Отговори
# 120
много обичам като ми кажат с леко подхилкване “спи сега, че следващите години няма Wink “. Какво по-точно да направя с тази информация??

Да, най-смешно е, когато ти го каже някой, който няма представа какво е да имаш деца, ама нали чул го е и папагалски го повтаря 🙂 че е и някак злорадо, като че ли ти го пожелават от сърце - сякаш не очакваш най-чаканото създание, ами антихриста и си си го заслужил заради някой твой грях.
Аз пък мисля, че с това ставане по 4-5 пъти посред нощ до тоалетната си свикнах с недоспиването, така че поне някакъв тренинг вече си имам 😄

Започвам и аз да се замислям за някой куфар с колелца, не бях се сетила. Вие от къде си ги купувате?

# 121
Честно казано това със "спи сега" при мен се оказа истина. Дано вторият път не е така Simple Smile

# 122
Ами аз бая си поспивах докато кърмех често казано 🤣 Така че не е задължително да ходиш като зомби след като родиш.

Аз ще съм в едно малко сакче и възможно най-малко багаж. Ако имам нужда от нещо ще ми носят.

# 123
посмях се от сърце с това сравнение. абсолютно си права.

много обичам като ми кажат с леко подхилкване “спи сега, че следващите години няма Wink “. Какво по-точно да направя с тази информация??

Да, най-смешно е, когато ти го каже някой, който няма представа какво е да имаш деца, ама нали чул го е и папагалски го повтаря 🙂 че е и някак злорадо, като че ли ти го пожелават от сърце - сякаш не очакваш най-чаканото създание, ами антихриста и си си го заслужил заради някой твой грях.
Аз пък мисля, че с това ставане по 4-5 пъти посред нощ до тоалетната си свикнах с недоспиването, така че поне някакъв тренинг вече си имам 😄

Започвам и аз да се замислям за някой куфар с колелца, не бях се сетила. Вие от къде си ги купувате?

# 124
Аз нямам проблем със съветите на другите, не им обръщам внимание и не ме натоварват. Но и с двете си деца съм правила това, което сметна за добре. Не съм се съобразявала. Но пък и двете не са оставяни на хора да ги гледат докато са малки. Чак след година и нещо.
Истината е, че животът с дете се променя коренно. И няма как да е същия. Освен щ, ако не го оставяте на някого, за да продължите с личния си живот. Моите тъкмо пораснаха 8 и 10г. и чак сега бих казала, че съм се върнала към старото ежедневие, излизания и т.н. Не че децата ми пречат, просто винаги и навсякъде сме с тях.
Така че, мисля че това е до човек,  навици и разбирания. И определено мисля, че чакащите първо дете ще се учудят на това, което ще ги връхлети след месец. Но съвети не давам. Просто споделям моя опит. А при всяка една от нас е различно.

# 125
Момичета знаете ли колко време след секцио можеш да ходиш на плаж?

# 126
Аз нямам драми с непоискани дрешки, тъй като само две мои приятелки ми дадоха дрешки и моя роднина също ми е приготвила някои неща. Не са ме затрупвали с огромни количества.
За непоисканите съвети ще си имам ядове, ако не се науча да не обръщам внимание. На майка ми от сега съм й казала, че без да съм я питала не искам да ми се дават акъли тя проблем с това няма. Сега е ред и на свекървата, че тя обича тъничко, тъничко да си дава акълите. Обмислям просто следващия път като започне да дава непоискани съвети директно да й благодаря и после да и го кажа в очите, че непоисканите съвети по-скоро дразнят и напрягат и, че нямам нужда от тях. Ще й обясня, че има ли нещо дето ме притеснява ще я питам сама. Възнамерявам този разговор да се случи в присъствието на мъжа ми. Другия вариант е да се усмихвам и да кимам с глава и после да си правя каквото аз си знам Smile

# 127
Аз нямам драми с непоискани дрешки, тъй като само две мои приятелки ми дадоха дрешки и моя роднина също ми е приготвила някои неща. Не са ме затрупвали с огромни количества.
За непоисканите съвети ще си имам ядове, ако не се науча да не обръщам внимание. На майка ми от сега съм й казала, че без да съм я питала не искам да ми се дават акъли тя проблем с това няма. Сега е ред и на свекървата, че тя обича тъничко, тъничко да си дава акълите. Обмислям просто следващия път като започне да дава непоискани съвети директно да й благодаря и после да и го кажа в очите, че непоисканите съвети по-скоро дразнят и напрягат и, че нямам нужда от тях. Ще й обясня, че има ли нещо дето ме притеснява ще я питам сама. Възнамерявам този разговор да се случи в присъствието на мъжа ми. Другия вариант е да се усмихвам и да кимам с глава и после да си правя каквото аз си знам Smile

