Отговори
# 135
При мен се случи така, че и майка ми и свекървата са един дол дренки. Буквално са ми казвали "Ти си говори, аз ще си правя каквото си искам" и затова и детето не е било при тях за повече от час-два до поне 1.5 г. Сега ще бъде същото.
Оспорвано ми е кога да се захрани и то защото някоя колежка, която нито ме знае, нито нищо, казала че трябва да стане еди-какво-си. Майка ми ме е хвърляла в истерия, защото на 1 годинка каката не беше проходила, та виждала краката и как са криви и какво ли още не. Еми проходи на година и един месец.
Също така и на двете им беше трудно да спазват инструкциите за когато е болна. Така че имаше условие да я гледат само ако е здрава.
Така че с мъжа ми свикнахме да не разчитаме на нито едната, нито другата. Но пък те и не спряха с дудненето.
Ако сме с баща и с нея и се скараме за нещо - Аааа не се карайте, тя е дете. Като я вземат за един ден, вече на третия час се обаждат да се оплакват.
Отне ни време да спрем да им се ядосваме, но вече си знаем за малкия си се справяме пак сами.

# 136
Моята свекърва е много блага и тактична, сигурна съм, че няма да имам проблем с нея.

# 137
Ние сме си далеч на хиляди километри.. Нито майка, нито свекърва. Не знам за зле ли е за добре ли е, но като ви чета май се чувствам късметлийка 😃 .. Само майка ми ще е тук за раждането и малко след това и после си се прибира за БГ

# 138
Взехте ли вече памперси, видях че има намаление в Емаг

Това ли е размерът, който трябва да се вземе? Идея нямам 😀

Колкото до не поискани съвети, през едното ухо влиза през другото излиза! ☺️

# 139
Мнения за памперси мамиа? Има ли сред нас някоя, която е купувала от тях?

# 140
Здравейте! Започнах да събирам багажа за родилното. Имам дата за последната седмица на юли в Надежда. Списъка им е доста оскъден и все пак се чудя дали ще имам нужда да си взема връхна дреха, нощница, пижама. Четох, че подсигуряват, но  все пак май ще ми е по-спокойно да взема. Тези от вас, които ще раждате там как ще процедирате? Ще вземате ли залъгалка, помпа? А сешоар, преса за коса?

# 141
За щастие се разбираме и с майка ми, и със свекърва ми. Разбира се, че има и някои различни виждания, но е нормално и се опитват да се съобразяват с нашия начин. Със сигурност се дразня на някои неща, но гледам да не го обръщам на проблем.
Да попитам тези от вас, които са взели сгъваеми вани, какви избрахте?

# 142
Здравейте! Започнах да събирам багажа за родилното. Имам дата за последната седмица на юли в Надежда. Списъка им е доста оскъден и все пак се чудя дали ще имам нужда да си взема връхна дреха, нощница, пижама. Четох, че подсигуряват, но  все пак май ще ми е по-спокойно да взема. Тези от вас, които ще раждате там как ще процедирате? Ще вземате ли залъгалка, помпа? А сешоар, преса за коса?

Раждах там преди 2г и половина, бях си приготвила цял куфар с неща, който изобщо не го и отворих. Всичко си има там, дават нощници всеки ден, залъгалка не се е налагало да ползвам първите дни, помпата можеше да се ползва, но не беше позлволено да се дава изцеденото мляко на бебето, заради стерилизацията. Връхна дреха не ми е трябвала, даже отваряхме прозорците, когато бебетата не бяха в стаята. Това беше през Ноември, сега лятото не знам как е. Някой с подобна информация за багаж в Токуда?

# 143

Аз също ще раждам в Надежда, предстои да определим дата за август.
Мисля да се придържам към списъка, който са написали на сайта. Те наистина предшагат всичко необходимо и според мен не е нужно да дублирам нещата от техния и нашия списък.
За мен мисля да взема обичайните тоалетни принадлежности, няма да нося преси или сешоар, може би сух шампоан (за всеки случай).
Залъгалка за бебчо ще взема, може би пакет мокри кърпички да ми се намират, както и дрешки за изписването (то се знае).
А и мисля, че вече е позволено да носят допълнителен багаж на родилките, ако се окаже, че нещо е било пропуснато/забравено.

Подготвила съм един куфар за ръчен багаж, за да не се разпростирам излишно и това е.

# 144
Ние водим спор дали бебето се къпе със сол 😀 аз им казвам "това си е моето бебе и няма да го къпя със сол".. те спорят - щяло да мирише на пот като порасне.. имам си аргумент, че явно не е помогнало на 70% от населението 😀 така, че няма да къпя бебето със сол.

# 145
Момичета, как сте с апетита? То вярно, че е жега, ама от 3-4 дни съм постоянно гладна и само някакво тесто ми се върти в главата 😀
Иначе благодаря за препоръките за вкусовете на Pregnaco - взех млечен и банан и двата ми допаднаха адски много.
Забравих да кажа, че при нас баба ми е акълджийката. Според нея свекървата трябва да е първият човек, който ще изкъпе бебето. Жената доста се притесни като й споделихме на баба ми заръките дали няма да решим да ги спазим наистина 🤣

Последна редакция: ср, 05 юли 2023, 18:38 от Rayy

# 146
Аз взех сгъваемата ваничка на Стоки.
За болницата мисля и залъгалки и помпа да нося. В момента си търся нощници с презрамки, най-обикновени и ако може да не са по 40 лева броя, но се оказа много сложна задача Grinning
За щастие се разбираме и с майка ми, и със свекърва ми. Разбира се, че има и някои различни виждания, но е нормално и се опитват да се съобразяват с нашия начин. Със сигурност се дразня на някои неща, но гледам да не го обръщам на проблем.

# 147
Licorne, аз си взех от waikiki за 15лв бройката, обикновени са, не за бременни/кърмачки, но са с презрамки. Определено не е толкова трудно да си я сваля. 😊

# 148
Това за къпането на бебето със сол е пълен абсурд, дори е опасно!
Иначе и при мен баба ми все дава акъл, за абсолютно всичко. Все се притеснява и вайка за нещо, ама сме ѝ свикнали😃

# 149
Аз взех сгъваемата ваничка на Стоки.
За болницата мисля и залъгалки и помпа да нося. В момента си търся нощници с презрамки, най-обикновени и ако може да не са по 40 лева броя, но се оказа много сложна задача Grinning

В олх видях, че има доста нощници на приемливи цени и чисто нови.

Общи условия

Активация на акаунт