Отговори
# 210
  • София
За хемороидите - преди месец се сдобих с 1 външен хемороид. Никога бях имала, но ето, че дойде моментът и за това. Четох няколко дни за методи за премахването му, като през това време пробвах ледчета, мазни кремове, крем Здраве. Ефект почти нулев. Изразходих 1 опаковка Цикартидина супозитори - пак нищо. Купих си и Антифлегмин (от бг мама са го използвали много мами по време на бременност) и вече втора седмица се мажа - мисля, че се е смалил наполовина, но не изчезва. Дали изобщо може са се отърве човек от външен хемороид без хирургическа намеса...

# 211
И моите крака започнаха да се подуват. Сутрин като стана са си нормални, но като изляза навън и ходя пеша или като върша нещо вкъщи и стоя повече време права, се подуват. Затворените обувки, които носех миналото лято, сега не ми стават и ме стягат, та се наложи да си купя нови..

Вас мъчат ли ви ужасни киселини и как се справяте с тях? На мен Гавискон изобщо не ми действа. Таблетки за дъвчене Талцид ми помагат горе-долу, но се притеснявам да ги приемам всеки ден и по повече от една таблетка. Тези киселини обаче ме съсипват. Вечер ставам по няколко пъти, за да ходя до тоалетната, а от тези киселини няма заспиване от доста време вече. Това е нещо страшно просто.. Преди не съм имала такива проблеми.

# 212
И аз от 2-3 вечери съм с киселини и е някакъв ужас направо. С първата бременност нямах такива екстри 🤣 В понеделник ще звъня на докторката да ми каже нещо ефективно ( надявам се ).

# 213
Пробвайте за киселините чаша топло мляко

# 214
На мен това не ми помага.

# 215

Я, кой не спи, като мен 😀 Постоянно се будя нощем и после съм като парцал 😞

# 216

Я, кой не спи, като мен 😀 Постоянно се будя нощем и после съм като парцал 😞
Аз не мога да спя вече заради киселините - направо ме съсипват напоследък. Преди да си легна взех една таблетка Талцид, но явно ми действа за кратко и после пак се почна. В легнало положение става страшно.
Една приятелка ми препоръча сода за пиене на таблетки - на нея й помагала, но лекарката не беше много съгласна и не смея да ги пия. Някоя от вас пие ли сода и помага ли й? Или ако пиете някакво друго лекарство освен Гавискон и Талцид, от което наистина има ефект, ще съм благодарна да го споделите, защото ми иде да се гръмна вече..
Даже не знам кое е по-лошо - това да повръщаш 5 месеца и да не можеш да ядеш почти нищо и дори да пиеш вода, но пък да се наспиваш, или да имаш ужасни киселини и да не можеш и да спиш от тях.. Мислех си, че като приключи гаденето и повръщането, ще изкарам по-спокойно оставащите няколко месеца, но не.. Май бебето ме подготвя за безсънните нощи.

# 217
Пробва ли да спиш под наклон? С няколко възглавници, така че главата да е по-високо от стомаха?
Мен ме боли ухо 😞

# 218
Пробва ли да спиш под наклон? С няколко възглавници, така че главата да е по-високо от стомаха?
Мен ме боли ухо 😞
Да - не ми помага. Само като се изправя или седна, тогава има облекчение, но как да спя така.. Sad Вече ме е страх да си легна направо.

# 219
Предната вечер, поради болки в таза правих опити да спя полусеенала. Долу-горе се получи

# 220
Аз имам вечери, в които абсолютно нищо не ми помага.. нито млякото, нито Гавискон, нито газирано.. нищо
Няма значение какво и кога съм яла… будя се в 4-5 и ми се реве …
Мен ме боли ухо 😞
Да - не ми помага. Само като се изправя или седна, тогава има облекчение, но как да спя така.. Sad Вече ме е страх да си легна направо.

# 221
За киселините си изпивам на ден по едно шише газирана вода кинли, което е 1.25 л., ако не се лъжа... Понякога отварям  и второ, така че може и 2 литра на ден да стигам]
Така бях и с предишната бременност. Добре че няма калории содата...

Последна редакция: нд, 09 юли 2023, 08:48 от Jupiter sea

# 222
Аз пък снощи почти не съм спала заради друго - нещо не можех да си поема дъх като хората и се въртях като пумпал (дори и това вече ми е трудно) да си намеря удобно положение. Някой от вас имал ли е такова "преживяване"?

Отделно, не знам дали е подуване, обаче краката ми едва ме държат права, осезаемо е най-вече когато съм обикаляла напред назад по разходки или вкъщи да стопанисвам. Това ми е най-изморителното чувство в края на деня - едва вървя, като пингвин, ама гледам да съм позитивна - все пак съм се движила, а това никога не е излишно.

Един смахнат въпрос: какво правите, като изтървете нещо 😁 случва ли се да се навеждате някак или очаквате/молите някой друг да ви го вдигне? Аз по навик си вдигам всичко, което изтърва, но не знам вредно ли е.

# 223
Отдавна се подувам, още ходех на работа. Сега гледам, когато имам възможност да си вдигам краката нависоко. Но с тези температури няма как да не се подувам. Аз съм нон стоп потна и в банята.
Вдигам си всичко, навеждам се, дори диня нося.  Чувствам се добре, имам нормална бременност, не виждам какво лошо има да взема нещо от земята. Ако има някакви проблеми с бременността да, но иначе ми е една идея лигаво. До преди 2 седмици бях в градината и чистих трева от доматите.
Момичета, аз още не съм харесала дрехите за изписване. В понеделник влизам в 45-дневния болничен. И смятам след 25 юли вече да набавя всичко необходимо 😃

# 224
С киселини аз нямам проблем освен ако не съм хапнала нещо не много по режим. Например вчера вечерях кюфтета от тиквички от Хепи. Цяла нощ ми гореше.
И хемороиди заформих, да видим какво ще каже АГ и дали ще се махнат след раждането.
Подуване на стъпалата и боцкане усещам ако седя на някой стол, все едно си прекъсвам кръвопотока. Като стана и се оправя.
За два дни поръчах всичко, чакам тази седмица да дойдат, за да разпределя всичко и да видя липсва ли нещо. Искам и багажа и аз да сме готови от другата седмица, за да съм спокойна. И една боя трябва да ударя. Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт