91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 10

• 92 673
  • 775
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Здравейте,
Ако някой осмокласник все още няма комплект учебници (без НЕ) може да ми пише на лично.
В навечерието на новата учебна година пожелавам на всички ЗДРАВЕ и удовлетворение!

На нас при записването ни казаха да изчакаме началото на учебната година и едва тогава да купуваме учебници, защото е възможно да се различават от обявените на сайта, т.е. до момента не сме купили нищо, освен Христоматия по литература (за ориентация кои откъси от изучаваните произведения са задължителни).

# 286
Здравейте,
Ако някой осмокласник все още няма комплект учебници (без НЕ) може да ми пише на лично.
В навечерието на новата учебна година пожелавам на всички ЗДРАВЕ и удовлетворение!
nevrohelt забранили сте личните съобщения.

# 287
Здравейте, и аз бих се включила за учебници от бивши осмокласници ,😀

# 288
Здравейте, аз също имам интерес към учебници на бивши осмокласници. Разбира се, ако са същите.

# 289
Има промяна в списъка с учебници за 8 клас спрямо миналата година. Еднаквите са:
1. Христоматия по литература, Изд. БГ Учебник, aвтори: Иван Инев, Албена Руневска, Мариана Бакърджиева, Мариана Христова, Димитър Драгнев
2. Учебник по философия за 8 клас – изд. “Просвета”, авт. Евелина Иванова-Варджийска, Силвия Цветанска, Ясен Захариев.
3. Издателство „Просвета“  – Лозанка Пейчева, Стефанка Георгиева, Венцислав Димов, Милен Димитров
4. „Изобразително изкуство“, издателство Булвест 2000

*За информационните технологии не мога да кажа.

# 290
  • София
С такава лекота се пише  тук за надпланов прием на цели 10... Не знам дали включилите се четат списъците или са тук точно тенденциозно с цел разпaлване на страстите....пак. Няколко потенциални двойки близнаци има (стандартни фамилии, за които е трудно да се прецени), еднa-две сигурни. Има май и тризнаци.Точно така беше във випуск 2019.
Подайте сигнал за проверка, щом сте убедени за 10 ..

# 291
Имам останала само музиката за 8 клас. Ако за някой ще е полезна, нека ми пише на лично.

Последна редакция: чт, 14 сеп 2023, 23:20 от bunny123

# 292
И аз не разбирам какви са тези инсинуации за надпланов прием?!?
Не разбирате ли, че просто гимназията е много желана и ръководството прави всичко възможно да удовлетвори желанието на всички родители децата им да учат там!

# 293
Имам математика и философия, ако някой има интерес, нека ми пише.

# 294
  • София
Надпланов прием винаги е имало и ще има, уви. И човек трябва да е луд да  го отрича. Коментирах бройката 10...Ама нa някои не им се  чете, просто им  идва отвътре да захапят Wink

# 295
  • София
Здравейте.
Честит първи учебен ден! Нека годината да е здрава, успешна и много щастлива!

Използвам поста да напиша, че също разполагам с комплект учебници за 8клас от миналата година. Ако някой има интерес, нека ми пише.

# 296
  • столицата
А аз разполагам с учебници за 9 клас и някои от 10,11 и 12 клас, най-вече математики Simple Smile
А надплановия прием и да го коментираме тук е безпредметно. Просто трябва да се изиска официално информация за тези бройки по Закона за достъп до обществена информация.

# 297
Относно надплаовия прием, в наредба 4 от май 2008г., ясно е разписано, че всяка паралелка може да приеме до 6 души над него. До тук добре, всичко е законно. Нека погледнем статистиката на ДЗИ за 2023г. във всичките най-желани училища в това число и 164 то, завършват повече деца, от обявения държавен план прием за съответния набор.

# 298
  • София
Наредба № 4 от май 2008 няма нищо общо с надплановия прием, за който говорим. Въпросната наредба определя норматива за брой ученици в училищата по изкуствата и училищата по културата, който норматив може да бъде завишен ПРИ утвърждаването на план-приема по съответния ред, т.е. това не е надпланов прием, а прием, утвърден с плана. Тази наредба, освен, че не урежда надпланов прием, изобщо не се отнася за профилираните гимназии към МОН, каквито са езиковите, а за училищата към Министерство на културата. За надпланов прием /в профилираните гимназии/ говорим тогава, когато се приемат деца над ВЕЧЕ утвръдените бройки с план-приема. И релевантният нормативен акт тук е Наредба № 10 за организация на дейностите в училищното образование. Според нея /чл. 60/ над утвърдения план-прием може да се приемат:
1. близнаци в паралелката, в която един от тях е приет по реда и условията за приемане на ученици в VІІІ клас;
2. ученик с двама починали родители при заявено от него желание, ако отговаря на условията по чл. 55.
Също и ученици с еднакъв бал и еднакви други условия за последното място в паралелката.
Надпланов прием има навсякъде /навремето 2АЕГ държеше първо място под надпланов прием, сега не знам как е/, като въпросният може да се раздели на законосъобразен и не чак толкова законосъобразен. Joy Сравняването на бройките по план-прием и завършващите дадена гимназия не носи особена информация, тъй като законен надпланов прием има и през годините от 8-ми до 12-ти клас /напр. при преместване от друг град/.

# 299
  • Sofia
Класните ръководители станаха ли ясни? Има ли размествания, новости или всичко си е, както досега?

Общи условия

Активация на акаунт