Отговори
# 435
  • София
Честито! Да е здрав и щастлив малкият мъж. Ти как си? Как се възстановяваш?
Благодаря, добре, сравнително бързо се изправих на крака след операцията. Вчера сутринта се пораздвижих и станах. През целия ден гледах да не се залежавам и да правя повечко движения. А бебо започва да развива жълтеница, след малко ще му правят газов анализ. Надявам се днес да ми го дадат, но нищо не се знае още...а е и неделя, визитации и всякакви процедури са изместени с 2 часа назад.

# 436
Mhk_2007, честита радост! Heart Цялото семейство бъдете много здрави и щастливи!

Момичета, не мога да смогна да чета какво сте писали.Grinning
Бебешките дрешки ще започвам да ги пера другата седмица, тъй като в понеделник си чакаме скрина. Доста се чудих дали да ги мина през сушилнята и в крайна сметка реших като за първи път да ги изгладя. Сушилнята има програма Baby care (веднъж я бях пуснала по грешка и дрехите бяха влажни накрая Satisfied), но малко ме притеснява да не се свият. Може би на следващите пранета ще мятам всичко в сушилнята Satisfied

По отношение на бенките забелязах две нови на лявата ми ръка. Не мисля, че е повод за притесняние. Blush

Има ли мами с термин към края на Август или планово секцио?

# 437
Аз съм с термин 25.08, но секциото ще е около седмица по-рано.

# 438
Mhk_2007, честита радост! Heart Цялото семейство бъдете много здрави и щастливи!

Момичета, не мога да смогна да чета какво сте писали.Grinning
Бебешките дрешки ще започвам да ги пера другата седмица, тъй като в понеделник си чакаме скрина. Доста се чудих дали да ги мина през сушилнята и в крайна сметка реших като за първи път да ги изгладя. Сушилнята има програма Baby care (веднъж я бях пуснала по грешка и дрехите бяха влажни накрая Satisfied), но малко ме притеснява да не се свият. Може би на следващите пранета ще мятам всичко в сушилнята Satisfied

По отношение на бенките забелязах две нови на лявата ми ръка. Не мисля, че е повод за притесняние. Blush

Аз съм с термин 28.08 и за сега съм за естествено раждане

# 439
Аз съм с термин 29.08, но точна дата за секцио нямам все още. Доктора каза "След 15-ти".
Само на мен ли това ми се струва много неопределено, или това са излишни притеснения?

Започнах да пера малко по малко всеки ден. За сега не ползвам сушилнята, защото няма за къде да бързам, но за напред смятам да не се лишавам от това удобство.

Има ли мами, които все още не са купили легло за детето като мен?

# 440
Аз съм за 26 и засега съм за естествено раждане. Иначе в петък бях на преглед и тонове, в 33+6 бебето е заковало 2 кила. Върви малко дребосък и затова се надявам да не бърза да излиза много преди термин.
Как ще перете текстил по колички, столчета и легълца? Купихме някакъв препарат Friendly, който се пръска директно върху текстила и се забърсва после с мокра кърпа, но се чудя дали това е достатъчно.

# 441
Аз съм с термин 27 август, нормално за сега. Все още не съм почнала с прането, но мисля, че вече трябва. Сушилня за сега не мисля да ползвам за по-напред може би.

# 442
Момичета, по колко подготвителни контракции имате горе-долу на ден? Аз имам още от пети месец, но последните два дни нещо доста зачестиха, усещам ги и по-силни.

# 443
Аз не съм купила легло за бебето. Термин 22.08, ще раждам нормално.
Не пера новите неща като количка например. И с каките не съм ги прала. Тя си идва в кашон, не виждам смисъл да пера. Все пак е хубаво детето да свиква и да не е в напълно стерилна среда.

# 444
Здравейте,

Някой беше питал за магнезия кога се спира.
При секцио се спира 3 дни преди определената дата, при естествено не ми е понятно изобщо как е.

# 445
И аз не съм прала, нито коша за кола, нито количка. Изкарахме ги от кашона и в момента се “проветряват” 😃 Леглото по същия начин (next to me) .. никаква миризма не остана Simple Smile

За контракциите понеже ми е първа бременност не знам какво са все още.. втвърдява ми се корема от време на време, но без болка 🤷🏻♀

За магнезия 36,37 г.с. се спира до колкото знам

Термина ми не за 19.08 и съм готова с всичко за бебчо и куфара за родилното .. Вече ми олекна и ще си чакам датата да дойде 🥰 Иначе не ме свърташе на едно място, все го мислех и исках да приключа за да ми е спокойно 😃
Както казах преди няколко поста ми останаха само памперси и козметика др всичко е изпрано, изгладено, сгънато, подредено 🥰🙏🏻
Аз не съм купила легло за бебето. Термин 22.08, ще раждам нормално.
Не пера новите неща като количка например. И с каките не съм ги прала. Тя си идва в кашон, не виждам смисъл да пера. Все пак е хубаво детето да свиква и да не е в напълно стерилна среда.

Последна редакция: нд, 16 юли 2023, 18:44 от Xelly7

# 446
Mhk_2007, честито и от мен! Всичко да върви по мед и масло оттук нататък.
Ех, малко по малко почнаха да се появяват бебчета в темата.

А иначе на мен ми е втора бременност и пак не знам какво са контракции😄😄 Е, поне болезнени не съм усещала, а дано и не усетя де.
Иначе с баткото не си спомням да съм прала количката като беше нова, а сега ще я пера за втория подред 😄

# 447
Аз говоря за ето такъв сенник за количката:
https://visvitalisbg.com/product/reer-sennik-za-kolichka-premium-shinesafe
Другият ми се струва, че няма да покрива изцяло крачетата на бебето, например.

Не съм прала още количка и столче, но каквото мога ще изпера в пералнята, а другото с бебешки прах и под душа.

Аз миналия път бях секцио, но много хубаво си спомням, че имах болезнени контракции преди раждането, както и след секциото в реанимация. Последните бяха изключително силни и неприятни. Отделно ни натискаха и по коремите, което беше “страхотно” изживяване…

# 448
Не мисля да взимам сенник, така или иначе в началото разходките ще са по хлад и по сенчестите места.

Слънцезащита мислите ли да взимате за бебетата и каква?

# 449
Аз купих подобен на този от DM - да се намира
И комарник и дъждобран за количката бях взела

Аз говоря за ето такъв сенник за количката:
https://visvitalisbg.com/product/reer-sennik-za-kolichka-premium-shinesafe
Другият ми се струва, че няма да покрива изцяло крачетата на бебето, например.

Не съм прала още количка и столче, но каквото мога ще изпера в пералнята, а другото с бебешки прах и под душа.

Аз миналия път бях секцио, но много хубаво си спомням, че имах болезнени контракции преди раждането, както и след секциото в реанимация. Последните бяха изключително силни и неприятни. Отделно ни натискаха и по коремите, което беше “страхотно” изживяване…

Общи условия

Активация на акаунт