Градинарство - моето хоби 33

• 43 836
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
Krotinia, честно - не знам, ще видим. Затова търся сянкообразуващо дърво. Но се измъчих с мулч. Направо върху корите се прихващат плевели, почва не искат. А тази пролет съм сменила мулч, агроплатно -- нищо не помогна. Ще има капково поливане. Аз съм в Пещера, в подножие на планината. В същност, единствено под една редичка туи няма плевели. Но там долу е плътна сянка, та така.

# 556
  • густо майна Филибето
Много красиво става!
Голяма мъка са плевелите, те и в камъчетата се захващат след време, защото все някак се трупа прах отдолу, и колко му трябва на един плевел почва.... Но в мулча наистина намират подходяща среда за вкореняване.
Хубаво е да се скубят докато са малки, след това някои така се захващат за платното отдолу, че се налага с крака да се настъпи, докато с ръката се дърпа.

# 557
Благодаря! Точно днес скубех плевели в едната част на градина, че не се виждаха вече дребните растения. Кошмар е, хвърчеше мулч заедно с агроплатното. Те корените на троскот са безкрайни.

# 558
Ще ви покажа градина в японски стил на познат градинар от Манчестър - Англия.

# 559
Някой успял ли е да размножи дървесна ружа и как точно?

# 560
Преди седмица две една дама беше споделила за рязане на един храст . Той не расте много високо с много мънички листенца който искаше да сгъсти . Мисля, че се казваше Лоницера . Та някой може ли да ми каже как се вкоренява . От пръчки ли ? Една комшийка има , и много искам да го имам и аз ама незнам как да го вкореня .

# 561
Лоницерата се размножава от резник, но не сега. През май-юни се слагат резниците директно в земята, на полусянка, и поливай редовно. Ако държиш да опиташ сега, пробвай във вода и ако се вкоренят напролет ще ги засадиш навън.

# 562
Лоницерата се размножава от резник, но не сега. През май-юни се слагат резниците директно в земята, на полусянка, и поливай редовно. Ако държиш да опиташ сега, пробвай във вода и ако се вкоренят напролет ще ги засадиш навън.

А резниците горе долу колко трябра да са ? Ако си засадя под шише няма ли да стане ?

# 563
  • густо майна Филибето
Моите дървовидни ружи се саморазмножават от семена в огромни количества! Grinning
Обаче хибридната Блу Шифон даде друго потомство, пинк Joy
Тайната е, че си падат на земята и поливната система редовно ги полива. Wink

Лоницерата пък ми се размножава от рязането, падат едносантиметрови клончета, и някак някое успява да ес вкорени Simple Smile Така че според мен винаги може да се опита. С отводки също бързо вкоренява. Допре се някой клон до земята, и в един момент установявам, че се е вкоренил.

# 564
Засях вайгелата на малко ветровито място и сега почивните дни ще трябва да мисля да сложа нещо да пази завет , а индийския го сях около градинския чай , роза и димитровче да му пазят завет . Дано да тръгнат , че много ми харесват  .

# 565
И моите ружи се самозасяват, но са различни цветове една до друга и не знам саморасляците какви са. Аз искам точно от бялата да размножа.

Алиса, пробвай под шише и после не забравяй да се похвалиш тук Blush
Взема се клонче, което не е съвсем вдървено, и около педя дълго. Може да го засадиш леко под наклон.

# 566
  • Пловдив
В разсадника ми казаха,че вечнозелените не е препоръчително да са под шише зимата ,дори и с отворена тапа , защото за разлика от розите имат листа .

# 567
В разсадника ми казаха,че вечнозелените не е препоръчително да са под шише зимата ,дори и с отворена тапа , защото за разлика от розите имат листа .

Благодаря Нелина. Даже мисля от вас видях тия храсти . Бяхте публикувала снимка по - горе . Значи ще засея 3 4 резника и ще ги поливам докато се хванат , а на пролет ще си ги засея в градината .

# 568
  • Пловдив
Да , аз  повдигнах дискусията .Да допълня ,че растат много бързо и не са никак скъпи - по 3 лв ги купувах .

# 569
Днес си купих от Кауфланд калоцефалос за алпинеума. Дали издържа на нашите температури зимата. Ние сме в Централна България -Търновско. Четох в интернет че трябвало да се прибира зимата. Дали е вярно на практика.

Общи условия

Активация на акаунт