Отговори
# 390
За коментиралите мами от Пловдив по-горе - ад е, да. Само вечер късно излизам.

Иначе аз съм в друг филм сега - имам чувството, че коремчето не ми расте 😁 в 34+2 съм, на последната морфология бебчето си вървеше със седмицата, но някак като видя снимки на други мами и се притеснявам. Пъпчето не ми е обърнато, както на повечето. Не знам това дали е критерий 😁 Иначе движения, хълцане усещам ежедневно.

# 391
На мен не са ми искали пари за него

И аз в понеделник трябва да го взема,но ми казаха 50 лв от болницата да го взема.

# 392
Ще платя нямам голям избор.
Благодаря ви.

# 393
Даже се следя на частно и общо взето си плащам за всичко.
Нито за болничен, нито за обменна карта нито за направление за хоспитализация са ми искали пари 🤷🏼♀
Ще платя нямам голям избор.
Благодаря ви.

# 394
И моите са платени при този лекар и предполагам за това и болничният е платен по тази причина.

# 395
Моят е от края на юни и беше безплатен. АГ по ЗК ми го издаде и тогава го занесох на работодателя.

# 396
  • София
Аз на 02.07 влязох в 45 - дневният болничен и не съм заплащала за него. Предните болнични, тъй като минаваха през ЛКК и си ги заплащах  - 65лв.

# 397
Муселиновите пелени гладят ли се? 🤔

Аз нямам сушилня изпрах и изгладих всички дрешки, но останаха само пелените..

+ Даже и пердетата съм свалила, изпрала, изгладила и отново закачила 😃😃😃
От няколко дена ми идва някаква свръх сила 💪🏻 Гледам да се възползвам, че после ще е по-трудно 😫

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 18:34 от Xelly7

# 398
Ние имаме пералня със сушилня, а не отделна сушилня. В този случай необходимо ли е да гладя дрехите на бебето? Те свиват ли се от сушилнята?

# 399
За пъпчето по-горният въпрос - и моят не е изпъкнал, подозирам, че е защото по принцип много малък и аз трудно си представях как ще се обърне. 😁
За гладенето - има различни мнения дали да се глади, или не е необходимо. Ние имаме сушилня и все пак реших да ги изгладя. Дали ще е дългосрочна практика ще реша в последствие. Уж съм с нагласата до годинка, но знам ли какво ще ми скимне като ме налегне умората. 😅 Да си призная честно дори с първите дрешки видях зор, доста са тегави за гладене и си е пипкава история.
Някои мои приятелки не са гладили и децата им не са имали проблеми. Може би зависи и от кожата на мъничетата. Аз моите дрехи гладя само като ще ги обличам за навън. Домашно бельо или пък директно от сушилнята/ простира не гладя и да го нареждам в гардероба, но пък има по-примерни домакини от мен, които го правят. 😅
Хели, завиждам ти на енергията. И аз се каня този уикенд на пердетата (или поне тези в спалнята).
Ще отида и на плаж, че май няма да може август да се ходи. Септември поне край Варна вече захладнява и не знам дали ще успея поне веднъж да се потопя във водата.. Не съм сигурна, че ще имам смелостта да тръгна с бебе на път, пък макар и за няколко дни. Ако някоя от вас има опит и полезни съвети ще се радвам да прочета. ❤

# 400
  • Варна
На мен ми искаха 5 лв за издаване на болничния.
Иначе относно дрешките, аз ги пера и минавам през сушилня.
Мисля да пробвам без да ги гладя, надявам се на бебчо да му хареса моя план 😃

# 401
Ние сме с пералня и отделна сушилня. Не свива дрехите, суша си на отделните програми и не съм имала проблем. Бебешките дрешки са памучни и за сега обмислям като ги мина за сушене през програмата за памук, изобщо да не ги гладя. Моя приятелка беше с пералня със сушилня и въпреки това ги гладеше до към 1 годинка. Въпрос на личен избор, а и до това може би наистина с каква кожа ще е бебенцето. Може ли да помоля за мнение за сгъваема ваничка?

# 402
Ние купихме тази на Стоке по препоръка на приятели. Ами да...изключително компактна на фона на другата която имаме (стандартна). По-малка е, но като я сгъна просто " изчезва".

Ние сме с пералня и отделна сушилня. Не свива дрехите, суша си на отделните програми и не съм имала проблем. Бебешките дрешки са памучни и за сега обмислям като ги мина за сушене през програмата за памук, изобщо да не ги гладя. Моя приятелка беше с пералня със сушилня и въпреки това ги гладеше до към 1 годинка. Въпрос на личен избор, а и до това може би наистина с каква кожа ще е бебенцето. Може ли да помоля за мнение за сгъваема ваничка?

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 20:13 от SunShine25

# 403
И аз взех на Стокке. Доволна съм засега колло малко пространство изисква. Дано после да е удобна и за къпане

# 404
А като я разпънете вашата стои ли някак не напълно разгъната? Моята сякаш не заема идеална форма. 😒

Общи условия

Активация на акаунт