Мартенските зайчета 2024

• 53 041
  • 779
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Използвай това приложение
https://flo.health/tools/ivf-due-date-calculator

На мен трансферът ми беше на 26.06 на 5 дневно и репродуктивната тук, която ме следеше ми изчисли термина 15.03.
Бързо оздравяване🤗
Яж по-вече плодове,витамин Ц и биозин мама мисля,че позволяват…
Аз незнам как ще пресметна в коя седмица съм.
Трансфера ми беше на 05.07.23- 2х5дневни.Преди това бях с блокираща инжекция и няма да се смята по цикъл…нямам търпение да отида на преглед😇

Здравей, Еделвайсче, много се радвам да видя познато име тук Simple Smile Аз се включих в темата миналата седмица, но още се притеснявам доста, явно ми трябва време да повярвам, че наистина се случват нещата Simple Smile) В петък съм на преглед отново, тази седмица влизам в 7ма седмица. Сутринта доста ми се гадеше и повърнах, но по-големия проблем е, че ме боли гърлото. Имам усещането, че ми се е подула едната сливица и това въобще не е добре..Сигурно ще трябва да се обадя на доктора ако не се оправя с чайчета Sad Как успях да се разболея в тази жега нямам идея..

Здравейте и от мен🌺
С положителен тест от днес.
Нямах преглед,взеха ми само кръв тъй, като съм след инвитро-резултат чхг 689 на 12ти ден.
Термин-22.03.2024
Пожелавам успех на всички с пухкав финал.
Викат ме на 27.07 първи преглед.
Като симптоми или(оплаквания)имам само болки в кръста и чувствителни гърди.

# 91
Мами, чух нещо днес. Казаха ми че не било добре да имаме домашни любимци по време на бремеността. Може ли да споделите малко опит по въпроса? Може ли да имаме домашни любимци или не? От какво да внимаваме?

# 92
  • София
Мами, чух нещо днес. Казаха ми че не било добре да имаме домашни любимци по време на бремеността. Може ли да споделите малко опит по въпроса? Може ли да имаме домашни любимци или не? От какво да внимаваме?
Разбира се, че може.
Естествено, следва (винаги) животните да са обезпаразитени.

При котките опасна е токсоплазмозата, но при домашна котка, която не излиза навън, вероятността за зараза на животното е доста малък.
Все пак е желателно бременната жена да не чисти котешката тоалетна, например.

# 93
Здравейте от морето! 🐳🌞🌊
Кошмарно пътуване...през цялото време ми беше адски лошо и повръщах няколко пъти. Заболяваше ме кръста, та и спирахме допълнително да се разтегна малко.. 😳 Очаквах да не ми е добре по време на път, но чак такова повръщане не съм и предполагала...

За домашните любимци - имаме риби и джербили (нещо като хамстери). Вторите нещо не са моите "хора" и ги гледаме заради ММ, но сме се уговорилиа, че роди ли се бебето, те отиват при едната баба. 🤨😀

# 94
Очаквам и моето море да е такова макар че стискам палци да не ти е толкова зле идните дни. Приятно прекарване и ще сме на линия. Трябва да седиш на сянка със сигурност. Ще черпя от опита ти с морето защото ние ще ходим през август.
До тогава едва изкарвам часовете, вече се случва да ходя до тоалетната и по време на час. Скоро и това ще отмине но дотогава мисля че ще се вталя! 😂

# 95
Момичета, в коя седмица видяхте сърдечен пулс?

# 96
Мами, какво ядете когато цял ден ви се гади и повръщате? Няма как да гладувам дни наред, но нищичко не мога да хапна без да си изпразня стомаха после.

# 97
Мами, какво ядете когато цял ден ви се гади и повръщате? Няма как да гладувам дни наред, но нищичко не мога да хапна без да си изпразня стомаха после.

Аз го карам на солети и Бейк Ролс основно. Ям и плодове и сладко ( много ми се яде) , но те заминават много бързо…

# 98
Не питай.. всичките ми здравословни навици отидоха на кино. Месо, яйца и млечни продукти не мога да погледна, пък камо ли вкуся!
Ям Бейк ролс, но със сол или спанак.. нещо не с много подправки; солети Хрус-Хрус и тук-там някоя много препечена филия с мааалко кашкавалче, но и то много запечено.
Сладко не ми се яде изобщо. Само солено и кисело (дънки, таратор чат пат..).

# 99
Момичета, кака мислите за тренировките? Досега вече няколко години тренирам активно във фитнес с тежести. Мисля и сега да продължа, като разбира се намяля тежестите и избягвам неподходящи упражнения. И броя тренировки. Но не ми се иска да спирам да тренирам,свикнала съм, а и съм склонна към напълняване доста. Спра ли да се движа ще е страшно.
Иначе днес с влизането в 7ма седмица започна леко да ми се гади на моменти.

# 100
И аз четох за Олга и си мисля за вариант там. Но да си призная що за зверски цени от по над 3 000 лева. Аз ако извършвах същата работа щях да го правя на достъпна цена, всъщност, ако ми е призвание бих искала да бъде достъпно за повече мами от рода на между 1000 и 1500, а ако е просто работа ще дера кожи. А те сигурно към тези над три хиляди не са си добавили и ддс-то. За бг стандарт е шокиращо ! Аз лично бих си го позволила, защото пък и няма да настояват за ваксини, с които детето  става автоматичен редовен абонат на аптеката  !

