават през митница и да им се прави митническа декларация. То си го пише и в самата брошура на бг пощи, че стоки на стойност под 150€са освободени от мито и ако са по тази система IOSS, са с включени ддс и други такси и можем да сме спокойни, че няма да плащаме повече от обявената от търговеца сума, но защо тогава е нужна изобщо митническа декларация? Цената на стоката е декларирана на бандерола, също какво е и от къде идва. Има и декларация на изпращащото лице, че пакетът не съдържа нищо опасно и забранено, какво искат още?
Защото някой хора не могат да се изхранват по друг начин! Вас ви интересува вие да не ги хрантутите докато ЕС съвсем не ги "нахрани" и ги прати където им е мястото да се хранят от вноса, а не от рекета на дребните хорица. Както сте забелязали в момента в който ЕС въведе системата IOSS митничарите ги вляха в данъчните. При следващите промени може да ги слеят с БНБ Wink

# 1 154
нова тема

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 13:06 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт