Отговори
# 600
  • София
mhk_2007, а има ли часови диапазон на свижданията, или по цял ден има хора във фоайето?

svetlozara98, и с тази, и с предишната бременност бебетата си седяха винаги главично при мен. На прегледите всеки път казваха - главично.
Официално има, нещо от сорта между 16 и 18 часа, но реално може по всяко време.
Ето и правилника, малко е осветен, но дано да придобиете представа:

Последна редакция: пт, 21 юли 2023, 17:21 от mhk_2007

# 601
Тоест има определено време, в което се оставят бебетата при акушерките?
А докато си на свиждане бебето го оставяш също предполагам?

# 602
И аз така съм се настроила. Че ще го мисля там 😄 Засега съм надъхана без, но не знам колко ще боли. Чета, че наистина понякога забавя, а и бебето също малко се упоявало. Лекарят пък вика, че забързвала процеса. Ама истина ли е..

Момичетата, които ще раждате естествено: всички ли ще си правите епидурална упойка?
Аз много се двоумя. Имам кошмарно раждане с епидурална и съвсем нормално - без.
Бях категорична, че сега ще раждам без упойка, но лекарят ми ми казва, че упойките вече са много по-добри от тези, преди 20 години, както и анестезиолозите са се усъвършенствали в поставянето им. И взех да се колебая…

Аз мисля да пробвам без упойка, но ще видим дали ще ми се получи. Първо раждане ще ми е и може би заради това съм една идея по-смела. Реално не знам какво точно да очаквам като сила и интензитет на болката, така че не изключвам да си поискам упойка в някакъв момент, ако закъсам. Друг е въпросът дали в тази болница, в която вероятно ще раждам, изобщо ще ми дадат. 😁

Честито на всички нови мами! Да са ви здравички и щастливи бебоците!

# 603
mhk_2007, как така време за кърмене. Бебето не е ли при майката?

# 604
Аз мислех без упойка, но такъв хемороид ми излезна преди 3 дни, че вече се чудя дали изобщо ще мога естествено. Толкова болезнено нещо не ми се е случвало през живота.

# 605
Много съжалявам, Rayy. 😔
Дано поотшуми болката по някакъв начин.

Благодаря на всички за отговорите!

# 606
Щом е на 3 дни само може да мине и само с мазане…. Поне при мене този много болезненият ми се облекчи след два дена мазане и се сви за около две седмици, реално сега го няма…
Аз мислех без упойка, но такъв хемороид ми излезна преди 3 дни, че вече се чудя дали изобщо ще мога естествено. Толкова болезнено нещо не ми се е случвало през живота.

# 607
Днес е вече направо нетърпимо, едвам ставам и ходя. Бях на тонове, АГ го погледна и каза да ида на хирург, ако до понеделник няма подобрение. Всички други неразположения от бременността направо бледнеят.

# 608
Моя хемороид се прибра и отшумя болката със свещички Цикатридина. Четири дни слагах. Иначе и аз видях нов вид болка с него.

# 609
Днес е вече направо нетърпимо, едвам ставам и ходя. Бях на тонове, АГ го погледна и каза да ида на хирург, ако до понеделник няма подобрение. Всички други неразположения от бременността направо бледнеят.

Няколко пъти вече се сблъсквам челно с този проблем по време на бременността. Болката наистина е ужасна и всеки път си казвах, че няма шанс да се подложа на нормално раждане при това положение, защото би било действително истински ад. Какво ли не пробвах и накрая намерих решение абсолютно интуитивно, което при мен проработи. Просто един ден отидох и си взех крем против подсичане Бочко, защото се сетих, че в него има смрадлика. Това си беше ход на отчаянието. Мажа се вече месец ежедневно и всичко отшумя. Направо не мога да повярвам. Да, ефектът не е бърз, но пък е устойчив. Дано да се задържи до раждането, а пък после ще го мисля. Опитай, може да ти помогне. Успех!

# 610
Благодаря, изписаха ми мазило за мастит при крави и овце, та Бочко ли няма да пробвам 😀

# 611
Момичета, постоперативната водоустойчива превръзка с какви размери трябва да бъде и колко броя ще ми трябват в болницата? Препоръчаха ми тази:

https://apteka.framar.bg/30012875/опсайт-25-10-см-постоперативна-превръзка-smith-nephew

# 612
  • София
Тоест има определено време, в което се оставят бебетата при акушерките?
А докато си на свиждане бебето го оставяш също предполагам?
Да, бебетата се оставят първо от 8 до 10 за лекарски преглед, след това от 12 до 13, и накрая по желание по време на свиждането.

# 613
Rayy, дано се пооправи положението и болката поотшуми.

mhk_2007, как така време за кърмене. Бебето не е ли при майката?

Предполагам се има предвид, че тогава носят адаптираното мляко. В този часови диапазон.

mhk_2007, вас изписаха ли ви?

# 614
На мен хемороиди за първи път ми излязоха след първото раждане. Мислих, че тази болка е от шевовете-имах 4. Не можех да стоя от болка. Раждането не беше болезнено, но това беше ад. Накрая се оправих с мазило. Сега във вторник съм на преглед и ще попитам доктора за мазило, да си взема навреме и да съм подготвена.

Общи условия

Активация на акаунт