Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 24

• 32 129
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
Моя феритин беше 20 с желязо 10 и хемоглобин 109-110 не се вдигаше от приема на никакви железни препарати, Аг изобщо не се стресна добре, че са момичетата в групата за да знам че стойностите не са ок въпреки , че са в референтни граници. Направих две вливки и сега феритина ми е 82 а хемоглобина 117 само желязото не се повлия особено и си остана в този диапазон 10-12…

# 421
Точно затова питам колко е хемоглобина и желязото.  Само по феритин неможе да се съди за вливки или хапчета сме . Моя феритин падна на 40 и все се въртеше около там ..но желязото ми е между 18-26,а хемоглобина 128-135 и затова ми изписаха ферум смарт хит

# 422
При мен феритина беше 8.02 ug/l (референтни граници 13-150), желязото 7.7 ugmol/l (референтни граници 6.6-29.5). След два месеца прием на ферум на смарт хит се покачиха на 23.32 феритин и 24 желязо при същите референтни стойности. Хемоглобинът ми е 145 при последното изследване. Желязото и хемоглобина са добре, но феритина ми струва много нисък.

# 423
По принцип и високите нива на феритин ,не са никак добре. За да се види цялостната картина се гледат- желязо,феритин, ЖСК ,б12 . По това може да се разбере , дали се касае за анемия . Ако една жена се чувства добре с 20 феритин, ок - няма проблем. Ако имате затруднено дишане,бързо измаряне и задъхване , ами тогава има проблем и трябва да ви се увеличи. Не го мислете толкова, яжте разнообразно,пийте си добавките и гледайте да не приемате млечни 2-3 часа около храненията с желязо и задължително с витамин Ц , за да се усвои. То и витамин Д си е важен, ама го пренебрегват масово

# 424
Хематолог ми направи две вливки с Феринжект поради много нисък феритин и съм адски доволна

# 425
По принцип и високите нива на феритин ,не са никак добре. За да се види цялостната картина се гледат- желязо,феритин, ЖСК ,б12 . По това може да се разбере , дали се касае за анемия . Ако една жена се чувства добре с 20 феритин, ок - няма проблем. Ако имате затруднено дишане,бързо измаряне и задъхване , ами тогава има проблем и трябва да ви се увеличи. Не го мислете толкова, яжте разнообразно,пийте си добавките и гледайте да не приемате млечни 2-3 часа около храненията с желязо и задължително с витамин Ц , за да се усвои. То и витамин Д си е важен, ама го пренебрегват масово
За витамин Ц и желязото незнаех...заедно с желязото и витамин ц ли трябва да се приеме....3 часа след желязото пия Новалак пренатал и вътре има някакво количество витамин ц или трябва да е по голяма доза...
Иначе за витамин Д съм съгласна,че е много важен . Аз от началото на бременността си приемам по 5 капки всеки ден като пия и магнезий за по лесното му усвояване...но и б12 приемам...след като забременях рязко ми спадна ...
С иначе за тъй наречения железен панел и трансферин се изследва

# 426
Заедно с ферума приемам и витамин Ц. Б12 ми е на горна граница. Имам и ЖСК пускано, заедно с другите неща. Но на мен хематолог ми е казвал, че е добре феритина да е по средата на референтните стойности. Млякото съм го спряла одавна, сирене и кашкавал много рядко приемам и то много далеч от добавките. Аз не съм почитател на това, че щом се чувстваш добре с дадени стойности, значи всичко е наред. Организма привиква и не усещаш силни симптоми. И майка ми беше привикнала с кръвно 200 на 100, но това не означава че е добре за организма. Разбира се това си е мое мнение, всеки за себе си решава как да постъпи. Все пак сам си носи позитивите и/или негативите от решенията.

# 427
Надежда - да, за да се усвои желязото се приема витамин Ц. Ако трябва преди желязото витамин Ц (цитрусов плод примерно) и след това към железните препарати. Задължително е, само така се усвоява.

