Частни училища - информативно-дискусионна тема -60

• 54 660
  • 774
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Пипи, а защо само до тези училища се ограничаваш? А и това за детската градина и Азбуки изобщо не е вярно. Няколко деца познавам през годините, преместили се там от други места.

Хм, чувам за доста активна кампания сред родителите за продължаване в гимназията им от страна на БШ.

Последна редакция: нд, 09 юли 2023, 23:01 от sadlady

# 106
А в БШ за първа година завършва математическта паралелка и би трябвало да имат по-висок резултат. Все пак децата в тази паралелка ги подбраха с изпит след 4 клас.

Меридиан нещо не мога да ги приема като сериозно училище. Следя страницата във фейса.

gadamer, не знам защо има колона средноаритмерично за резултатите. Според мен най-показателен е сбор от МАТ+БЕЛ, защото реално този сбор е в основата при образуване на бала в 90% от училищата.

# 107
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хоуп, сортирането не е с цел балообразуване. Дали ще умножиш 188х2 или 94х4, все тая. Който го интересува, да си сборува. Освен това защо да правиш бал от среден резултат на цял випуск?

Последна редакция: нд, 09 юли 2023, 23:51 от gadamer

# 108
Излезе първо класиране за осми клас в ПЧМГ. Моля за отзиви за паралелката с природни науки - на синът ми му беше първо желание, но сега е изплашен заради числеността от 12 деца само в този клас. Той идва от СМГ- как е нивото на математиката в тази паралелка и достатъчни ли ще са му биологията и химията да кандидатства Медицина? Като цяло има ли големи разлики в подготовката по паралелки и в резултатите, които постигат в 10 и 12 клас на външни оценявания? Благодаря ви!

# 109
Излезе първо класиране за осми клас в ПЧМГ. Моля за отзиви за паралелката с природни науки - на синът ми му беше първо желание, но сега е изплашен заради числеността от 12 деца само в този клас. Той идва от СМГ- как е нивото на математиката в тази паралелка и достатъчни ли ще са му биологията и химията да кандидатства Медицина? Като цяло има ли големи разлики в подготовката по паралелки и в резултатите, които постигат в 10 и 12 клас на външни оценявания? Благодаря ви!

Sanaka, моля те да се включиш за балообразуването с ДЗИ и защо не е добре децата да държат такова по тези предмети ако ще кандидатсват медицина.

# 110
  • София
Защото резултатите от ДЗИ ПП по тези предмети обикновено са доста ниски, особено по химия. Наистина са трудни и изискват сериозно учене на профилирания материал, който пък съвсем не им е необходим за кандидатстудетските изпити за медицина /които изискват подготовка върху друг материал и мнооого малко от профила/ и само ще им яде от времето за подготовка за изпитите. Същевременно, там, където оценките от дипломата по химия и бибология участват в балообразуването за прием /към момента само СУ/, когато има ДЗИ по балообразуващ предмет, се взима оценката от него, а не от дипломата. Съответно с ДЗИ е почти сигурно, че ще си прецакаш шестиците от дипломата.  Но профилиращите предмети са минимум 3, в повечето случаи 4, така че не е необходимо да се явяваш на ДЗИ по химия или биология, можеш да избереш някой от другите два профила. Най-умно е да се явиш на ДЗИ по език.

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 11:38 от sanaka

# 111
  • Пловдив/София
Пипи, а защо само до тези училища се ограничаваш? А и това за детската градина и Азбуки изобщо не е вярно. Няколко деца познавам през годините, преместили се там от други места.

Хм, чувам за доста активна кампания сред родителите за продължаване в гимназията им от страна на БШ.
Защото искам да ми е наблизо. Работя от вкъщи и училище на 1ч път не ми е опция. Тези са ми до 10мин с кола/пеша/ГТ.
Иначе дребното е по-академичен тип от голямото и може да изкласи за СС, но нито ми се обикаля града, нито ми се ще да става супер рано и да доплащаме за бус. КО и Изи не са моето по коренно различни причини и то друго в района не се сещам…125то може би, макар че няма да сме първа група там. А и там няма чужд език реално.

# 112
  • София
Пипи, мисля, че КО ви е идеален вариант. А относно другите....добре предпочиташ да не ставаш и да ползвате бус, ама...слушай патило. Пробвайте в СС. През този район бусовете вероятно тръгват около 8, което не е толкова рано.

# 113
Тук всеки резултати чака,
но дъщерята на Санака
на изпитите вече мина,
и да, ще влезе медицина!
И другаде е тя приета,
ала сега като ракета
на челно място се изстрелва,
Санака още потреперва,
но в София, във най-доброто,
въобще не мигва й окото,
ще е приета, браво, браво,
не инженерство или право,
а вижте - медицина цяла
да влезе тя ще е успяла!
И без да каже нито звук,
Санака да почерпи тук.

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 13:46 от Татко Мецан

# 114
  • София
Внимавай, Мецане-поет, с определенията, голямата й щерка следва/ вероятно вече  е завършила Право.. Laughing

Предлагам лека редакция аз:

ще е приета, браво, браво,
както кака нявга Право...

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 13:49 от пенсионирана русалка

# 115
Ох, извинявам се... това беше закачка към Санака и Нот.
Изобщо не е тъпо правото, разбира се ... ще измисля как да го редактирам

Доп. Редактирах го, разбира се... мерси, Русалке, че ми каза.

# 116
  • София
Айде сега - “тъпо право” 🤣 Страхотна специалност си е правото. Иначе не черпя докато не видя в профила “класиран”.

# 117
  • София
Ох, извинявам се... това беше закачка към Санака и Нот.
Изобщо не е тъпо правото, разбира се ... ще измисля как да го редактирам

Доп. Редактирах го, разбира се... мерси, Русалке, че ми каза.
Мецане, предложих ти бърза редакция преди влизането на Санака...Ама тя  се оказа по-бърза Simple Smile

# 118
Айде сега - “тъпо право” 🤣 Страхотна специалност си е правото. Иначе не черпя докато не видя в профила “класиран”.
Е, не излезнаха ли вече?
Те като класирането за 7 клас Simple Smile

# 119
Оправих го, Саначе

Хоуп, на 20-ти излизат. Тя вече е приета в Тракийския и мисля и в Плевен

Общи условия

Активация на акаунт