Мартенските зайчета 2024

• 52 702
  • 779
  •   1
Отговори
# 600
Аз мисля че ще ходя на видеозон на всяка 2ра седмица, просто за мое успокоение .

# 601
За ФМ бях чела, ще е ужас с часовете и от началото на втория месец си запасих час за края на трети... 😳😳😳

Ох, тия дни пал гадене! Дано скоро да минава, че... 😶‍🌫️
И вече съм на вълна бебешки неща. Гледаме за количка, столче.. 🤰🙏🍀

# 602
Здравейте,

и на нас днес ни мина втория преглед. В 10+1 сме от цикъла, доктора каза обаче, че сме три напред. Питах го какво ще прави днес, каза, че става дума за ФМ. Прегледа пак беше вагинален, каза че това е за последно така. Ембриончето е 3,65см, видя се и пулс, ръчички и крачета. Не чухме биенето на сърцето, защото каза, че било много рано и трябвало да се прати голяма енергия към него за да се чуе и не било добре за бебето. Колко е истина не знам, може просто да няма съответния уред. Каза в никакъв случай да не си купуваме доплеров уред за вкъщи поради същата причина. Направихме Non-Invasive Prenatal Testing за което взе втори път кръв. Каза, че резултатът ще е след седмица, но утре му е последен ден преди 3 седмичния му отпуск..... Каза, че работи с фирма Cenata и там теста се казва "Harmony Test". След седмица ще има резултат, но той ще е в отпуск, така че чак на 14 септември ще разберем резултата. А пола намало да ни го кажат до 14-тата седмица, защото явно има хора, които ако бебето е от грешния пол, правили аборт.... И затова по закон нямало дори и той да може да го види до 14-тата седмица. Освен това погледна за така наречения Nackenfaltenmessung или измерване на гръбначни бръчки, нещо което се получавало, ако бебето има синдрома на Даун и не видя нищо подобно. Сега ще чета какво включва този тест на тази фирма и дали да не направим още един на някоя друга фирма. Питах и за БХС, каза че било остарял метод и не се правил, защото Non-Invasive Prenatal Testing бил по-точен метод за диагностика. Доколко да вяртвам на всичко не знам, чудим се дали да не идем при друг лекар за второ мнение.

Иначе жена ми тези дни е отпаднала и уморена и много и се спи, много е раздразнителна и гледам да се съгласявам с всичко, само мир да има. Лекаря каза, че не можел да и даде забрана за работа, но може да я пише болна по 2-3 седмици, дори и не трябва да идва на преглед за което и ако нещата се влошат и не може да ходи на работа, така ще процедираме. Желанието и за работа е вече нулево.Изписа и също магнезий.

# 603
Според мен си потърсете друг лекар. Бременна жена не се преглежда с вагинален видеозон, и сърчицето се чува още в 6-7гс., а ако не се чува тогава го правят с вагинален и е още по-вероятно да се чуе. В 10гс вече трябва определено да се чува сърчицето, затова нещо не ми харесва как звучи прегледа на този доктор.

Анастасия, това би трябвало да е ФМ, но на касата пък изтърсиха че съм платила за 4D и вече и аз не знам какво е и дали тези двете не са едно и също. Иначе благодаря!! 🥰🥰 имам чувството че нашите бебенца ще се родят горе долу по едно и също време. Ще бъде интересно!

А за БХС ми каза моят АГ, че не е добре да е след 12-та седмица. Бебето било вече твърде голямо за това изследване и аз затова отидох малко по-рано. Но не може да се отиде и преди 11+4/5 тъй като нищо не се виждало. Не знам какво да ви посъветвам. Това е което знам.

# 604
Paradoxon,
Аз със сигурност бих отишла на второ мнение! Този доктор последното нещо, което ми вдъхва е доверие. Някакви пълни глупости прочетох. Особено това с пола. И какво като е отпуска?! Да чакаш 3 седмици да лежи в тях ли?! Просто самата болница трябва да има ангажимент към теб.

# 605
Малко ми е странен този доктор....Бих ви посъветвала да го смените:)

Здравейте,

и на нас днес ни мина втория преглед. В 10+1 сме от цикъла, доктора каза обаче, че сме три напред. Питах го какво ще прави днес, каза, че става дума за ФМ. Прегледа пак беше вагинален, каза че това е за последно така. Ембриончето е 3,65см, видя се и пулс, ръчички и крачета. Не чухме биенето на сърцето, защото каза, че било много рано и трябвало да се прати голяма енергия към него за да се чуе и не било добре за бебето. Колко е истина не знам, може просто да няма съответния уред. Каза в никакъв случай да не си купуваме доплеров уред за вкъщи поради същата причина. Направихме Non-Invasive Prenatal Testing за което взе втори път кръв. Каза, че резултатът ще е след седмица, но утре му е последен ден преди 3 седмичния му отпуск..... Каза, че работи с фирма Cenata и там теста се казва "Harmony Test". След седмица ще има резултат, но той ще е в отпуск, така че чак на 14 септември ще разберем резултата. А пола намало да ни го кажат до 14-тата седмица, защото явно има хора, които ако бебето е от грешния пол, правили аборт.... И затова по закон нямало дори и той да може да го види до 14-тата седмица. Освен това погледна за така наречения Nackenfaltenmessung или измерване на гръбначни бръчки, нещо което се получавало, ако бебето има синдрома на Даун и не видя нищо подобно. Сега ще чета какво включва този тест на тази фирма и дали да не направим още един на някоя друга фирма. Питах и за БХС, каза че било остарял метод и не се правил, защото Non-Invasive Prenatal Testing бил по-точен метод за диагностика. Доколко да вяртвам на всичко не знам, чудим се дали да не идем при друг лекар за второ мнение.