И знам, че е супер рано, но от понеделник съм изгледала Интернета за ражданията и съм все по разколебана кое да избера. Бях убедена категорично, че искам секцио, защото не искам интимно обезобразяване (шевове, разширяване...), но сега се разколебавам .. има време, ще реша. 🙏🍀

Знам, че ще прозвуча като изкукуригала хипарка 😃
Но за мен по-добро от естественото раждане- няма!
*има огромна разлика между нормално и естествено раждане

Нормално раждане ще получите във всяка класическа българска болница- дирижирано, форсирано, при което си само парче месо, което ръчкат…
Говоря за вълшебното естествено раждане, при което жената е главният герой- оставена да се движи, да се храни ако желае, да пие вода, да усети женската си сила.. и заедно с раждането на бебето да се роди и Тя- майката.

За мен в България има една-единствена такава вълшебница- Олга Дукат. От сърце препоръчвам на всички бъдещи майки (дори не за първи път) да прочетат книгата ѝ “Раждане с любов”, защото раждането с Олга е именно такова- с любов. А книгата е окриляваща! 😊

*в интернет има тонове информация какви са предимствата на естественото раждане и за майката, и за бебето
**лекарите вероятно ще Ви спестят какви са рисковете на секциото
***казвам го от позицията на човек с първо раждане- изнасилена индукция 6 дена след термин и завършила (разбира се!) със спешно секцио и второ VBAC (vaginal birth after cesarean) с онази същата фея Олга, която не се отказа от мен, когато аз вече се отказвах от себе си 😊

# 101
  • София
Магдалена Меги, цените, за съжаление, не ги определя Олга, а болницата. Там всичко е скъпо.

Но пък явно е единственото място, където са оставили Олга да си действа спокойно без излишни ограничения.
Като например Зебрите, които са уж много подкрепящи, но при тях болницата, или по-точно Мазнейкова, определя какво ще се случва с пациентите им.

А във Вита преди 4год раждането беше 2400лв- средно толкова е по частните, а миналата година мисля, че имаше и вдигане на цените на повечето места. Та, при така направената сметка- с кеф ще дам малко отгоре, за да съм с Олга.

# 102
Здравейте, и от мен Simple Smile) Тук човек се зарежда много положително! 😊😊😊 На 13.07. получих две отчетливи черти(имам ранна овулация) на два теста сутринта, два дни преди да ми дойде цикъла, който така и не идва 😀 и съм много щастлива Simple Smile)). Насрочиха ми дата за преглед на 28.07. По мои изчисления трябва да е март чудото 😊.

# 103
Момичета, кака мислите за тренировките? Досега вече няколко години тренирам активно във фитнес с тежести. Мисля и сега да продължа, като разбира се намяля тежестите и избягвам неподходящи упражнения. И броя тренировки. Но не ми се иска да спирам да тренирам,свикнала съм, а и съм склонна към напълняване доста. Спра ли да се движа ще е страшно.
Иначе днес с влизането в 7ма седмица започна леко да ми се гади на моменти.
Здравей!
Тренирам силово във фитнес зала от над 8 години. В момента тренирам 3 до 4 пъти седмично като съм намалила тежестите на 50% от преди. Не правя и някои упражнения като хип тръст с тежест. Него го изпълнявам с ластик от дефицит и с много повторения. Не се набирам вече, защото усещам едно разпъване в корема и ми е неприятно. Може би, защото съм свикнала да имам плочки, а момента съм издута като Мечо Пух... но все така ще бъде вече 🤭 Радвам се. С много любов и щастие давам плочките си за бебенце. 🤰 Друго мисля, че не съм спряла като упражнения. Тренировките ми протичат по следния начин: загрявка + 8 силови упражнения (2 дни Горна част и 2 дни Долна част), които са групирани в 4 групи по 2 на суперсерия + завършвам с 20-25 минути кардио. Не се потя като луда или едвам да дишам. До 140 удара в минута сърдечен пулс велоергометър, ходене под наклон или изкачване на стълби с умерено към леко темпо.

А ти как си организирала тренировките? По колко? Как?
Радвам се, че срещнах фитнес мама! ❤️🤗 И между другото.. не мисля да спирам (освен ако АГ не каже) докрай. Разбира се, с месеците ще правя промени - все по-леки тежести и все повече движение и по-малко силова част. Но и с корема ще си ходя на зала. Пък и това е общото ни хоби с ММ и няма да се чувствам добре иначе. Пак казвам - дано всичко е наред с бременността. Тя е най-важна сега, но и самият АГ ми каза да не спирам фитнеса, а само да внимавам.

# 104
Добро утро! И аз много се радвам,че има още някой като мен. ❤
Че всички около мен освен ММ като скочиха с думите ама ще продължаваш ли??? Добре,че той ме подкрепя. Гинеколожката, която ми установи бременността беше против, но тя е от старата школа, които такива едва ли не гивезелъци не ги разбират. Все едно като забременее една жена и трябва да легне за следващите 9 месеца. Разбира се, изключвам случаите,които е рискова бременност и се налага.
Иначе и аз по такъв начин тренирам- две за горна, две за долна. Може би малко по-нататък ще включа тренировки за цяло тяло. Преди правих и аз суперсерии, свга не понеже ми става много топло.Аз да се набирам така и не се научих, завиждам ти. Живот и здраве след бременността ще пробвам пак.
Кардио и аз правя ама не всеки път. Като цяло не съм му фен.😀
Чудя се за лег пресата дали е добре? С лека тежест би трябвало да няма проблем. Хип тръста е ясен, коремните също. Може би страничен планк е ок, но не съм сигурна.

Общи условия

Активация на акаунт