Мартенските зайчета 2024

• 52 878
  • 779
  •   1
Отговори
# 420
Много съжаляваме…. Спокойно момичета. Всички ще си имаме бебенца един ден!! Не се обезкуражавайте.
Аз тъкмо влизах да пиша, че нещо забелязвам последно време някаква депресия да ме наляга. На нищо не се усмихвам и на нищо не се радвам както преди. Не знам какво ми става но ми е много тъпо и тъжно. Има ли други и какво правите? Уж съм на почивка на море, а ми е тъжно и ми се реве…
Мога да напиша вече книга за това какви натрапчиви мисли имам и , че ми се плаче всеки ден. Всички ми казват ама радвай се , ще ставаш майка.. ама аз така се чувствам, как сега да си кажа почвам да се радвам ето сега на секундата.
При мен действа разходка, работа и да си споделям с приятели. И АГ ми каза да си пия и нещо успокоително и, че в един момент организмът ще свикне с бременността и тези симптоми ще изчезнат. Чакам да видя дали ще стане така, че много се тормозя вече…

# 421
За съжаление и аз трябва да напусна групата. Пожелавам щастлива и здрава бременност на всяка една от вас 🌷🌺🍀

Съжалявам за загубата ви.
Дано скоро имате блага вест отново .

# 422
Благодаря за подкрепата!

# 423
Здравейте, аз съм в 6 седмица  +4 дни. Честно казано освен, че гърдите ми са по чувствителни и сутрин, последните два дни ми се вие малко свят си се чувствам нормално та чак се плаша. Чухме пулсации, отговаря си до момента на всичко.

Миналата година по същото време пак бях бременна, през почти цялото време имах зацапвания, повръщане, нямах сила за нищо, но всичко приключи в 11-та седмица Sad Буквално сега прегледите ми са на същите дати, и направо се стресирам дали края на месеца няма да свърши по същия начин. И ми е много тъжно, като чета че и при други дами нещата са приключили и им желая следващата да е успешна и да намерят причината за този неуспех.

Единственото, което мен ме държи е надеждата, че открих след неуспеха, че имам тромбофилия, предиабет и следим кръвната захар, минах на режим и намалих доста от излишните килограми и сега от самото начало съм на хапчета (повече от това не мога да направя и знам че всичко останало не зависи от мен). И все пак АГ-то, при което се следя сега не дава много шансове, заради рисковите фактори, но каза че и чудеса можели да се случат та ще видим след няколко седмици има ли развитие, а и в началото винаги има големи шансове нещо да не потръгне, ММ също не отчита, че чакаме бебе и е от типа нека минем там 4-5 месец да има нещо по-сигурно, така че постоянно ми е тъпо и на никой не съм казала.

Има ли някой друг, който да има тромбофилия или проблеми с кръвната захар, на която толкова да са песимистични АГ-тата?

Привет, аз съм с хетерозиготна мутация по няколко гена. На терапия съм с Клексан/Фраксипарин. Тромбофолията не е болест и не е задължително да създаде проблеми.

Да ви се похваля и аз, че видяхме ембрион и чухме сърдечна дейност (170 удара в минута) 🙃. Би следвало да съм 8+2 г.с., но по размери отговаря на 7+4 г.с. След 2 последователни спонтанни аборта едва повярвах, че този път виждам “бобчето”. 😆

# 424
Здравей,
Красимира Желязкова се казва. Специално за ФМ е доста препоръчвана.
И на мен са ми правени само самоназначените ми изследвания. Имах два прегледа досега,а съм 9+3г.с. Доктора каза на по-следващия преглед вече,че ще ми пуснат,но аз му показах и вече тези,които си направих и всичко е в норма Иначе сега през две седмици съм на преглед, мисля е нормално.
Относно фм- определено съветвам да си запазите по-рано. Аз вчера се обадих на една,която се води най-големия специалист във Варна и нямаше часове. Ще ми се обадят при първа възможност ако се освободи.
След малко ще снимам нещо като график, който ми даде АГ.
Mkyorova- Съжалявам. Пожелавам ти успех следващия път.❤