Иначе жена ми тези дни е отпаднала и уморена и много и се спи, много е раздразнителна и гледам да се съгласявам с всичко, само мир да има. Лекаря каза, че не можел да и даде забрана за работа, но може да я пише болна по 2-3 седмици, дори и не трябва да идва на преглед за което и ако нещата се влошат и не може да ходи на работа, така ще процедираме. Желанието и за работа е вече нулево.Изписа и също магнезий.

# 606
Ами и на мен ми се видя късно,но и на мен ще ми правят БХС и ФМ в 13+5. Даже днес се бях притеснила доста. Стана така,че доктора е в отпуска,а след това акушерката нямаше свободни часове на 7ми и 8ми, даде ми тел. на колежката й, тя също нямаше и остана за 11.09. Не знам, как ще изкарам чак до тогава за преглед не знам. Много ми е криво,че така стана,но нямам какво да направя... И на другото място където звънях за ФМ още преди няколко седмици нямаше свободно. Кога се очаква да ги запазя тия часове, преди да забременея ли?
Сега не знам как да си броя седмиците- според последна менструация съм 11+2г.с, а според ехографа 10г.с.

Пробвай в “Оскар клиник” ако живееш в София. Когато се обадих имаше доста свободни часове.

# 607
Благодаря,но става въпрос за Варна. Малко ми е далечко.😀

# 608
В Пловдив в болница Селена може да пробвате. Малко по-близо е от София, макар че пак е далеч.

# 609
Paradoxon,
Аз със сигурност бих отишла на второ мнение! Този доктор последното нещо, което ми вдъхва е доверие. Някакви пълни глупости прочетох. Особено това с пола. И какво като е отпуска?! Да чакаш 3 седмици да лежи в тях ли?! Просто самата болница трябва да има ангажимент към теб.

За медицинските неща не мога да твърдя нищо, но за пола си го пише ясно в закона: Gesetz über genetische Untersuchungen bei Menschen (Gendiagnostikgesetz - GenDG), параграф 15:  § 15 Vorgeburtliche genetische Untersuchungen. Има право да се каже, чак след 12-тата седмица.

# 610
Предстои ми биохимичен скрининг, и се чудя къде да го направя. Моята АГ ме посъветва за др Стоилов в Пловдив,но сякаш искам в Бургас. Някой бил ли е в Бургас и при кой, също така после и за фетална морфология.

# 611
Тоест в Германия (ако правилно разпознавам немския..) нямат право в неинвазивните пренатални тестове да казват пола ли? Те са от 10 г.с.
Изключително странно!

# 612
Много ми е странно в Англия и Германия как въобще се проследява бременната, до сега да бях се метнала на първия самолет и да посетя доктор в България…

# 613
  • Белгия
Аз съм в Белгия и хич не е по-различно.
Вярно, пренаталният тест ни е безплатен но пък нищо не казват, не обсъждат. Не знам обаче как е ако има усложнения, предполагам са по-обстойни. Първата ми бременност слава богу беше безпроблемна. Моята докторка тогава все ми казваше да не се тормозя с изследванията и показателите, а да съм си спокойна и това е.
Сега съм при друг лекар, но също е доста айляк.. На преглед съм чак на 30 август.. И по тази причина не мога нищо интересно да напиша, само ви чета.

# 614

Колкото по-късно е, толкова повече неща ще се видят, не се тревожи! Иначе това е картонче, което ми дадоха от Надежда.

Имате ли идея , дали края на 13 г.с. не е късно за първата ФМ. По последен цикъл изчислено днес съм точно 11 седмица,но когато ходих на частен преглед тази неделя ми казаха че съм 11+1, което ще рече че днес е 11+5.
Датата ми за ФМ е на 1ви септември и се притеснявам да не е късно.
П.С. Аз съм от случаите в които за Англия е нормално да си с постоянно кървене и въобще давай смело каквото стане . 6 видеозона при различни доктори и проблем за тях няма,когато попитах има ли вероятност за отлепване на плацентата ( О,не как тя плацентата не е напълно готова , няма начин да се отлепи)
Confused

Общи условия

Активация на акаунт