Отговори
# 150
Аз си взех най-обикнвени нощнички с тънки презрамки от пепко. По 8 лева бяха, но имаше и някаква промоция, та излязоха към 6-7 лева.

Това с къпането със сол наистина е опасно. Може да предизвика изгаряне по кожата.

# 151
Вижте във sinsay аз от там си взех за по 10 лв и са удобни.

# 152
За нощниците- и аз доста търсих…. В крайна сметка от Пепко взех тези с тънките презрамки по 8 лв са, но са светло сиви 😕 и от обикновените си пак намалени на 8лв - тъмно сини Simple Smile
Относно памперсите Мамиа- близка приятелка с две породени бебока е много доволна от тази марка…. Та ако всичко е ок ще ги пробвам и аз живот и здраве след като свършат 1цата на памперс. Дали като за начало 100 памперса са ок от размер 1 🤔

# 153
Темата за непоисканите съвети ме наведе на мисълта за неочаквания съвет на моя колежка, която роди преди мен естествено.

Каза ми :" Когато ходех да пишкам, първо пусках душа между краката си, защото много ми пареше".

По стечение на обстоятелствата по време на почистването ( с каквото почистват мястото на операцията), аз се гърчех от болка и ми пареше ужасно много. В последствие кожата ми там се обели на люспи.
Ако не бях чула за тази ситуация с душа, не знам как щях да се справям с най-обикновеното ходене до тоалетна след раждането.

До ден днешен смятам, че това беше най-добрият съвет, който съм получавала индиректно Simple Smile

Нощници си взех от Уайкики точно за кърмене, дори едната беше с халат и то на някакви промоционални цени.

# 154
Rayy на мен всичко ми се яде, но сега се ограничавам и по-точно ограничавам въглехидратите. На прегледа при АГ на 03.07 установихме, че съм качила 5 кила за месец и това не е добре. От там реално идват проблемите с изтръпването на ръцете ми. Много ми се хапват точно въглехидратни храни, но държа фронта вече 3 дни, днес ми е 4ти Smile Главно се тъпча със салати, които за щастие ме държат сита за дълго време.

Нощница си взех от LC Waikiki. Гледам в разни сайтове на добри цени и може да си поръчам. Трябват ми поне още 2бр.

# 155
Marsala, днес ти беше датата за секцио, нали?
Успех ти пожелавам, стискам ти палци всичко да мине бързо и леко, и скоро да се похвалиш тук! Прегръдки!

За въглехидратите: аз почти цяла бременност се опитвах да хапвам здравословно, но понеже все още ми се гади, и то доста, не ми се получава. Понякога е толкова силно гаденето, че само нещо вредно ми помага. Примерно вчера си поръчах пица.
Аз доста съм напълняла, а и на едно от изследванията кръвната ми захар на гладно беше гранична, т.е. изобщо не трябва да ям тесто и сладко, че дори и с плодовете да внимавам. Сега обаче плодовете са ми като наркотик, не мога да се спра.
Самата аз съм вече като глиган, не вярвам, че ще си зърна нормалните килограми някога, то това са бели кахъри. По-скоро ме е страх да не си докарам гестационен диабет.

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 11:27 от Елиза 123

# 156
То и аз пицата само я мисля по цяла седмица и си позволявам по веднъж в неделя. Като цяло много внимавам какво ям, смятам протеини, поне сладкото в момента не ме съблазнява особено. В 33 седмица съм качила 10 килограма, много се надявах за целия период да не надскоча 12, защото си имам излишни мазнинки по ханша от преди, ама явно ще ги мина.

# 157
Аз съм с ГД и всеки ден следя КЗ с глюкомер - за щастие поддържам стойностите в норма. Диабетоложката каза, че ако продължавам така да ги поддържам няма да има нужда от инсулин. Честно да ви кажа, какви ли не комбинации от храни правя - дори понякога и забранените не ми се е вдигала КЗ, а когато се стресирам за нещо или просто ей така ми се развали настроението хем КЗ ми се вдига, хем и кръвното .. та при мен този ГД не мисля, че е от храната която консумирам, понеже винаги съм се ограничавала от тестени, сладки, сокове, газирани и т.н. и винаги всеки ден ходя на разходка по 4,5 км.. бях сигурна, че когато ми правеха това обременяване с глюкоза всичко ще е ок, но уви.. И така де, след това установиха заради този ГД, че околоплодните води са над нормата.. след това докато спазвам режима за ГД, стойностите на желязото паднаха.. сега пия билкова кръв дано се нормализират.. Simple Smile
Диабетоложката ми беше казала да ям плодовете с кисело мляко заради захарта понеже тогава по бавно се разграждала, но за сметка на това всичко което ям с кисело мляко (млечни продукти) не мога да усвоя желязото и витамините и заради това ми е паднало желязото - аз такъв извод си направих..
ПС: На последния преглед при АГ ми пуснаха изследване за стрептококи. Моля се всичко да е наред и излезнат чисти резултатите - щото само и това ми липсва .. на всеки преглед все нещо .. 🙄🙏🏻
ПС2: С всички тези проблеми ГД+повишени околоплодни води за цяла бременност съм качила 6кг. - в 34 г.с. съм 🤷🏻♀

# 158
Аз съм качила 5 кг до момента, но започвам с наднормено тегло, така че в никакъв случай не трябва да допускам повече от 7-8 кг.
Два пъти правих обременяване с глюкоза и за щастие всичко е наред. Водите са в норма според едната докторка, но според другата не 😂  В 30та седмица и малко го измериха 1800 ще видим до края колко ще порасне.

Иначе сега съм на вълна нектарини- мисля че са с нисък гликемичен индекс и могат да се хапват по-спокойно.

Доктора ми е излязъл в отпуска вече и нямам дата за секцио все още 😭 Ще чакам началото на август, за да разбера.

# 159
Аз съм +10кг, като последните 2 седмици не съм качила нищо. На последния преглед измериха бебето 2300гр, та се надявам бързо да сваля излишните.
Нямам влечение към определени храни. Сладко почти не ям.
Последните дни имам отново силен рефлукс и си мисля, че бебето пак се е обърнало седалищно.

# 160
Аз съм качила 8 кг. Моя проблем е сладоледа. Не минава ден без него, ям по много и после ми е тежко.

# 161
Marsala, успех и от мен! Нека всичко мине като по вода! Ще те чакаме да пишеш 🍀

Аз стартирах 51-52. Сега съм 67. Толкова бях накрая и с предишната бременност, но тогава стартирах 54-55кг. И между 30 и 39 г.с. нищо не качих тогава.
Сега пак задържам на 67 от месец насам. Надявам се това да е. С тази бременност обаче много сладко ми се хапва. Всеки ден сладолед задължително, понякога по 2.

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 15:36 от Jupiter sea

# 162
И на мен ми се яде сладолед и череши много 😍 Качила съм 14 кг. Надявам се да не кача повече от 15 кг до края. То и не остана вече 😊

# 163
Срам не срам 😂 Аз съм +23 кг 😂

# 164
Аз съм качила 8 кг. Моя проблем е сладоледа. Не минава ден без него, ям по много и после ми е тежко.
И при мен проблем е сладоледа😂.Качила съм 5 кг,но аз попринцип съм си едра и дано да не кача още много.

Общи условия

Активация на акаунт