Работа и забременяване

• 2 767
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
Съобщете незабавно на работодателя,подкрепено с документи,както са посъветвали по-горе.Длъжен е да ви осигури по-лека работа.
Бебето е най-важно сега!

# 16
Благодаря ви просто все още не съм запозната и точно затова ви питам тук ,но ви благодаря че ми отговаряте.Blush

# 17
Здравейте, моята ситуация  е малко по-различна. Март месец започнах нова работа,  като сега септември ще свърши изпитателния ми срок. С мъжа ми решихме, да пробваме за второ детенце и след като ми сърши цикъла юли месец започнахме опити, тоест релано, ако има бременност ще разбера около 20 август, но тук идва и проблема. Тези дни ще имам разговор с шефа, защото ще имам предложение за повишение, но не знам как да постъпя. Реално погледнато аз все още не знам дали съм бременна или не, но има такъв шанс и се притеснявам, че ако се съглася да ме повишат ще имам най-вероятно нов изпитателен срок от 6м. Освен това, ще ми стане много неприятно,  защото все пак явно тези хора ще разчитат на мен. Как бихте постъпили вие? Искам и бебето и повишението, но много се притеснявам как биха реагирали, ако кажа, че съм бременна, малко след като са ме повишили.

# 18
Ммм да, малко сложа ситуация. Аз бих рискувала, да видя какво ще ми предложат и ако има още 6м изпитателен срок, бих отложила малко опитите, ако вече не е станало де. Защото може пък и да няма още 6м изпитателен, но дори и да има, той ще приключи, преди да родиш. А и ако работодателя е точен, няма да има проблем и в двата случая. При много семейства става бебе и без да са го планирали, може така да се оправдаеш.

Здравейте, моята ситуация  е малко по-различна. Март месец започнах нова работа,  като сега септември ще свърши изпитателния ми срок. С мъжа ми решихме, да пробваме за второ детенце и след като ми сърши цикъла юли месец започнахме опити, тоест релано, ако има бременност ще разбера около 20 август, но тук идва и проблема. Тези дни ще имам разговор с шефа, защото ще имам предложение за повишение, но не знам как да постъпя. Реално погледнато аз все още не знам дали съм бременна или не, но има такъв шанс и се притеснявам, че ако се съглася да ме повишат ще имам най-вероятно нов изпитателен срок от 6м. Освен това, ще ми стане много неприятно,  защото все пак явно тези хора ще разчитат на мен. Как бихте постъпили вие? Искам и бебето и повишението, но много се притеснявам как биха реагирали, ако кажа, че съм бременна, малко след като са ме повишили.

# 19
  • София
Аз като автор се включвам 😀 Зависи кое искаш повече - повишение или дете. Аз лично избрах детето към момента, защото работа после колкото искаш, но деца няма да мога да гледам цял живот и сега се радваме вкъщи на 4-месечен бебок.

Можеш да приемеш и да рискуваш, ако забременееш, че могат да те съкратят във всеки един момент. Реално има шанс и да не приемеш и да ти прекъснат и сегашния изпитателен срок под претекст, че например не си мотивирана за развитие и подобни неща. Много ти е деликатно положението.

П.с. При нас стана от 1 опит. Според мен бъди готова и с back up план, ако те махнат в изпитателен срок да имаш къде да започнеш на трудов договор, за да имаш майчинство, което не е социално.

# 20
Ммм да, малко сложа ситуация. Аз бих рискувала, да видя какво ще ми предложат и ако има още 6м изпитателен срок, бих отложила малко опитите, ако вече не е станало де. Защото може пък и да няма още 6м изпитателен, но дори и да има, той ще приключи, преди да родиш. А и ако работодателя е точен, няма да има проблем и в двата случая. При много семейства става бебе и без да са го планирали, може така да се оправдаеш.

Здравейте, моята ситуация  е малко по-различна. Март месец започнах нова работа,  като сега септември ще свърши изпитателния ми срок. С мъжа ми решихме, да пробваме за второ детенце и след като ми сърши цикъла юли месец започнахме опити, тоест релано, ако има бременност ще разбера около 20 август, но тук идва и проблема. Тези дни ще имам разговор с шефа, защото ще имам предложение за повишение, но не знам как да постъпя. Реално погледнато аз все още не знам дали съм бременна или не, но има такъв шанс и се притеснявам, че ако се съглася да ме повишат ще имам най-вероятно нов изпитателен срок от 6м. Освен това, ще ми стане много неприятно,  защото все пак явно тези хора ще разчитат на мен. Как бихте постъпили вие? Искам и бебето и повишението, но много се притеснявам как биха реагирали, ако кажа, че съм бременна, малко след като са ме повишили.

Миналата година така забременях непланувано, но за съжаление завърши със спонтанен аборт и чаках само малко да поработя, за да мога да вземам по-хубаво майчинство,  та изобщо не ми се иска да отлагам бебето 🙁 Ще е кофти, ако се окаже, че съм бременна сега и имам нов изпитателен срок. Общо взето май най-добрия вариант е да нямам нов изпитателен срок, но ще видим. Ще рискъвам, пък каквото стане.
JayRay,  не мисля,  че ако откажа ще ме махнат, но все пак мисля и такъв вариант,ако евентуално ме освободят защото отказвам повишението,или защото съм бременна, макар че имаме сега колежка, която също е в изпитателен срок и се оказа бременна. Иначе искам повече бебето, но и повишението ще ми бъде от полза, защото ще ни се отрази доста добре финансово, а и занапред като опит. Надявам се нещата да се подрядят по най-добрия начин.

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 16:10 от Потребител11

# 21
Аз не приемам втори път изпитателен срок, сменяла съм позиция, отказвала съм изпитателния срок. Същата фирма, те ти предлагат  повишение, но и нови 6м изпитване….не. Реално, след като правите опити, ще забременееш в един момент, дали на тази или другата позиция, какво значение има? Просто откажи изпитателния срок.

Общи условия

Активация на акаунт