Би ли споделила името на лекарката от Варна? Благодаря Simple Smile

# 425
Здравейте,
На първо място искам да изкажа съжалението си за момичетата които напуснаха темата. Знам колко е тежко. И аз имам една много ранна загуба. За съжаление понякога пътят към успеха ни е по-труден и осеян с препятствия, които трябва да преодолеем. Confused

Относно симптомите, аз съм в 7ма+5 и е някакъв ужас. Ниско кръвно, вие ми се свят, гади ми се от сутрин до вечер и много трудно поемам храна и вода. От корема който се беше изтумбил в началото нищо не остана Joy.
През последните дни не съм имала кървене, но пак на моменти получавам силни неприятни болки. Предимно лежа и съм се схванала от всякъде. Накъдето и да се завъртя все нещо ме наболява в корема, все нещо ми опъва. И седнала не мога да седя за дълго.
Гърдите също ме болят доста.
И съм и аз в едно депресивно настроение и не мога да се отпусна и да се зарадвам.
Чак док. ми се кара че не съм се радвала. Joy
     Днес следобед съм на преглед и ми е едно напрегнато... Моля се всичко да е наред. Hands Pray

# 426
Здравейте,
На първо място искам да изкажа съжалението си за момичетата които напуснаха темата. Знам колко е тежко. И аз имам една много ранна загуба. За съжаление понякога пътят към успеха ни е по-труден и осеян с препятствия, които трябва да преодолеем. Confused

Относно симптомите, аз съм в 7ма+5 и е някакъв ужас. Ниско кръвно, вие ми се свят, гади ми се от сутрин до вечер и много трудно поемам храна и вода. От корема който се беше изтумбил в началото нищо не остана Joy.
През последните дни не съм имала кървене, но пак на моменти получавам силни неприятни болки. Предимно лежа и съм се схванала от всякъде. Накъдето и да се завъртя все нещо ме наболява в корема, все нещо ми опъва. И седнала не мога да седя за дълго.
Гърдите също ме болят доста.
И съм и аз в едно депресивно настроение и не мога да се отпусна и да се зарадвам.
Чак док. ми се кара че не съм се радвала. Joy
     Днес следобед съм на преглед и ми е едно напрегнато... Моля се всичко да е наред. Hands Pray
Благодаря за съчувствието, пожелавам ти от все сърце всичко да е наред, и не само на теб на всички момичета тук. Най-искрено ви пожелавам всичко да е наред и след време да пратите снимки на сладурчетата Heart

# 427
Благодаря ти,
Пожелавам ти и ти скоро да се наредиш сред бременелките и този път да ти е лека и безпроблемна до финала. HeartFlowers Hibiscus

# 428
Благодаря ти,
Пожелавам ти и ти скоро да се наредиш сред бременелките и този път да ти е лека и безпроблемна до финала. HeartFlowers Hibiscus
Определено, ако всичко е наред и няма медицински причини започваме веднага с опитите. По никакъв начин не съм се отказала, даже се мотивирах още повече. Определено се надявам следващият път всичко да е наред!

# 429
Повечето АГ специалисти драматизират излишно, когато чуят за наличие на ендокринни заболявания и в частност диабет. Песимистичните прогнози често не почиват на обективни показания, но са масова практика. Това беше причината да не избера държавна болница с първата ми бременност. Сега с втората също. В частните болници по-рядко си позволяват подобни изказвания. Там не коментират толкова, а направо те изпращат на ендокренолог. С предната ми бременност направих консултация с 3-ма различни ендокренолози. И 3-мата се чудеха защо изобщо са ме изпратили при тях на първо място и споделяха колко незапознати са техните АГ колеги с диабета като цяло. Аз лично имам тип 1 (т.е. изобщо не произвеждам инсулин), за това ако нещо те интересува питай.

