ПЧМГ - 3 тема

• 43 596
  • 476
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, можете ли да споделите какво представлява курсът по математика, който се организира от ПЧМГ веднага след края на 6 клас за техни ученици? Чух, че тогава се преподава материал за 7 клас. Така ли е? Благодаря предварително!
Да така е.
Взимат и упражняват част от материала, който е по силите им. Така в 7 клас им остава време за подготовка за НВО.

# 241
О, никога няма да забравя онова лято.
Курсът продължи две седмици, до 15 юли. Всеки ден по 4 астрономичеки часа. След това децата получиха домашно за лятото. Нашето беше 938 задачи (заедно с подточките), лично съм ги броила.
Всъщност, ефекта, който постигнаха (чрез курса и домашното) е, че детето ми се отврати от математиката и я намрази .
Говоря за моето дете, разбира се.  Вероятно повечето деца са решавали с желание и лекота това домашно през лятото, не знам. Smiley
Иначе училището е прекрасно, с чудесни учители.

# 242
  • в страната на чудесата
Ооо да
За повечето не беше проблем. И беше много полезно.

# 243
  • В офиса
Аз имам съвсем различен въпрос - как така не можаха да организират екскурзията на 11-окласниците до Церн? Заинтересувах се, когато изпратиха информацията за екскурзиите, което беше преди 2-3 седмици (убийствени цени бтв, според мен самостоятелно организирана екскурзия за 3-ма ще струва колкото обявената за един) И тогава видях, че записването за групи в Церн е много добре организирано. Когато аз проверих, имаше свободни места за групи в края на юли и целия август - за по-натам не погледнах. Както и беше много добре описано кога отварят даден месец за регистрация, т.е. изглежда ми супер лесно да се резервира. Не разбрах защо още октомври ни казаха, че екскурзията е невъзможна. Сигурно не виждам цялата картинка?
Нищо де, Церн имат и възможност за резервация за семейства, може би ще пробваме.

# 244
Аз пък друго се чудя, защо този курс го правиха от 1 юли? Шести клас не свършва ли на 15 юни?
И аз смятам, че добре им дойде, но такова огромно домашно, което Фран спомена, не мисля, че имаше. Нямам спомен.

# 245
Аз пък друго се чудя, защо този курс го правиха от 1 юли? Шести клас не свършва ли на 15 юни?
Не помня точно.
Беше вече и ковидно време.
Може учителите да са били ангажирани с НВО и с други задачи до края на юни.
Е, все пак децата трябваше и да отпочинат от нелеката учебна година и да се подготвят за курс през юли, а след това да си напишат и домашното до 15.09. Smiley
Забавно лято беше наистина.
Радвам се, че приключихме с ПЧМГ и се усетихме навреме да сменим училището.

# 246
Вие "сте" в училището, което, разбирам от ФБ, е загубило един от основателите си ли? Светла му памет!

# 247
  • София
Вече е официално, че ПЧМГ и Архимед се местят в София Тех парк от учебната 2026/2027 година.
Утре полагат първата копка на новото училише там, което ще се състои от два корпуса -за Архимед и ПЧМГ.
Радвам се, че дъщеря ми ще завърши догодина, защото локацията поне за нас ни идва много далеч.

# 248
  • в страната на чудесата
Има нещо романтично на руски паметник Simple Smile
Но е факт че им е тясно. Новото училище изглежда обещаващо. За нас е далеч ама какво да се прави, Иван Апостолов и колежа са ми още по-далеч…
Ми да поздравим всички, за децата ще е мн хубаво…

# 249
Жалко, щеше да ни е на една крачка разстояние. Smiley
Нищо, ще препоръчам Архимед и ПЧМГ на внуците.

# 250
Фран - умерено критична,тънко.,тънко между хумора и разочарованието, както подобава на един модератор. Simple Smile

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 09:08 от a blue-eyed girl

# 251
Не е най-удобната локация, да. Ама има и малко оптимизъм за фиксирана дата при текуща първа копка.

Забелязах в предни постове, че сякаш ПЧМГ малко си попретоварват учениците. Какво е общото мнение тук, колкото и да е субективно - правилно ли съм разбрал? И примерно как е сравнено със СМГ?

# 252
Натоварват ги и учат доста сериозно. Учат до около 14-14.30 всеки ден и имат домашни за следващия ден. Справят се обаче. Научават  математиката много добре и разбират задачите. Нямат нужда от частни уроци в 7-ми клас нито по математика, нито по български. (това е  по информация от други родители)
В края на 5-ти клас имат така наречени консултации за децата, които нямат 6 по български или математика, които отнемат 2 седмици от ваканцията.
 След края на 6-ти клас е вече споменатия интензивен задължителен курс по математика, който е пак 2 седмици от лятната ваканция.
За ваканциите получават винаги доста домашно.
Имат и директорски контролни и почти задължителни пробни изпити, които се провеждат винаги през уикендите.

# 253
  • в страната на чудесата
Какво се разбира под натоварване?
Според мен умерено към ниско
Като цяло бг образование вкл частно, е много далеч от натоварено

# 254
Натоварени не бих казала, поне моето дете. Говоря за гимназиален етап. Сравнено със СМГ 5-7 клас, където беше на косъм да се отврати от ученето като цяло, предвид, многото къси клечки учители, ПЧМГ е нейното място. Спокойна и доволна е, харесва си съучениците и учителите!

Общи условия

Активация на акаунт