Частни училища - информативно-дискусионна тема -60

• 54 691
  • 774
  •   1
Отговори
# 570
  • София
1, 2 от випуск си отиват заради слаб успех и много повече, но от отличниците, си тръгват по други причини (местят се в СМГ напр. Simple Smile )

# 571
Щом го гонят, значи са калкулирали, че ще изкриви.

9 часа. В другите ЧУ по колко са?
5-6

# 572
  • София
Къде?

# 573
В разписанието на пчмг бяха 6 по спомен, Цар Симеон също нямат допълнителни, ако не бъркам. В ЕК, нямат над МОН нито мат, нито БЕЛ.

# 574
  • София
Поне до преди няколко години, в повечето ЧУ имаха сходен брой часове по бел, мат и език. Какво правят по цял ден ако нямат по-голям брой часове? Хайде, в ПЧМГ са до обяд и затова и по чужд език са им по-малко часовете, но другите?

# 575
И в ЕСПА, и в ПЧМГ, и в Иззи, и в ТЕ часовете по БЕЛ и Мат са колкото в СС +-1 час.

# 576
  • София
ПЧМГ имат по-малко часове по бел, но повече по мат - 10. Ето и програмата на Азбуки: https://azbuki-school.bg/osnovno-utchilishte/programi-i-proekti/ Повечето училища не си публикуват учебната програма, но се чудя, ако нямат по-голям хорариум часове от ДУ, какво учат целодневно. Thinking Какво правят по цял ден?

# 577
Няма значение колко деца гонят от СС, може и изобщо да не гонят, ако всички са ок. В СМГ пък никого не гонят в периода 5-7 клас. Просто е ясно, че за успешно училище (ако под успешно се разбира висок резултат на НВО) си трябват мотивирани и амбициозни деца, които, ако се демотивират просто биват изгонени. Не е само до часове по предмет, до методология или до учители, без, разбира се, да пренебрегваме значението и на тези фактори.

# 578
  • София
В т. нар. академични училища би ли виряло дете с дислексия или проблем с четенето?

# 579
Ами за мен лично изискаването за мин. 4,5 по два от три основни предмета даже е много ниско и посредствено. Никога не ми е било все едно дали в класа ще има повече деца, които изостават и класът ще се налага да се съобразява с тяхното темпо. Предпочитам еднородност и еднакво темпо. За това съм плащала все пак. А не за разбиране към някого, когото го мързи да учи.

Двама изгонени за успех по два предмета под 4.5, примерно, от випуск 80 деца, е в рамките на статистическата грешка. Т.е. не е факторът, който търсите за хейтене.

В нашият клас вирееха две деца, на които българският не е матерен. Вирееха, защото показваха желание и усилия. Предполагам същото ще е и с дислексията.

# 580
В т. нар. академични училища би ли виряло дете с дислексия или проблем с четенето?
Не.

# 581
  • София
Обаче все по-забавно става. Последните постове са изцяло в посока да се подчертае, че СС не струва, а причините за високите резултати са в подбора на 5 години, гоненето на деца /което се внушава, че е масово/, повечето часове/които са толкова навсякъде/, частните уроци и какво ли още не. И съвсем не са само последните постове, а последните няколко теми са с този акцент - започнат и развиван от потребители без деца в СС. А после никой не пишел, защото потребителите на СС само го обявявали за велико и единствено /нещо, което не съм прочела от нито един потребител на СС и така и не ми бяха предоставени подобни цитати вчера, въпреки че няколко  пъти помолих за това/. Абе, весело е. Joy

Не. В СМГ също.

Последна редакция: чт, 17 авг 2023, 21:52 от sanaka

# 582
Ами за мен лично изискаването за мин. 4,5 по два от три основни предмета даже в много ниско и посредствено. Никога не ми е било все едно дали в класа ще има повече деца, които изостават и класът ще се налага да се съобразява с тяхното темпо. Предпочитам еднородност и еднакво темпо. За това съм плащала все пак. А не за разбиране към някого, когото го мързи да учи.

Двама изгонени, примерно, от випуск 80 деца, е в рамките на статистическата грешка. Т.е. не е факторът, който търсите за хейтене.

В нашият клас вирееха две деца, на които българският не е матерен. Вирееха, защото показваха желание и усилия. Предполагам същото ще е и с дислексията.
Фенси, никой не хейти, просто казвам това, което и ти. За да върви напред целият клас, трябва всички да са едно ниво и никой никого да не догонва. Така се работи леко и всичко си върви гладко и се получават високи резултати. В другите училища явно не успяват да направят подбор или не искат, или не могат да си го позволят.
Редактирам, за да не пиша сто поста. Санака, никой не иска да изкара СС лошо училище. Просто, фактите са си факти. Цитирате резултати от НВО на Азбуки и разни контролни. А това не значи нищо. Или поне толкова, че да се твърди, че СМГ е по-добро училище от СС дори при по-малък хораруим по БЕЛ.

Последна редакция: чт, 17 авг 2023, 21:55 от fauvette

# 583
  • в страната на чудесата
Аз вече не разбирам целта на разговора. Може ли фовет Даун или спенса да ми помогнат с разбирането. Какво значение има СС за тях. Нали са направили друг добър избор, благодарение на който децата им са ок, учат си и не са в риск от натиск и гонения. Защо им пука какво става в СС? Питам честно, без умисъл. На мен ми пречат лъжите. Даже за Пчмг лъжите вече ме уморяват.

# 584
Цитирате резултати от НВО на Азбуки и разни контролни. А това не значи нищо. Или поне толкова, че да се твърди, че СМГ е по-добро училище от СС дори при по-малък хораруим по БЕЛ.

Какво общо има СМГ? Наистина вече почти нищо не разбирам от твърденията ти.
Сравняваме резултати на ЧУ, в темата за ЧУ и защото за тях се плаща, и съответно би следвало да имаме по-високи изисквания и очаквания за резултатност. СМГ няма общо, а и не е релевантно за сравнение по няколко показателя. И както се видя, хорариумът е приблизително еднакъв в повечето ЧУ, т.е. няма място това да е проблем при резултатите.

А повечето плащаме за ЧУ именно заради по-еднородната и уж с по-високо ниво среда и по-виското ниво на обучение. Не е ли така? Или бъркам.

Общи условия

Активация на акаунт