ПЧМГ - 3 тема

• 42 485
  • 474
  •   1
Отговори
# 435
  • в страната на чудесата
Ми Хоуп оправят се и без да приемат ниски резултати

# 436
В новия закон, който ще приемат, вече няма да бъдат длъжни частните училища да дават стипендии на 20 процента от децата. Не ми харесва, но вероятно ще го приемат.

# 437
В новия закон, който ще приемат, вече няма да бъдат длъжни частните училища да дават стипендии на 20 процента от децата. Не ми харесва, но вероятно ще го приемат.

Може ли линк към текста? За прием 2025/26 сега бъдещите 5 и 8 клас ще ги засегне ли?

# 438
  • в страната на чудесата
На мен пък много ми харесва
Тези 20% са страшно несправедливи за вс останали

# 439

Ако е така в личен план ПЧМГ ще отпаднат от списъка ни .... жалко , а хлапето беше посвикнало с мисълта , че може би ще продължи в ПЧМГ от 8 клас.... Все си мисля , че дори и да не са задължени точно за 20% за някои деца ще има стипендии.  Някои са много добри състезатели по нещо и правят добър имидж на гимназията и може да не могат да си позволят 100К за 5 години....А те ще бъдат добри без значение в кое училище са .... и са добра реклама.
Чакаме да видим закона как ще е , че ако не се промени и приема в СМГ от сегашният му начин след 7 ми клас ще трябва да се върнем в кварталната гимназия.... там има едни субстанции, които може и да помагат за яката математика  Simple Smile

# 440
За тези субстанции всички сме чували, но странното е, че всеки знае за чуждото училище, а не за това, в което учи детето му.  Например аз знам за СМГ, НЕГ и 2 АЕГ ( от неговите приятели), но видиш ли за ПЧМГ не знам. Или той е в такава компания, или не ми казва ( макар че уж споделя), но съм далече от мисълта, че няма такива деца и в ПЧМГ. Още по мое време преди повече от 25 години имаше наркотици, алкохол и тн в СМГ, но това не значи, че всички деца са употребявали.

# 441
Четох една съкратена версия, но нз къде беше. Пишеше че ще продължават децата след 7 клас, които влязат в МГ след 4 клас.
Съгласна съм абсолютно, че единици деца, самородните диаманти, дето се казва, ще получат оферта за безплатно обучение. Инак не е добре за училището, щото и другите ще избягат.

# 442
Руми, не  всички частни имат тази опция -20 % финансиране ( не са длъжни)

# 443
В момента са длъжни, ако получават И държавно финансиране. Ако не получават, НЕ са длъжни. ПЧМГ получава.

# 444
В момента са длъжни, ако получават И държавно финансиране. Ако не получават, НЕ са длъжни. ПЧМГ получава.
Даа, такаа да. Явно които училища го ползват искат да съберат с по-високи резултати деца...иначе, ако се сравни СМГ/ ПЧМГ+ такса- не всички ще предпочетат ПЧМГ именно заради таксата, ама сега с новата сграда пък стават по-атрактивни... (не знам, просто размисли след бира)

# 445
Тази година изглежда много деца са предпочели ПЧМГ / миналата почти никой/ . На база на клсирането до 27 приети в СМГ НПМГ са избрали ПЧМГ. Ясно е че само няколко от тях биха били със стипендия и остават 20-ина деца , които са го предпочели и вероятно това е поради новата сграда и условия , които сигурно ще са супер....
Таксата ..... си е такса Simple Smile и е фактор дори когато не е проблем като финанси. Аз я смятам като 2 седмици на Малдивите Simple Smile

# 446
  • В Страната на чудесата
Ако е така в личен план ПЧМГ ще отпаднат от списъка ни .... жалко , а хлапето беше посвикнало с мисълта , че може би ще продължи в ПЧМГ от 8 клас.... Все си мисля , че дори и да не са задължени точно за 20% за някои деца ще има стипендии.  Някои са много добри състезатели по нещо и правят добър имидж на гимназията и може да не могат да си позволят 100К за 5 години....А те ще бъдат добри без значение в кое училище са .... и са добра реклама.
Чакаме да видим закона как ще е , че ако не се промени и приема в СМГ от сегашният му начин след 7 ми клас ще трябва да се върнем в кварталната гимназия.... там има едни субстанции, които може и да помагат за яката математика  Simple Smile

В годината, в която синът ми завърши 4 клас, все още не се отпускаха пълни стипендии за 20% от децата. Тогава единственият вариант за 100% покриване на таксата, беше да станеш първи на "Математически предизвикателства". Вторият получаваше 50% отстъпка, а третият - едва 25%. Детето с най-висок резултат тогава все пак предпочете СМГ, а по регламент прехвърляне на пълната стипендия към детето с втори резултат не беше разрешено. На мен тогава изобщо не ми допадна как подходиха към ситуацията, макар че по принцип съм до голяма степен фен на училището.
Но...това е. В близко бъдеще състезанието им може да се окаже отново единствен шанс за някои деца.

# 447
Тази година изглежда много деца са предпочели ПЧМГ / миналата почти никой/ . На база на клсирането до 27 приети в СМГ НПМГ са избрали ПЧМГ. Ясно е че само няколко от тях биха били със стипендия и остават 20-ина деца , които са го предпочели и вероятно това е поради новата сграда и условия , които сигурно ще са супер....
Таксата ..... си е такса Simple Smile и е фактор дори когато не е проблем като финанси. Аз я смятам като 2 седмици на Малдивите Simple Smile
Ако имам финансовите възможности и таксата се "оправдава" (много имагинерен термин) от преимуществата на училището пред други с подобни характеристики , бих я давала, защото какво по-добро от инвестиция в образованието на детето ти...обаче тук е въпросът до колко е оправдана (това важи за всички частни, разбира се)

# 448
  • В Страната на чудесата
На база на клсирането до 27 приети в СМГ НПМГ са избрали ПЧМГ.

Това нищо не означава. Колко от тези 27 са били ученици на Питагор/Архимед или там каквото е в момента, че не ги следя отблизо? Много деца си ходят по състезанията и дори участват в класирането след 4 клас просто за спорта и след това си продължават в ПЧМГ. Но пък и коментарът за новата база си е абсолютно резонен, разбира се.

# 449
Ако имам финансовите възможности и таксата се "оправдава" (много имагинерен термин) от преимуществата на училището пред други с подобни характеристики , бих я давала, защото какво по-добро от инвестиция в образованието на детето ти...обаче тук е въпросът до колко е оправдана (това важи за всички частни, разбира се)

Критериите за оправдаване за всеки човек са различни. В случая съпоставено спрямо други частни училища у нас, а и в чужбина за който може да си го позволи ПЧМГ мисля, че е отличен избор.
От бизнес инвестиционна гледна точка / пишем за математика в частност/ инвестираните средства в това обучение , за да са оправдани в момента който детето започне само да изкарва пари / след университета/ би трябвало да му генерират 1000-1500 евро екстра месечен доход .... минимум.  Иначе не би било добра финансова сделка.
От друга гледна точка родителите дават всичко за децата си и образованието им и никой не смята инвестиционната част.... дори и не се замислят над нея..... само най-доброто за детето....

Общи условия

Активация на акаунт