Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 24

• 32 118
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
Аз знам, че само ако се пуска анти Ха има значение, за другите контроли няма

# 451
Здравейте, днес излязоха и допълнителните гени, които пуснах.
Може мнение?
[/url]

Последна редакция: пт, 25 авг 2023, 23:00 от kiss06

# 452
  • София
При 4 хомозиготни мутации и 5 хетерозиготни, добре е да си на терапия с НМХ. Прочети си внимателно забележките под изследванията и се консултирай с хематолог с опит с тромбофилия.

И още - 3 от мутациите са свързани с неусвояване на синтетичните витамини от група Б. Премери нивата на витамините Б9 и Б12 и при ниски стойности приемай само бионалични или метилирани форми.

На първа страница на темата има полезна информация.

# 453
При 4 хомозиготни мутации и 5 хетерозиготни, добре е да си на терапия с НМХ. Прочети си внимателно забележките под изследванията и се консултирай с хематолог с опит с тромбофилия.

И още - 3 от мутациите са свързани с неусвояване на синтетичните витамини от група Б. Премери нивата на витамините Б9 и Б12 и при ниски стойности приемай само бионалични или метилирани форми.

На първа страница на темата има полезна информация.

Имаме дете на 5 г. и не съм била на терапия тогава ..

# 454
Има жени, на които им се отключва при следващи бременности.Не е казано ,че трябва да стане нещо фатално,но при наличието ,че имате толкова мутации,които са рискови точно за бременни…ами за хематолог сте задължително

# 455
Има жени, на които им се отключва при следващи бременности.Не е казано ,че трябва да стане нещо фатално,но при наличието ,че имате толкова мутации,които са рискови точно за бременни…ами за хематолог сте задължително

Консултирах се с хематолог преди да излязат резултатите от допълнителните изследвания и ми казаха, че съм за терапия.
Говорих и с проф. Кременски - за него съм с нискороскови мутации и няма нужда от терапия.
Вече съм много объркана Sad

# 456
  • Ст Загора
Кис, по добре с терапия. Аз съм само с Асе,но ми се искаше терапия,че Георги Тончев хематолог изписва терапия и за мн аборти. Говорих с Веселина Иванова хематолог,ми ще следим кръвотока.

Последна редакция: сб, 26 авг 2023, 15:07 от nasito8988

# 457
Имате-  Pai хомозигот, Ace хетеро, Vegfa хетеро,Tafi хомозигот . Тези всичките са свързани с бременност и със сигурност сте за терапия. Може да проверите в Гугъл за всяко по отделно, какво значи,но всичките тези са свързани с бременност.

# 458
Здравейте, имам MTHFR хетерозигот. Планирам бременност и гинеколога ми изписа " Топ фолат", което като прочетох е - метилтетрахидрофолат, но в аптеката го нямаше и ми дадоха на неофолик мета, което е само метилфолат. Въпроса ми е дали е проблем да пия това, което ми дадоха или се различават?

# 459
  • София
Същото е. Само че освен Б9 под формата на фолат, трябва да се приема и Б12 под формата на метилкобаламин. Мутацията в MTHFR засяга усвояването и на двата витамина, а тяхното равновесие е жизненоважно както за нормалната работа на клетъчния метаболизъм, така и за развитието на бебето, особено в първите месеци.

Успех!

# 460
Същото е. Само че освен Б9 под формата на фолат, трябва да се приема и Б12 под формата на метилкобаламин. Мутацията в MTHFR засяга усвояването и на двата витамина, а тяхното равновесие е жизненоважно както за нормалната работа на клетъчния метаболизъм, така и за развитието на бебето, особено в първите месеци.

Успех!

Да пия метилирана форма на б12. Притеснението ми беше с фолиевата дали е едно и също топ фолата и формата на неофолик Мета..

# 461
  • Варна
https://www.bionia.bg/folat-folieva-kiselina-vitamin-b9/

Ето една интересна статия

# 462
Момичета, бях ви публикувала моите мутации, които са: хетерозиготни - PAI, ACE, MTHFR 1298, b-fibrinogen, VEGFA gen /1154 и хомозиготни - MTRR /66A/ и TAFI ген и ме посъветвахте да се консултирам с хематолог. Свързах се с д-р Миглена Стайкова през Healee. Каза ми, че при следваща бременност / след положителен тест или след трансфер при асистирано забременяване / е желателно да се провежда профилактика с Фраксипарин 0, 4 подкожно всеки ден + Аспирин 75 мг вечер. На всеки 3-4 седмици коагулационен статус - аптт, фибриноген и д димер, и при необходимост смяна на терапията. В хода на бременността фибриноген и д димер се повишавали, поради стареене на плацентата /за тях има различни референтни стойности спрямо триместъра/. Колкото са по-високи толкова опасността от запушване на кръвоносен съд е повишена, а носителството на тромбофилия допълнително повишава риска. Именно поради тази причина се провеждала профилактика, а преди забременяване можело да приемам Аспирин х 1 табл дн вечер след цикъл от ден 14- до ден 28 ден. Каза да проверя вит. Д и Б12 и да гледам Б12 да е в горната граница.
Вчера ги проверих витамините и това са резултатите. Сега трябва да приемам витамини преди следващ опит и аспирин протект сигурно...

Последна редакция: сб, 26 авг 2023, 12:33 от Даниела Христова 731574

# 463
Момичета едно време бабите ни,а и майките ни въобще не са знаели какво е тромбофилия и фраксипарин...а за да имаме мутантни гени,значи сме ги наследили от родителите си...професор Кременски ми каза,че вече почти всяка жена която се изследва и излиза някаква  мутация  и веднага и се изписва профилактична терапия...да има случаи в които е наложащо и задължително.. но това масово  изписване на фракси на всеки и наплалване със страшни работи...млади момичета или жени с по две деца почват да се самоизследват и изпадат в ужас от това с което ги наплашват,че може да се случи...аз съм пай хомо и още две хетеро за фибринолизата...първо ми казаха веднага започвам фракси въпреки добрата коагулация и кръвоток и след 20 дни контрола...аз се наплаших купих го,но не започнах...след 20 дни пускам и аптт излиза 40 без да приемам нищо за разреждане ...и хематоложката ми казва Ами недей да започваш нищо за сега...е така те объркват още повече.  И като ти излязат два съвсем различни резултата в две лабораторий направо се чудиш на кой да вярваш...

# 464
  • София
Разликата е, че майките и бабите ни са раждали на по 20, а ние - не. С възрастта рисковете от потенциални проблеми се усилват. Също така бабите ни не са се хранили с храни с консерванти, гмо, нитрати, и хормонално стимулирани пилета, а с естествено отглеждани плодове и зеленчуци и месо от пасищни животни.

Също така моята баба е имала късен аборт, след който не е могла да забременее отново. Не е имало нито АГ да я прегледа, нито да й направи хистероскопия, нито да й изпише терапия.

Общи условия

Активация на акаунт