Отговори
# 630
Днес се роди вторият ми син .
38 ма седмица, 3900 кг 53см. ❤️

# 631
Честито бебе. Голямо момче ❤.
Ние взехме на Dream on в крайна сметка. Похвали ми го продавачката, че е с характеристиките на магнифлекс, но цената е доста по-различна.

Последна редакция: пн, 24 юли 2023, 13:41 от ttd

# 632
Ние взехме на Candidе някакъв, хич не знам дали е хубав, ама какъвто е - такъв. Даже дойде за 2 дни.
Вече с всичко съм готова, в багажа трябва да сложа някои неща, но ще е в последния момент.
Едит:
Петя, честито! Да е жив и здрав и бързо възстановяване Simple Smile

Последна редакция: пн, 24 юли 2023, 15:18 от Mint.

# 633
PetyaK94, честит син! Да е жив и здрав, да има много щастливо детство и много да ви радва!

Ние взехме My Baby Mattress DORY, защото леглото ни е с нестандартни размери и само той пасва. Много ни го похвалиха, надявам се, че ще е добре.

Жегите хич не ми понасят. Имам скандинавски корени, които се проявиха сега, по време на бременността и искам да съм все на студено 😀. Спим на климатик, пуснат на 18 градуса, но не може да охлади добре и в стаята е около 25, което е ужасно много за мен. Събуждам се плувнала в пот (с извинение) и много изтощена, с парещи очи, и лице, все едно съм болна с температура. Също така много силно ми се гади. То не е спирало през цялата бременност, но сега се влоши, което заедно с киселините ме довършва просто. Още две седмици и половина имам до термина, но бих се радвала, ако тръгне по-рано. Обаче няма никакви признаци - нито шийката ми е скъсена, нито омекнала, нито бебчо е слязъл надолу. Понеже съм рисков случай, ще ме приемат на термина и ще индуцират раждане до два дни след датата, ако не се е родило дотогава.

До мамите с тромбофилия и с естествено раждане: казаха ли ви да спирате НМХ? На мен - да, но аз не искам, страх ме е да рискувам. А и на повечето жени не им ги спират.

# 634
PetyaK94, честит син! Да е жив и здрав, да има много щастливо детство и много да ви радва!

Ние взехме My Baby Mattress DORY, защото леглото ни е с нестандартни размери и само то пасва. Много ни го похвалиха, надявам се, че ще е добре.

Жегите хич не ми понасят. Имам скандинавски корени, които се проявиха сега, по време на бременността и искам да съм все на студено 😀. Спим на климатик, пуснат на 18 градуса, но не може да охлади добре и в стаята е около 25, което е ужасно много за мен. Събуждам се плувнала в пот (с извинение) и много изтощена, с парещи очи, и лице, все едно съм болна с температура. Също така много силно ми се гади. То не е спирало през цялата бременност, но сега се влоши, което заедно с киселините ме довършва просто. Още две седмици и половина имам до термина, но бих се радвала, ако тръгне по-рано. Обаче няма никакви признаци - нито шийката ми е скъсена, нито омекнала, нито бебчо е слязъл надолу. Понеже съм рисков случай, ще ме приемат на термина и ще индуцират раждане до два дни след датата, ако те се е родило дотогава.

До мамите с тромбофилия и с естествено раждане - казаха ли ви да спирате НМХ? На мен - да, но аз не искам, страх ме е да рискувам. А и на повечето жени не им ги спират.

Здравей, Хематолог не би трябвало да ти кажа да спираш НМХ. Това само АГ ще го каже 😀...

# 635
Честито бебче, Петя 🩵
За матрак взехме на Пиер Карден, който хвалиха из групите. Не беше особено евтин, на промо около 200лв. Изглежда качествен, дано и на бебчо му е удобен.

За НМХ не се спира, за планирано секцио знам, че не се слага сутрин, а поставят инжекцията няколко часа след операцията. Но ако тръгне нещо непредвидено както си е в случая на естественото раждане просто се предупреждават докторите, за да знаят, че си имала инжекция в деня.

Аз забелязвам едно известно кротване на бебето и че не е вече така активен, предполагам, че е нормално към края, но параноята понякога ме хваща. 😅 със сигурност нямам 10 движения на час, по-скоро на някакви интервали се разбунтува и после пак затишие.
Появи ми се ужасен целулит по бедрата, който преди бременността не съществуваше. Малко ме хвана предродилна депресия мисля. 🙈

# 636
Nomadgirl, благодаря!
Спокойно, ще се махне целулитът. Бременните задържаме вода и това е една от причините.
И моят бебчо се кротна. Явно е нормално.

