Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 24

• 32 560
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
Благодаря на всички,  оказа се ,че наистина доктор Кондева е най-неадекватна от всички  и 100 пъти съжалих,че преди бременността реших на нея да се доверя и да пия само аспирин. Можеше много по-рано да започна да следя нещата. Доктор Тончев е в отпуска, иначе първо към него се бях насочила.
Направих консултация и с доктор Стайкова онлайн и с една имуноложка в Пловдив, и двете  казаха относително едно и също, почвам Натаспин и по-голяма доза Аспирин и след 2 седмици ако няма промяна в кръвните изследвания,почвам Клексан / Фраксипарин. Като цяло имуноложката доста подробно ми обясни всичко и ми разгледа всеки един показател от кръвните изследвания. Яд ме е само,че от началото не се обърнах към някой по-адекватен хематолог.

# 331
Д-р Иванова работи в Токуда и също с д-р Тончев в МЦ на доктор Калчев. Аз  лично смятам, че имат еднотипен подход и определено съм супер доволна от Иванова. Млада, енергична и с желание си върши работата. Супер емпатична е и винаги влиза е положение !

# 332
  • На изток от Ада
Според мен,чета в темата за аборт , та Тончев ще предпише НМХ превантивно при мн загуби. Има момиче там с 3 загуби, само с АСЕ и сега според Тончев е на инжекции ми около 20 г. с. е .
Д-р Веселина Иванова, каза , че не съм за инжекции също с мн загуби и същи само с АСЕ съм. Ще следим коауголацията каза.

# 333
Насито, ти успя ли да забременееш сега? В коя г. с. седмица си?

# 334
  • На изток от Ада
Не съм. Сложих лекарството в матката в Надежда. Казаха 1м почивка и опити .... Имам час и за д-р Станулов .

# 335
Момичата излязоха ми резултатите в средата на 8ми месец (33+г.с)съм според вас този д-димер не е ли прекалено разредена кръв ? А за фибриногена какво мислите? Леко ми е притеснено тъй като ще раждам секцио имам мутации на Пай  хомозигот за хетерозиготни за б12 и фолиева и съм на аспирин 100 мг ,няколко лекаря са на различни мнения кога да го спра преди операцията ,и съвсем ме объркват ,ще направя консултация и с друг хематолог ,но до тогава не ме свърта и моля за вашите мнения.Благодаря Предварително .🌹

# 336
Bonbon, повече от чудесни са резултатите. Д-димер не показва толкова дали е разредена/сгъстена кръвта, а присъства след процеси по разграждане на тромбчета. Фибриноген също е в рамките на триместъра. Аспирин се пие максимум до 34/36 седмица, след това вече си е рисковано. На мен ми е до 36 седмица по предписание.

# 337
Здравейте, момичета! Много ви моля за коментар на изследванията. В 19 гс съм след инвитро. Преди 2 седмици направих силен кръвоизлив, оказа се хематом и бях в болница на системи и инжекции, от тогава активно лежане. Имам тези мутации, изследвани преди няколко години. Вече знам, че при хетерозигот на ПАИ трябва да се пуснат допълнителни, но съм в провинцията и тук не ги правят. Не ми разрешават и да пътувам вече. От трансфера бях на аспирин протект, след кръвоизлива го спрях.

Д димера расте от самото начало и никое АГ или хематолог не му обръща внимание. Дали е възможно кръвоизлива да е от него? До сега съм говорила с Кондева, Паскалева и Сигридов, относно хематологията, според тях не съм за НМХ. Но съм много притеснена вече и не зная какво да правя..

Последна редакция: пт, 11 авг 2023, 13:25 от ^hope^

# 338
  • София
Изследванията за тромбофилия се правят преди забременяване, за да може да се назначи адекватна терапия според случая. Сега е късно да се правят допълнителни генетични изследвания, защото вече има проблем. Хематолозите работят по документи, не могат да преценят какво е положението с бебето, плацентата, кръвотока и тн. Прекалено високата доза АП може да предизвика проблем. Какво казва АГ, освен че има хематом? Феталните какво казват? Кръвоток, развитие на бебето?

Фибриногенът е в норма за втори семестър, д-димер е леко завишен, но е в норма за трети семестър.

В момента не е ясно дали CRP и неутрофилите са завишени заради хематома, или по друга причина. Намаляват ли? Изследвания за инфекции правили ли сте? МБ? Общ белтък и албумин? Чернодробни?

Последна редакция: пт, 11 авг 2023, 14:55 от delisardeli

# 339
Bonbon, повече от чудесни са резултатите. Д-димер не показва толкова дали е разредена/сгъстена кръвта, а присъства след процеси по разграждане на тромбчета. Фибриноген също е в рамките на триместъра. Аспирин се пие максимум до 34/36 седмица, след това вече си е рисковано. На мен ми е до 36 седмица по предписание.
Благодаря ти , 🌹ами секциото ми е за 37+5 дни някои ми казват аспирин до 34 други до 36 и направо ми направиха миш -маш главата 🙈😄

# 340
Здравейте. В 18 седмица съм. Много съм притеснена, днес си пуснах нова коагулация, за втори, път 4 седмици след първата.
Фибриногена от 3.05, сега е 4.49.
 Д-димер от 0.7, сега е 1.1.
АПТТ от 28.6, сега е 25.4
Имам и изследвания за тромбофилия. Ще кача и тях. Нищо не пия засега. Какво мислите за тези резултати, дали е сгъстена кръвта? Много ме е страх.

# 341
Изследванията за тромбофилия се правят преди забременяване, за да може да се назначи адекватна терапия според случая. Сега е късно да се правят допълнителни генетични изследвания, защото вече има проблем. Хематолозите работят по документи, не могат да преценят какво е положението с бебето, плацентата, кръвотока и тн. Прекалено високата доза АП може да предизвика проблем. Какво казва АГ, освен че има хематом? Феталните какво казват? Кръвоток, развитие на бебето?

Фибриногенът е в норма за втори семестър, д-димер е леко завишен, но е в норма за трети семестър.

В момента не е ясно дали CRP и неутрофилите са завишени заради хематома, или по друга причина. Намаляват ли? Изследвания за инфекции правили ли сте? МБ? Общ белтък и албумин? Чернодробни?
Правих МБ, напълно е чиста. Общ белтък, албумин и чернодробни също са в норма. Тях ги изследвах преди 2 седмици. АГ и феталните казват, че няма проблем с кръвотока. Но никой не знае от какво може да е хематома.. в понеделник съм на преглед да проследим дали намалява, тогава ще покажа и и изследванията.

# 342
МамаКика, добре са ти ,но реално се покачват спрямо миналите тъй че имай едно наум... Преди не ти ли бяхме писали тук да пуснеш АСЕ и ф13? Така с хетеро Паи не е ясно за терапия ли си...

# 343
МамаКика, добре са ти ,но реално се покачват спрямо миналите тъй че имай едно наум... Преди не ти ли бяхме писали тук да пуснеш АСЕ и ф13? Така с хетеро Паи не е ясно за терапия ли си...
Фактор 13 май го имам в изследването? Същото ли е ?

# 344
Ох,да ,видях го. АСЕ го няма.
Коагулацията не е лоша според мен,следи си я, ако трябва да се включи нещо ..

Общи условия

Активация на акаунт