Този препарат - ферум е с витамин B12 (цианокобаламин),който не е ок за хора с мутации от групата Б. Иначе погледнах и май си има много хубави резултати , засъжаление аз заради това б12 вътре не мога да го ползвам

Последна редакция: пн, 21 авг 2023, 12:29 от kratos84

# 428
Ок са ми желязо и хемоглобин, но пиех сорбифер. Сега ще почнат да падат. В12 ми падна за 1 месец от 600 на 300. АГ ми обясни,че да,качва се временно в кръвните показатели с препарати,но съм едва 17гс, и каза,че няма да изкарам до края и самото раждане с този феритин. Аз бях с анемия преди бременността и може би е по - добре да я направя. Не че имам колебания ,просто се чудя от какво ми е нон стоп отпаднало и ми бие сърцето като лудо.

# 429
Задължително си направи вливката, Ян! Толкова ниски стойности ще се отразят и на детето, и то ще бъде с дефицит. Само с перорални препарати и разнообразна диета няма как да се оправят нещата.

# 430
Е чак пък и на детето да се отразят не съм съгласна...детето има достатъчно за себе си то си взима нужното ,но ние изпадаме в дефицит...така ми го обясни на мен д-р Иванова. ..Ян как да щитовидните...аз имах и още имам понякога сърцебиене,задух дори в легнало положение,горещи вълни и като пуснах хормони фт4 беше доста паднало
Kratos б12 във ферума е метилкобаламин така че няма проблем метилирана форма e

Последна редакция: пн, 21 авг 2023, 18:59 от Надежда Х

# 431
Във Фрамар прочетох описанието ,там така пишеше. Но б12 и желязо на едно място не е добра идея също. Едното сутрин, другото следобед . Имам таблица с витамини, бях забравила че пише,че б12 не може заедно с желязо.Когато се пие желязо, пада б12 и се попълва с отделен препарат по друго време на деня . Ще се опитам да кача таблицата.

И аз така знам,че бебето взема от майката и реално,изчерпа нейния запас, а не обратното. Честно казано не ми се влиза в спорове, в крайна сметка всеки в свободен да прави,каквото иска. Но за вливанията за мен с тези стойности,не трябва да има такива симптоми. За щитовидна се сетих и аз, много често стойности,които са в граница,не значи,че са оптимални . От нея доста се задъхват,от б12 и витамин Д също
пада енергията,когато са понижени. Ами много неща може да са; всичко се гледа и се преценя

# 432
Всичко друго ми е идеално, само феритин нисък.... Ще направя една вливка и ще видя резултата... Той кога се усеща? Тези,които са правили ще споделят ли, също и има ли странични ефекти?

# 433
Във Фрамар прочетох описанието ,там така пишеше. Но б12 и желязо на едно място не е добра идея също. Едното сутрин, другото следобед . Имам таблица с витамини, бях забравила че пише,че б12 не може заедно с желязо.Когато се пие желязо, пада б12 и се попълва с отделен препарат по друго време на деня . Ще се опитам да кача таблицата.

И аз така знам,че бебето взема от майката и реално,изчерпа нейния запас, а не обратното. Честно казано не ми се влиза в спорове, в крайна сметка всеки в свободен да прави,каквото иска. Но за вливанията за мен с тези стойности,не трябва да има такива симптоми. За щитовидна се сетих и аз, много често стойности,които са в граница,не значи,че са оптимални . От нея доста се задъхват,от б12 и витамин Д също
пада енергията,когато са понижени. Ами много неща може да са; всичко се гледа и се преценя

Да аз 2-3 часа след ферума си приемам и по 1т. Метилкобаламин 1000 под езика ..аз си го приемах и преди да започна желязото

# 434
Всичко друго ми е идеално, само феритин нисък.... Ще направя една вливка и ще видя резултата... Той кога се усеща? Тези,които са правили ще споделят ли, също и има ли странични ефекти?

Да, влейте си за да ви е спокойно,тъй като явно ви е притеснено. Дано ви отшумят симптомите. От вливките знам,че имат моментален ефект,така че би трябвало веднага да отшумят,ако е от феритина.

Общи условия

Активация на акаунт