# 637
Здравейте. От вчера вечерта имам менструални спазми-по точно усещане ,като че ли ще ми идва цикъла. Не са на интервал ,а е постоянно усещането. Сутринта нямах , но  от преди час отново имам усещането,че всеки момент ще ми дойде цикъла и е много неприятно. Имам още около седмица до термин. Дали това е симптом,че ще раждам ? Имам преглед след три дни .

Здравей,
Ако болките ти са ниско долу, то определено не предвестие за раждане, понеже матката се намира в корема в момента, ако имаш там спазми е по-възможно.

Честито на всички родили мами, бъдете здрави и благословени! 💗💙

Интересно ми е, тези които бяхте секцио със спинална упойка, как се чувствахте?
Аз имам 10 дни до термин, но съм с планирано секцио тази седмица и ми казаха, че в зависимост от изследванията ще стане ясно дали имам избор за упойка, та ако имам съм на кръстопът дали да е пълна или спинална.

Последна редакция: пн, 24 юли 2023, 14:40 от Alisa18

# 638
Спиналната упойка е много по-добре по мое мнение. Не съм била под пълна, но знам, че е по-тежка и по-бавно е възстановяването от упойката, отколкото при спиналната.
Не са ми подути краката, обаче така ги усещам - някак тежки и изморени.

# 639
PetyaK94, честито момченце! Да ви е живо и здраво и много да ви радва! 💙 Бързо възстановяване! 🍀

Елиза, аз с предишната бременност като се гласяхме за нормално раждане, се бях разбрала с доктора да бия инжекциите сутрин, защото ражданията започвали по-често вечер. Два дни преди да родя бях на тонове и там ме прегледа. Каза, че шийката се подготвя и да се видим след два дни сутринта. Два дни след това, в деня на раждането бях в 8 на преглед при него - каза да не бия инжекцията същия ден, понеже се очаква раждане същия или следващия ден. В 12 часа ме приеха в болницата. Малко след 16 часа същия ден се роди сина ни. Инжекцията ми я сложиха 10 часа след операцията и така си продължиха всеки ден.

За упойките - имам раждане със спинална и абразио с пълна. След спиналната ме тресеше известно време, сякаш ми беше студено.. След пълната малко ми беше заспало в началото след събуждането. Казаха, че трудно са ме събудили, а аз си спомням, че сънувах някакви важни неща и исках да разбера всичко, за което ставаше въпрос в съня, а те ми го прекъснаха...

# 640
PetyaK94, честито момченце. Голям мъж направо! Бързо прибиране вкъщи и бързо възстановяване.
На мен снощи ми беше последната инжекция. Днес влизам в 36 г.с., а утре махат серклажа. Натаспина остава.
Аз нямам реално подуване, но от тези жеги се чувствам като плондир. Фактически за последните две седмици качих 2 кг, въпреки че не съм сменила режима. Това малко ме тормози честно казано.
Предишното секцио бях със спинална упойка. По време на операцията ми се догади, но анестезиолога веднага реагира и спря Чувствах се леко замаяна след това и поспах, но нищо страшно от упойката. Надявам се и сега да е така.

# 641
  • Варна
Аз съм с тромбофилия с 4 мутации, уж не се водят рискови и двама хематолози ми казаха спиране на НМХ 2 седмици преди термин, също се надявам на естествено раждане.

# 642
Честити бебета на родилите мами!

На мен краката ми са огромни, подути, ужасни…едва си обувам обувките…
На всичкото отгоре онзи ден направих шпагат в банята и сега всичко ме боли отдолу 🙈

Бебето и при мен стана доста по-неактивно последните дни. Дори като го побутвам не реагира винаги. Предполагам вече му е доста тясно.

# 643
И мен ме боли между краката.
Това от разширяване на таза ли е?

# 644
Здравейте, дами! 🌸
Днес бях на преглед и според АГ всичко е нормално с бебето. В 36-2 г.с. съм и по нейните изчисления каза, че бебето е малко - 2200-2300гр., но било нормално, просто няма да се роди голямо. Също така каза, че ако изчака до термин ще достигне до 3кг. Та аз се притесних, че е мъничко Sad . С ГД съм - внимавам какво ям и контролирам кръвната си захар. Желязото ми е ниско - приемам таблетки.. Искам да попитам ако на своя глава си купя протеин за бременни ще навредя ли с нещо или въобще ще има ли някаква полза? Понеже АГ нищо не каза и тук искат всичко да се случи по “натурален път” без допълнителни добавки, витамини и т.н. Искат всичко да си го приемам от храните. 🙄😩
ПП: Околоплодните води все още са ми над нормата.. и това е още един повод за притеснение, понеже четох, че когато водите са повишени матка си “мисли” че е “достигнала размера си” - дефакто размера на бебето и се подготвя за раждането и следователно бебе с ниски кг..

Благодаря ви предварително! 😇

Последна редакция: пн, 24 юли 2023, 19:56 от Xelly7

Общи условия

Активация на акаунт