Мартенските зайчета 2024

• 52 960
  • 779
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, момичета! Искам да споделя с вас един проблем и да ми дадете някакъв съвет или просто някоя от вас да ми каже дали е чувствала същото. От известно време не се чувствам добре психически, аз винаги съм била с тревожност и такива неща, пила съм чат пат някво леко успокоително и вс си беше наред. Откакто забременях симптомите ми на тревожност се върнаха с пълна сила, в началото повече вечер се чувствах зле, сега вече и по цял ден. Особено гадно ми е като излезем на ресторант или с пирятели просто някъде. Не мога да се влаея, душата ми трепери направо. Ще се консултирам с моята АГ, разбира се, но вие сте голяма сила и затова се допитвам и до вас. Вместо да се радвам, че съм бременна и да изживявам всичко с усмивка, аз вечер плача и се обвинявам, че пак не съм добре и пак с моите глупости.

# 286
  • София
Според мен помага да се анализира какво поражда тази тревожност и да се опитате да "изчистите" тези причини.
Има техники за дишане, които помагат да се успокои човек, в случай, че се стига до паник атаки.
И ако виждате, че не можете да се справите с това сама наистина съветвам да се иде на психолог. Много помага да споделиш с човек който не те съди, а и така ще опознаете себе си по-добре.

Здравейте, момичета! Искам да споделя с вас един проблем и да ми дадете някакъв съвет или просто някоя от вас да ми каже дали е чувствала същото. От известно време не се чувствам добре психически, аз винаги съм била с тревожност и такива неща, пила съм чат пат някво леко успокоително и вс си беше наред. Откакто забременях симптомите ми на тревожност се върнаха с пълна сила, в началото повече вечер се чувствах зле, сега вече и по цял ден. Особено гадно ми е като излезем на ресторант или с пирятели просто някъде. Не мога да се влаея, душата ми трепери направо. Ще се консултирам с моята АГ, разбира се, но вие сте голяма сила и затова се допитвам и до вас. Вместо да се радвам, че съм бременна и да изживявам всичко с усмивка, аз вечер плача и се обвинявам, че пак не съм добре и пак с моите глупости.

# 287
Горна граница е 48, реално твоя е по средата, питай док какво мисли.
Хмм.. Моя е 21.680 ng/ml, сега ми се видя малко. Чак в сряда съм на преглед. Дано да е наред всичко.

Иначе относно цигарите- аз ги бях отказала и около година не пуших,малко преди да забременея пропуших и реално преди да разбера съм си пушила. Като видях теста спрях. И не ми се пуши дори.

# 288

Не се притеснявай, аз също съм с тревожно разстройство. При мен паниката идва от гаденето и повръщането, трудно хранене и пиене, цирка ми е пълен, гледам да се разсейвам. Моето АГ знае още с първата бременност беше така, лекарства не пия, но трябва да говориш с психолог, а може би по добре психиатър, аз съм била на психиатър, те са по запознати с това състояние. Лекарства не е добре да се вземат, но аз с първата бременност еднократно съм пила, до теб съм и те подкрепям, знам как страдаш, но ще ти мине само кураж.

# 289
Момичета, абе аз през почивните дни по възможност само лежа и спя цял ден. Ставам за малко, но се чувствам толкова отпаднала, че не мога да върша нищо и пак лягам. Преди пиех магнезий за тонизиране, защото постоянно бях уморена, но пък чак да лежа цял ден не е било.
Мислите ли че ни вреди да лежим и спим по цял ден? Има ли и други, които като мен да лежите и да нямате силичка да ставате или да седите?

# 290
Аз също съм притеснителна особенна сега като имам много симптоми. Нямам търпение за прегледа за да се успокоя че всичко това е нормално.

