Бръмбарите в главите ни

• 93 892
  • 1 363
  •   1
Отговори
# 945
Винаги спирам водата докато се къпя/мия ръце, лице, зъби. Не понасям разхищения, независимо дали съм вкъщи, на работа, на хотел.
С лампите е същото, много се радвам на местата с фотоклетки.
Без бельо не ми е комфортно, сутиен нося задължително с банели и го свалям само като се къпя.
Това чудовище в леглото не разбрах какво е, но аз обичам целогодишно да ми е отвит единия крак, може и двата. Лятото мога и без завивка, но гола в никакъв случай, дори и да съм съвсем сама. Спя с тапи, маска за сън имам отскоро, само за през деня. Не понасям пълен мрак, плътни завеси/щори. Но и лампа не. На тв е абсурд да заспя, аз не гледам телевизия и ме дразни смяната на светлината, ако е със звук, съвсем.

# 946
   И аз не обичам разхищение и спирам водата докато мия зъби. Защо да изтича така, нахалост? Не е бръмбар това, водата е ценен, изчерпаем ресурс. Под душа обаче не я спирам, а е добре да се прави и там. Преди години имахме кемпер и доста пътувахме с него. Изненадващо е как свиква човек да пести водата и за колко неща може да стигне резервоар от 100 литра. Намокряш се, спираш, сапунисваш се енергично, изплакваш. Пак не сме ходили некъпани. А чиниите се почистват идеално с кухненска хартия и така се мият лесно и бързо. Много е възпитателно Simple Smile.

# 947
Това да се избягва ненужно разхищаване на ресурс не е бръмбар ами си е здрав разум даже. И не е само до това колко ще ми е сметката, макар че подозирам че предишните 1-2 поколения преди мен дето са ме възпитали и отгледали така, са имали и сметките предвид. Просто го считам за грешно да се похабява ресурс. Било вода, електричество, изхвърляне на нещо годно за употреба и купуване на ново, изхвърляне на храна, използване на еднократни неща когато не е изрично наложително... Неправилно е пък. И генерира много отпадъци освен това. Не изпадам в крайности но все пак гледам да правя по-разумни избори.

За душа и на мен ми е досадно да  пускам и спирам по няколко пъти, взех си душ слушалка която има на нея бутон за спиране и тия дни ще мога да я сложа, възлагам големи надежди на нея и там да се оптимизират нещата.

# 948
   Натка, права си за пестенето. По-старите поколения си го имат това и не е от хубаво. Аз за водата не съм се замисляла за сметките точно, тя е евтина. Но няма лошо и за това да се мисли. Свързани са нещата Simple Smile. Пестиш за себе си, пестиш и за другите. Иначе, и мен така са ме възпитавали. Да не разхищавам. Като заживяхме (преди доста години), заедно с моя мъж, ходех и гасях лампи навсякъде след него. Той обаче каза, че много мразел това, защото и при родителите му било същото. Искал да му е навсякъде светло и да не гася Simple Smile. Съобразих се и спрях. Добре, че излязоха после  енергоспестяващите крушки, та да не се чувствам виновна Simple Smile.

# 949
И аз с тях си го реших проблема, те не консумират почти нищо и по-добре да ги оставя отколкото да ги щракам постоянно (от което си заминават по-бързо и резултатът е повече боклук).

# 950
На мен ми е студено, ако спра водата докато се къпя. Никакъв шанс. Ако трябва да спирам и е ограничена, ще изкъпя или част от тяло или ще съм мега бърза.
Ние сме палаткаджии - за чинии и вода мога много да импровизирам ☺️

# 951
Спирам душа на стойка, когато се къпя с косата, слагам шампоан, търкам и пак го пускам. А когато си мия тялото с душ слушалката, на мивката пускам да тече вода, за да намокрям сапуна си 2-3 пъти, че бързо изсъхва. При четкане на зъбите, спирам чешмата.

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 21:07 от Анонимен_7

# 952
  • София
Лятото мога и без завивка, но гола в никакъв случай, дори и да съм съвсем сама.

Разбирам те! Впрочем, спането дибидюс би трябвало да са обмисля в перспектива като всяко нещо в тоя живот. Хайде, спиш си сам/а, няма никой наоколо и нощта е спокойна! Ама какво правим, ако /не дай си Боже/ се запали пожар в жилището или има силно земетресение? При такива ситуации човек има ли време тепърва да се разсънва и облича или въобще да се облича преди да излезе? Защото можем и никога да не попаднем в такава ситуация /а дано/, ама можем и да попаднем. Така че е добре да сме подготвени дотолкова, че да можем бързо да избягаме навън без да мислим каква гледка ще осигурим на останалите.

# 953
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Сигурно не е точно бръмбар, но като бях малка и се учех да си мия зъбите никой не ми беше дал вариант да спирам водата докато четкам.
После пуснаха по ТВ филмчето за Капитан Планета. И там на края на епизодите имаше съвети за опазване на околната среда. И тогава чатнах, че няма нужда да хабя така водата.
Понеже дълги години нямахме казанче за тоалетната и вода сипвахме от кофи и легени, с едно по-малко легенче прозрях, че ако си мия зъбите над това малкото легенче, после тая вода, ползвана веднъж, може да отиде в тоалетната. И почнах да права така... От едно детско филмче.
До днес мразя да се разхищава... От храна на 3 дни, но все пак стояла в хладилник, през разгазирана част от бирата на дъното на 2л шише, недояден залък хляб - прибирам, ако е чупен, давам на птиците навън, ако е хапан хляба, пералня и миялна пускам на нощна енергия с отложен старт, винаги са пълни уредите - празни и на половина мразя да пускам... И още и още..
С лампите не съм толкова добра, все ММ ходи да гаси по мен... Дрехи и обувки нося, докато не паднат сами от мен - не обичам да разтъпквам нови обувки и да си очупвам дрехите.. дори за дрехи предпочитам втора употреба.
Мислела съм си, че съм скръндза, но съм и природо-съобразна. Joy

# 954
Лятото мога и без завивка, но гола в никакъв случай, дори и да съм съвсем сама.

Разбирам те! Впрочем, спането дибидюс би трябвало да са обмисля в перспектива като всяко нещо в тоя живот. Хайде, спиш си сам/а, няма никой наоколо и нощта е спокойна! Ама какво правим, ако /не дай си Боже/ се запали пожар в жилището или има силно земетресение? При такива ситуации човек има ли време тепърва да се разсънва и облича или въобще да се облича преди да излезе? Защото можем и никога да не попаднем в такава ситуация /а дано/, ама можем и да попаднем. Така че е добре да сме подготвени дотолкова, че да можем бързо да избягаме навън без да мислим каква гледка ще осигурим на останалите.
Животът е прекалено кратък да си разваляме комфорта заради хипотетични ситуации.. Пък и хората отдавна са го измислили - слагаш един стол до леглото си с купчина дрехи. Сякаш не знаеш...😄

# 955
Никога не съм слагала дрехи на стол.
Всяка нещо си има място, столовете са в кухнята, там е абсурд да има дрехи.

# 956
Никога не съм слагала дрехи на стол.
Всяка нещо си има място, столовете са в кухнята, там е абсурд да има дрехи.
Е това си е бръмбър 🤣
Дрехи на стол си е класика.

# 957
Спя гола и нямам никакви проблеми с нова. Като го няма детето ходя и гола из къщи. Не го смятам да бръмбар, просто съм на мнение че ако трябваше да сме облечени, щяхме да се раждаме с дрехи

# 958
Ахаха, по тая логика, Скандинавието да са измряли

(ако битуват в ежедневието си без дрехи целогодишно)

# 959
Ахаха, по тая логика, Скандинавието да са измряли

(ако битуват в ежедневието си без дрехи целогодишно)
Как ли е оцеляло човечеството векове без дрехи, или пък животните. Те също не са облечени

Общи условия

Активация на акаунт