Има ли някой друг, който да има тромбофилия или проблеми с кръвната захар, на която толкова да са песимистични АГ-тата?

# 430
Здравейте, аз съм в 6 седмица  +4 дни. Честно казано освен, че гърдите ми са по чувствителни и сутрин, последните два дни ми се вие малко свят си се чувствам нормално та чак се плаша. Чухме пулсации, отговаря си до момента на всичко.

Миналата година по същото време пак бях бременна, през почти цялото време имах зацапвания, повръщане, нямах сила за нищо, но всичко приключи в 11-та седмица Sad Буквално сега прегледите ми са на същите дати, и направо се стресирам дали края на месеца няма да свърши по същия начин. И ми е много тъжно, като чета че и при други дами нещата са приключили и им желая следващата да е успешна и да намерят причината за този неуспех.

Единственото, което мен ме държи е надеждата, че открих след неуспеха, че имам тромбофилия, предиабет и следим кръвната захар, минах на режим и намалих доста от излишните килограми и сега от самото начало съм на хапчета (повече от това не мога да направя и знам че всичко останало не зависи от мен). И все пак АГ-то, при което се следя сега не дава много шансове, заради рисковите фактори, но каза че и чудеса можели да се случат та ще видим след няколко седмици има ли развитие, а и в началото винаги има големи шансове нещо да не потръгне, ММ също не отчита, че чакаме бебе и е от типа нека минем там 4-5 месец да има нещо по-сигурно, така че постоянно ми е тъпо и на никой не съм казала.

Влизам да те успокоя, имам дъщеря на 7  и половина и тогава не знаех,че имам тромбофилия. Преди нея бременност имам един спонтанен аборт и след нея вече с втория ми мъж - още два спонтанни аборта.
Сега съм в десета седмица, в седма имах отлепване и кръвотечение и минах на но шпа и утрогестан, пуснах си и изследвания на собствена глава за тромбофилия и истината излезе наяве. Утре съм на хематолог, сега пия  Натаспин, съответно след кръвните изследвания ще се прецени и терапията ми. Моя приятелка с инвитро, две мутации на тромбофилия, витаминен дефицит на Д и В12 и огромна миома роди здраво детенце преди три месеца. Така че нещата под контрола на добри лекари се случват, просто такива като нас ще си следят кръвта честичко и ще пием допълнителни неща. Успешна и спокойна бременност! Забравих да спомена, че аз избрах своето АГ точно по мнение на приятелката ми, която е с много лош диабет и бяха отписали да забременее, но се случи и роди прекрасно момченце,  съответно нейната лекарка сега ще е и моя.
Успех и пълен напред, повече положителни мисли и разходки с готини мами мадами 🙂🤗🍀❤️

# 431
Здравейте момичета. Дали има някоя от вас от Бургас? Интересува ме към кой лекар сте се насочили за следене. Аз съм в 7с и 4 ден. И още ходя в Пловдив където правих инвитрото.  Също така да попитам за феталната морфология каго трябна да се направи? Лекарката ми каза 16 седмица а аз чета 12 13.  Благодаря ви!

# 432
Момичета, аз днес прокървих.
Доста кръв тече повече от цикъл, има отлепяне по думите на доктора е малко, но кървя много. Вече не знам какво да си мисля много съм отчаяна.

# 433
Жужка, и аз съм от Бургас, 6г.с 4 дни и аз се чудя къде да се насоча. То ще е само проформа по НЗОК, а иначе мисля да се следя платено в София. Иначе за ранната фетална морфология-мисля, че между 11 и 14г.с се прави.

# 434
Първата фетална морфология (наричана още ранен скрининг /да не се бърка с БХС - биохимичен скринин) се прави между 11 и 13 + 6 г.с.

Моята е след 2 седмици и нямам търпение вече. Тогава ще съм в 12 + 4 г.с.

Общи условия

Активация на акаунт