# 291
Момичета, днес си пуснах ПКК ТСХ ЧХГ. ПКК и ТСХ са супер, но чхг се е качило много малко. Говорих с аг при която ходя на частно каза да отида в спешното за преглед. Отидох и почнаха нервите. Едната гледа казва че съм в 5 г.с +5дни, а от датата на последната менструация трябва да съм в 7ма седмица. Викна по-компетентен лекар от нея, който каза че съм в 6+2. Вижда се плодния сак, но няма ембрион. Размера на сака е 12.4мм(1.24см). Реално информация не получих никаква буквално, освен че нищо не могат да ми кажат и ми казаха да направя ултразвук след 1 седмица. Писах на аг, като разбира се отговор няма(важното е че на всеки преглед ти взимат парите) и за това се обадих на този при когото ходя държавно. Той пък каза да не се притеснявам, защото овулацията не била на секундата и прочие(колко ме е чул и разбрал, че овулация е доказана и че има разминаване на гестационна седмица не знам..), но каза да му се обадя утре да ми каже кога да отида,въпреки че имам час за 8ми което е вторник, и реално ЗАДЪЛЖИТЕЛНО разбираш ли трябва да отида на 6(неделя, ама не в спешното...). Въпросът ми е според вас нормално ли е да има разминаване 5 дни между гестационните седмици? Възможно ли е да е рано да се види ембрион и трябва ли да ме притеснява чхг, което е нарастнало с 200 за 7 дни? На 23 стойността беше 3652 на 30 3840. Правено е в една и съща лаборатория. И разбира се нормален ли е размера на плодния сак(има жълтъчно мехурче)-1.24см(12.4мм)?

# 292
Има тема за стойностите на ЧХГ, съветвам те да пишеш там или да прочетеш написаното от други дами. Ще ти даде добър ориентир. Какви са стойностите на ЧХГ по г.с., над какви стойности обичайно се вижда ембрион и т.н.

Рядко се прави ЧХГ в тази г.с. По някаква причина моя АГ също ме помоли да пусна отново. Стойностите не се удвоиха, но пък нарастнаха с 15 000 за 48 часа. Няма да те лъжа 200 ми се вижда малко и на мен. Стискам палци всичко да бъде наред!

Възможно ли е да е рано да се види ембрион и трябва ли да ме притеснява чхг, което е нарастнало с 200 за 7 дни? На 23 стойността беше 3652 на 30 3840. Правено е в една и съща лаборатория.

# 293
Има тема за стойностите на ЧХГ, съветвам те да пишеш там или да прочетеш написаното от други дами. Ще ти даде добър ориентир. Какви са стойностите на ЧХГ по г.с., над какви стойности обичайно се вижда ембрион и т.н.

Рядко се прави ЧХГ в тази г.с. По някаква причина моя АГ също ме помоли да пусна отново. Стойностите не се удвоиха, но пък нарастнаха с 15 000 за 48 часа. Няма да те лъжа 200 ми се вижда малко и на мен. Стискам палци всичко да бъде наред!

Възможно ли е да е рано да се види ембрион и трябва ли да ме притеснява чхг, което е нарастнало с 200 за 7 дни? На 23 стойността беше 3652 на 30 3840. Правено е в една и съща лаборатория.
Стойностите съм ги гледала, но проблема е че до сега беше всичко наред и изведнъж спира.. 5 лекаря те гледат и ти казват ами нищо не можем да ти кажем. Знам че е много малко като цяло, реално разминаването не е 2 3 седмици, а няколко дни. Аз също се надявам всичко да е наред, но просто ще се побъркам докато се разбере, пиша къде за подкрепа,къде за отговор и аз не знам.. просто това неведение и особено нулевата заинтересованост на лекарите ме влудява.. и то говорим и за спешен кабинет и за частен аг и за държавен. Аз започвам да се питам къде да отидеш да дадеш пари ама да знаеш че има смисъл.. щом и в спешното почна да се плаща, нищо че си здравно осигурен

# 294
Разминаване от няколко дни не е притеснително изобщо. Наблюдава се често и може да се дължи, както на факта кога е настъпила О, така и на гените на бебето. Някои деца се раждат по-дребни от други, това е нормално. С предната ми бременност поддържах връзка с една мама. С нея имахме еднакви термини. Нейното бебче се движеше 1 седмица назад, моето 2 напред почти през цялото време. Роди напълно здраво и развито детенце 3050 кг, моят син се роди 4040. Очаквано при измерванията двамата отговаряха на различни г.с. Това не трябва да те притеснява. Ако искаш честното ми мнение стойностите на ЧХГ са нещо, на което аз бих обърнала внимание. В темата, която ти споменах, са писали майки в подобни на твоята ситуации, включително една мартенска мама. Мисля, че най-адекватен отговор ще получиш там. Лекарите ще си замълчат на този етап, за да не те тревожат. Никои лекар не би ти дал прогноза в момента.

