Частни училища - информативно-дискусионна тема -60

• 54 657
  • 774
  •   1
Отговори
# 630
Нищо странно няма в курсовете за 1 клас - повечето състезания по математика започват още тогава и е съвсем нормално, ако детето има интерес и амбиции, да се подготвя за тях именно в школа. Разбира се, в 1 клас родителите все още могат да свършат работата на школата и да я пропуснат - въпрос на личен избор.
Мога да препоръчам, но не присъствен, а онлайн курс.

Последна редакция: сб, 19 авг 2023, 19:23 от 1Q84

# 631
Изимат имат онлайн курсове, но нямам преки впечатления.

# 632
  • София
В някои частни училища има забавна и състезателна математика още от първи клас, но само за учениците от училището. Много деца ходят.  Повечето въобще не са топ състезатели. До скоро Кортезов подготвяше топ състезатели и в първи клас.

# 633
  • София
НОМ нали е Олимпиадата по математика? Защото, ако е същото от край време си я има за 4ти клас и нагоре. Аз започнах с нея "кариерата" си на състезател.
В Иззи също има такава математика, която е само за деца от училището. Невена Събева я води и децата ходят с удоволствие, дори да не са отявлени състезатели.

# 634
  • София
Някой наясно ли е - имам познато дете, което след 3 год. престой се връща в България и трябва да е 11 клас тук. Доколкото разбрах (от РУО са им казали), за ДГ трябва да държи приравнителни изпити, което семейството иска да избегне, затова търсят ЧГ, която да има IB програма - тогава биха избегнали приравняването. Евентуално ЧГ без такава, което обаче би го приело без приравнителни.
Някакви идеи? Сега от септември трябва да започне.

# 635
При всички с ИБ има входящи тестове.
В Златарски ще трябва да държи и български.
В Американския колеж може и без български, но е с тест влизането. По мое мнение, теста е лесен, дори и с базови знания (твърдя го защото правихме тренировъчните тестове).
От там нататък е колко са съгласни да платят, че цените са хвръкнали в небесата.

# 636
НОМ нали е Олимпиадата по математика? Защото, ако е същото от край време си я има за 4ти клас и нагоре. Аз започнах с нея "кариерата" си на състезател.

Да, това, но аз се замислих покрай този пост:
От класа на сина ми момчето, което спечели първо място на НОМ 4-клас /и множество други състезания през годините/ си остана в СС.

Някак схванах "първо място на НОМ" като национален победител, а такъв няма за малките. Явно е ставало дума за втория кръг.

# 637
  • София
ACS: Такса за български ученици, идващи от чуждестранни училища извън страната: 20 720 €

Увекинд: https://uwekind.com/admission/procedure/

AEA: https://aeasofia.com/admissions/#guidelines

Последна редакция: вт, 22 авг 2023, 13:57 от Prizma

# 638
Някой наясно ли е - имам познато дете, което след 3 год. престой се връща в България и трябва да е 11 клас тук. Доколкото разбрах (от РУО са им казали), за ДГ трябва да държи приравнителни изпити, което семейството иска да избегне, затова търсят ЧГ, която да има IB програма - тогава биха избегнали приравняването. Евентуално ЧГ без такава, което обаче би го приело без приравнителни.
Британика също имат IB.

# 639
  • София
Чак 21 Хил евро не са склонни да плащат. Меридиан 22 са им казали, че при тях няма нужда от приравнителни, ако е в IB програмата.
Британика по-добър избор ли е според вас от Меридиан?

# 640
ACS: Такса за български ученици, идващи от чуждестранни училища извън страната: 20 720 €
Това имах в предвид.
AAS  е с цена €26,999

АЕА нямат IB програма. Въобще не бих препоръчала училището.

Британика също имат IB.
нямат IB

Ето листа на училищата с IB програма
https://www.international-schools-database.com/in/sofia?curricul … B%5D=IB&filter=on

Последна редакция: вт, 22 авг 2023, 14:07 от Titina

# 641
# 642
Ако идва от немскоговоряща страна, може да видят и в ЕК. Имат възможност за австрийска диплома да държат изпити.

# 643
Това е в сайта на училището, според асоциацията, която им дава права да издават такива дипломи - нямат.

# 644
Имат Британика според официалния сайт на IB:

https://www.ibo.org/programmes/find-an-ib-school/?SearchFields.R … lds.SchoolGender=

Общи условия

Активация на акаунт