Аз на свекървата в прав текст казах ,че непоискани съвети не искам ! Опита се по -тънкия начин да критикува някои мои виждания за отглеждането (естествено под предлог ,че тя е отгледала вече две деца и не е постъпвала по същия начин ) . Директно си казах ,че ако ми трябват съвети от някой то това ще са първо лекари и компетентни лица,след това майка ми и тя е на последно място. Оттогава не ме е “заливала “ със съвети ,но мисля ,че вече няма и да го направи .
Не искам да съм дипломатична и да се усмихвам и кимам . В момента моето спокойствие е преди всичко и нямам намерение да си го губя ,за да угодя на който и да било.  В крайна сметка и със свекървата по стечение на обстоятелствата се сродяваме . Аз в едно семейство съм максимално пряма и си казвам всичко в очите . Все пак това са хората ,покрай които не е редно да се преструваш на нещо,което не си .

# 128
Изобщо не ме напрягат нито съветите, нито предложенията за дрешки и вещи. Но и хората около нас са много тактични и по-скоро оценявам, че предлагат да помогнат. За дрешки и вещи ми предложиха и просто казах, че ни е първо дете, мерак ми е да си ги купувам сама и сме решили че искаме да си изберем и вземем всичко ние, защото не искам да се лишавам от тази емоция и с това темата приключи. За акълите кое от къде да купя, какво мога да спестя и тн - казвам че вече си имам списък и се движа по него. Съветите просто ги подминавам, благодаря, и си правя каквото съм решила Simple Smile

# 129
  • Варна
Чудесно е, че сте толкова прями и успявате на очертаете лесно границите.
На мен тепърва ми предстои, ама нали казват, че децата са учители..понякога индиректно 😀

# 130
Мен ме притеснява бабите дали ще се съобразяват с моите изисквания и начини на възпитание или ще казват “добре” и после зад гърба ми ще си правят каквото те искат. Не по лош начин, но аз много държа на уважението и това, когато нещо касае мен, да се съобразяват с мнението ми, но предишното поколение смятат това за “странно” и обичат да си правят каквото те си знаят. Не знам как да предизвикам повече уважение от тях, без да навлизаме в конфликти и сръдни.

# 131
Мен ме притеснява бабите дали ще се съобразяват с моите изисквания и начини на възпитание или ще казват “добре” и после зад гърба ми ще си правят каквото те искат. Не по лош начин, но аз много държа на уважението и това, когато нещо касае мен, да се съобразяват с мнението ми, но предишното поколение смятат това за “странно” и обичат да си правят каквото те си знаят. Не знам как да предизвикам повече уважение от тях, без да навлизаме в конфликти и сръдни.

Това е много неприятен момент. Синът ми е на почти 4 години и е оставян само на майка ми по тази причина. Тя спазва всички мои препоръки и съм сигурна в това. Свекърва ми, обаче, си прави каквото си иска дори в мое присъствие и затова детето при нея не е оставяно досега.

# 132
Ох, с моята майка е много трудно. Страшна борба беше с първото дете, затова второто почти не съм оставяла при нея. Тя е много властна, не приема чуждо мнение. Третото вероятно изобщо няма са оставяме при нея, защото е вече доста възрастна и не искам да я натоварвам.

Последна редакция: ср, 05 юли 2023, 14:10 от Елиза 123

# 133
С предишната бременност имах съмнения как и дали ще се справям. И майка ми, и свекървата ме успокояваха, че детето учи и човек се нагажда. Не си спомням да са ми досаждали със съвети, може и да е имало единични случаи, не си спомням. Като цяло разбират от дума като им кажеш..

Ноо случайни хора по улицата - те са ми много странни как дават непоискани съвети или пък питат дивотии. Е. Ние живеем на село, бабите са опасни 😀 Любимото ми е "Облечи го, виж, че е студено днес"

По време на една разходка срещаме свекърва, носеща малко бебче в ръце, и майката, бутаща празна количка. Напълно непознати за мен, по време на разговора разбирам роднинската им връзка.. Свекървата ме спря и попита дали сме давали храна, различна от мляко на 2-месечно бебе ?! Че тяхното бебе според нея не се нахранвало само с мляко. И смятала, че е време за захранване и мислела да дават вече храна..
Направо ми стана жал за момичето. То едно тихо, кротко. Не знам какво е станало, не съм ги срещала след това..

# 134
С майка ми няма да имам проблеми в това отношение . Знам че ще спазва всичко ,което и кажа . За свекървата не мога да гарантирам ,не сме били в подобна ситуация ,не знам как би реагирала ,но още първия път ще поставя граница ,че или спазва всичко точка по точка,което кажем с мъжа ми или просто следващия път няма да го оставяме на нея ! Вече изборът ще си е неин как да реагира .

Общи условия

Активация на акаунт