Аз също се надявам всичко да е наред, но просто ще се побъркам докато се разбере, пиша къде за подкрепа,къде за отговор и аз не знам.. просто това неведение и особено нулевата заинтересованост на лекарите ме влудява.. и то говорим и за спешен кабинет и за частен аг и за държавен. Аз започвам да се питам къде да отидеш да дадеш пари ама да знаеш че има смисъл.. щом и в спешното почна да се плаща, нищо че си здравно осигурен

# 295
Разминаване от няколко дни не е притеснително изобщо. Наблюдава се често и може да се дължи, както на факта кога е настъпила О, така и на гените на бебето. Някои деца се раждат по-дребни от други, това е нормално. С предната ми бременност поддържах връзка с една мама. С нея имахме еднакви термини. Нейното бебче се движеше 1 седмица назад, моето 2 напред почти през цялото време. Роди напълно здраво и развито детенце 3050 кг, моят син се роди 4040. Очаквано при измерванията двамата отговаряха на различни г.с. Това не трябва да те притеснява. Ако искаш честното ми мнение стойностите на ЧХГ са нещо, на което аз бих обърнала внимание. В темата, която ти споменах, са писали майки в подобни на твоята ситуации, включително една мартенска мама. Мисля, че най-адекватен отговор ще получиш там. Лекарите ще си замълчат на този етап, за да не те тревожат. Никои лекар не би ти дал прогноза в момента.

Аз също се надявам всичко да е наред, но просто ще се побъркам докато се разбере, пиша къде за подкрепа,къде за отговор и аз не знам.. просто това неведение и особено нулевата заинтересованост на лекарите ме влудява.. и то говорим и за спешен кабинет и за частен аг и за държавен. Аз започвам да се питам къде да отидеш да дадеш пари ама да знаеш че има смисъл.. щом и в спешното почна да се плаща, нищо че си здравно осигурен
При мен по-скоро ме притеснява факта че казват различни неща за 5 минути преглед и никой не е сигурен в себе си. Благодаря ти за отговора, даде ми кураж и спокойствие малко

# 296
Уфффф, аз по цял ден съм с гадене и повръщане, едвам изядох една попара сутринта, много зле се чувствам, но гледам да пия повечко и да се храня по малко. За сили нямам въобще, ако трябва да отида навън на разходка ми става лошо. Гледам да стоя на чист въздух на терасата, стощи от лошо не можах да заспя. Много ми е тегаво и депресиращо, нищо не мога да свърша. Дано премине скоро, че септември дъщеря ми започва училище и трябва да съм на шест. Иначе сега сме на село и съм доста обгрижвана, но тези симптоми ме съсипаха. Кураж на всички ще се справим!

# 297
Вие поне сте споделили, че сте бременна..
При мен знаем само двамата с мъжа ми и като идем на гости, трябва да се правя, че всичко ми е наред. Признавам, трудно е! Особено когато те карат да ядеш, а ти искаш да легнеш и... се събудиш 4 месец. 😳🤰😂

# 298
При нас вече кажи речи всички от семейството знаят и нищо не ми дават да пипна. 😀 Чак малко се напрягам, не може да легна и чак след 9месеца да стана. Като им кажа,че ходя да тренирам и им се изправят косите.
Днес се събудих и все едно не бях спала. Много ми се спи. И преди ми се спеше ама сега вече в на друго ниво.

# 299
Как добре си ме описала! Само дето още не съм казала на работа. На 3.08 съм на преглед, но струва ми се няма да дочакам и ще им кажа още утре. Вече не мога да се правя, че съм ок. Мечтая да си взема болничен и да спя. Даже няма да ставам да повръщам. Макар че... детето е лятна ваканция, няма да ме остави на мира. Тя се вълнува повече от нас с баща и, взети заедно.
Днес съм се напръскала както обикновено, с любимия ми парфюм, предвидливо пръснах само 2 пъти, но.... ще се удуша! Умирам от  гадост... Усещам, че е хубав като преди, но позивите за повръщане не мога да спра.
С едното дете повръщах много, но като повърна поне ми олекваше до следващия позив. С второто ми се гадеше до 10ч. сутринта и после забравях. Това чудо какво е, не знам. Сякаш за първи път ми е така. Като прегазена с танк се чувствам.

Уфффф, аз по цял ден съм с гадене и повръщане, едвам изядох една попара сутринта, много зле се чувствам, но гледам да пия повечко и да се храня по малко. За сили нямам въобще, ако трябва да отида навън на разходка ми става лошо. Гледам да стоя на чист въздух на терасата, стощи от лошо не можах да заспя. Много ми е тегаво и депресиращо, нищо не мога да свърша. Дано премине скоро, че септември дъщеря ми започва училище и трябва да съм на шест. Иначе сега сме на село и съм доста обгрижвана, но тези симптоми ме съсипаха. Кураж на всички ще се справим!

Общи условия

Активация на акаунт