Мартенските зайчета 2024

• 52 979
  • 779
  •   1
Отговори
# 270
И аз чета, че по едно на ден не е проблем. Понякога си правя безкофеиново.

# 271
Аз пия,но забелязвам,че все по-малко ми харесва. Идва ми силно.А преди пиех по 3/4 кафета на ден. Сега едно сутрин чисто,но нещо ми идва силно и май ще добавям мляко вече. А тъкмо бях спряла да си пия кафето с мляко.

# 272
  • Хасково
На мен ми казаха едно кафе на ден може,и ако съм пушач до максимум 5 цигари на ден

# 273
Ох и сз си спомням месеца преди да разбера че съм бременна пиех по 3 4 на работа + някой друг ред бул ..направо ужас

# 274

Момичета, какви са препоръчителните стойности на прогестерона? Аз си бях пуснала преди няколко дни и ми се видя в норма спрямо една таблица в  интернет  за всяко тримесечие.

# 275
Хмм.. Моя е 21.680 ng/ml, сега ми се видя малко. Чак в сряда съм на преглед. Дано да е наред всичко.

Иначе относно цигарите- аз ги бях отказала и около година не пуших,малко преди да забременея пропуших и реално преди да разбера съм си пушила. Като видях теста спрях. И не ми се пуши дори.

# 276
Кафе не пия, защото ми мирише на мастило от химикалка. Направо ми се 🤮 от него. А преди... 4 кафета всеки ден. 😀

Но пък си боядисвам косата. Simple Smile Нали и такива митове има, че е вредно и т.н. АГ се изсмя, когато я питах дали може.

# 277
Кафе не пия, защото ми мирише на мастило от химикалка. Направо ми се 🤮 от него. А преди... 4 кафета всеки ден. 😀

Но пък си боядисвам косата. Simple Smile Нали и такива митове има, че е вредно и т.н. АГ се изсмя, когато я питах дали може.

Хахахха да да , както да не се подстригваш особено ако е момче ,че видиш ли ще му резнеш късмета или пък недай си Боже пишлето 🤣🤣🤣🤣

# 278
Аз кафето го спрях окончателно щом разбрах че не трябва да се пие по време на бременност, но рядко има и дни в които си взимам по едно фрапе в жегата, и дори не мога да го изпия 😅
А за боядисване, малко преди да забременея най-накрая успяха да ме изрусят до бяло. Мъчехме се две години да стане това с моята тъмна коса без да я изтощаваме. Така че продължавам да се боядисвам. Трябва да поддържам цвета поне веднъж месечно. Но да ви кажа честно, обмислям да се потъмня, че в последните месеци, а и след като се появи бебчо, не мисля че ще имам толкова често възможност за боядисване. А и ще ми се разправя с други по-интересни неща тогава и по-добре да не се налага да се и боядисвам.

# 279
Да, аз съм с тъмна коса и я боядисвам 1 път на 40-50 дни, т.е. не всеки месец. Но да не забравяме, че това бебе има и баща и мама трябва да намира време за себе си! Половин час на ден да е, но таткото да го осигурява това време. Моят от сега се е наканил как ще си играе с детето и ще го води навън да си играе. Той си мисля, че ще родя първокласник, ама как ще да е.. важното е, че е дал заявка да имам време за себе си, което мисля, че е от изключителна важност при възстановяването на майката И психически. 🙏🌞✨️🍀

# 280
Добре дошла geizer 🌺🌺🌺
Стискам палци всичко,да е наред🤗
Аз с баткото преди 9 години,имах зацапване до 3 месец(знам какво е чувството…)лежах няколко пъти в болница и след 12 дедмица всичко отмина имах изключителна лека бременност,сега след този трансфер не съм имала зацапване,а само болки,но съм на стриктна терапия(пролутекс,утрогестан,естрофем,медрол,лепенки климара,зарзио и фракси)
Странно как такава любителка на кафето като мен,не ми се пие,не ми се гади но някаккк не искам да ми мирише на кафе😄
Относно мазането,вкъщи имах кокосово масло,от + тест започнах да мажа,обмислям закупуване на нещо в бъдеще…но незнам какво точно.
На 27.05 видяхме ембриончето ми,незнам коя седмица съм,когато попитах доктора ми каза има време ще изчислим всичко е ок😀
Не мога да изчисля по МЦ защото бях с блокираща преди трансфера.Нямам търпение да чуем пулс идната седмица❤
Здравейте,
Записвам се и аз.
В 6 седмица +2 дни съм. Днес прокървих за 4ти път. Кървенето е по скоро като зацапване, но всеки път е съпроводено и с много силни болки. На УЗ всичко изглежда нормално. Имаме си ембрионче и сърчице. Няма отлепване на сакчето... След първото прокървяване пуснах прогестерон и беше 30 ng/. След 3тото бях 2 дена в болница за наблюдение, че болките продължиха няколко часа и се изтърсих в спешното посред нощ.
Всеки път изпитвам ужас че може кървенето да се засили и да загубя бременността.
Надявам се скоро да спрат тези зацапвания защото психически е много натоварващо. Disappointed Relieved
От 2 дена започна и да ми се гади и съвсем ми е скапано...
Мръннн...

Последна редакция: сб, 29 юли 2023, 14:30 от edelv@ys

# 281
Здравейте, момичета,минавам да дам кураж на момичетата, които са със зацапване и болки и са на терапия. С първата си бременност повръщах до 13 седмица и имах често кървене, без отлепване и всичко приключи след три дена престой в болница и ударни дози утрогестан - имам детенце на 7 и половина 🙂
Сега отново ми зацапва през седмица за по няколко часа, в 8 и 9 седмица . Приемам утрогестан, който за момента стопира положението и на вагинален видеозон всичко си е ок. Пожелавам успех на всички ви и скоро оплакванията да са зад гърба ви, леко бременеене.

# 282
Моят прогестерон също е нисък- 29 ng, но понеже нямам зацапване или кървене за момента докторката отказва допълнителна терапия. Иначе с предните две бременностти си бях на утрогестан до 12 г.с. С първата заради зацапване, с втората нямаше зацапване, но се виждаше отлепване. Малко съм притеснена с тези стойности, но се доверявам на докторката и се надявам да няма кървене!

# 283
Момичета,
Тези от вас който са имали прокървявания/зацапвания променяли ли сте си ежедневието?
Аз гледам да лежа и честно казано се ограничавам от много неща Вие как сте?

# 284
Момичета,
Тези от вас който са имали прокървявания/зацапвания променяли ли сте си ежедневието?
Аз гледам да лежа и честно казано се ограничавам от много неща Вие как сте?
Аз вече два пъти имам зацапване и то доста обилно. Ходих на лекар и ми каза, че е от растежа на ембриона. Каза да лежа повече но вечер да правя разходки. Назначи ми и режим на хранене.

Общи условия

Активация на акаунт