Избор на столче за кола - 5

• 40 916
  • 538
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте,

Имаме столче Joie I-spin Safe, което е предназначено за ползване до около 4-годишна възраст.
Синът ми все още не е навършил 2 години и ми изглежда, че вече няма достатъчно място за крачетата. Не мисля, че ще можем да го използваме още много време...

Някой да се е сблъсквал със същия проблем с това столче и да е намерил  решение?

Благодаря!

# 316
Обратно на движението ли? Нормално е в някакъв момент крачетата да започнат да се свиват, но това  не пречи на безопасността и удобството. Ние бяхме с i-spin 360 E до към 4 години и 2-3 месеца, при все че дъщеря ми върви височка. По принцип може да разгледате книжката,  мисля, че имаше вариант да се издърпа леко напред за повече място.

# 317
Благодаря, Stella!
Да, I-spin Safe е само обратно на движението. Всичко друго май е еднаксо с I-spin 360.
А Вие обратно на движението ли я возихте до 4 годинки?

# 318
Здравейте,дъщеря ми ще стане на 3г и искам да сменя столчето за кола.В момента сме с Besafe без изофикс Izi comfort,но вече е 100см и над 15кг.Търся пак столче без изофикс ,кое би било подходящо.
Ако детето е с ръст 100 см. и тегло 15 кг., тогава ще може да използват стола който имате още между 6м и 1 год.
До 105 см. и/или 18 кг.

Това което трябва да имате предвид е, че за по - големите групи, дори столчетата да се захващат към изофикс системата - НЕ СА ИЗОФИКС, защото при тях се включва автомобилния колан, и реално обезопасяването разчита на него (на автомобилния колан) а не на закрепването към системата.
Този тип т.н. бустерни столове, дори да са предвидени за монтаж към изофикс системата на автомобила, реално могат да се използват и без да се прикрепят към нея, тъй като автомобилния колан осигурява обезопасяването.
[/quote]

Да,аз не мисля да го сменям веднага,просто ми се иска да се ориентирам за модели и да почна да търся,ако намеря нещо на добра цена да го закупя от по-рано.

# 319
Не, няколко месеца преди да вземем следващото столче, я обърнахме, защото не е лесен пътник. Гади й се и повръща и мислехме, че ще помогне обръщането. В началото имаше ефект. Иначе свиваше краката по "турски" някак си докато се возеше наобратно, но при нас не позата беше проблемът. Той си и продължава де, но това е друга тема.

Благодаря, Stella!
Да, I-spin Safe е само обратно на движението. Всичко друго май е еднаксо с I-spin 360.
А Вие обратно на движението ли я возихте до 4 годинки?

# 320
Здравейте,

Обмислям да закупя maxi cosi nomad plus и да го използваме, когато пътуваме в чужбина с наета кола.
Всеки път изпитвам ужас, когато вземем столче от rent a car компаниите.

Детето ни е на година и 9 месеца и в България се вози в Joie I-spin Safe.

Бихте ли споделили мнения за maxi cosi nomad plus?
Знаете ли, дали позволяват авиокомпаниите  да се качи столчето на борда на самолета?

# 321
Здравейте,

Обмислям да закупя maxi cosi nomad plus и да го използваме, когато пътуваме в чужбина с наета кола.
Всеки път изпитвам ужас, когато вземем столче от rent a car компаниите.

Детето ни е на година и 9 месеца и в България се вози в Joie I-spin Safe.

Бихте ли споделили мнения за maxi cosi nomad plus?
Знаете ли, дали позволяват авиокомпаниите  да се качи столчето на борда на самолета?

Здравейте, столчетата които са разрешени имат залепен стикер символ на самолет или изрично е описано в характеристиките, че са тествани за самолет, но в тази възрастова група мисля че не съществува такова. Модела, на който сте се спрели също няма, но не виждам и никакви Краш Тестове които да оправдават сумата. Към момента може да разгледате Britax Römer Versafix, i-Size, 76-150 см , Joie elevate™ R129, 76-150 см, Joie I-Irvana 76-150 см, Joie I-Bold 76-150 см. Ако изчакате да достигнете 100 см според мен отличен избор ще е Joie i-Traver™ 100-150 см, Cybex Solution G i-Fix Plus, 100 - 150 см, Cybex Solution G2 i-Fix Plus, Сгъваем, 100 - 150 см

# 322
Здравейте,

Предстои ни закупуване на столче за кола и се колебаем между следните модели:

1. BeSafe iZi Comfort X3 https://besafe.bg/product/besafe-izi-comfort-x3-%D1%81%D1%82%D0% … ea-green-melange/

2. BeSafe iZi Modular X1 i-Size https://besafe.bg/product/besafe-izi-modular-x1-i-size-%D1%81%D1 … -fresh-black-cab/

Автомобилите ни нямат Isofix. Подходящи ли са и кой е по-добрият вариант?

Благодаря Simple Smile

# 323
  • Варна
Здравейте,

Предстои ни закупуване на столче за кола и се колебаем между следните модели:

1. BeSafe iZi Comfort X3 https://besafe.bg/product/besafe-izi-comfort-x3-%D1%81%D1%82%D0% … ea-green-melange/

2. BeSafe iZi Modular X1 i-Size https://besafe.bg/product/besafe-izi-modular-x1-i-size-%D1%81%D1 … -fresh-black-cab/

Автомобилите ни нямат Isofix. Подходящи ли са и кой е по-добрият вариант?

Благодаря Simple Smile

BeSafe iZi Comfort X3 - вече не се произвежда и съответно не се предлага.
Отговаря на стария стандарт ECE04/44
BeSafe iZi Modular X1 - предвиден е за монтаж само и единствено посредством изофикс база, която се продава отделно. Не може да се монтира с коланите на автомобила.

Не сте посочили какви са автомобилите, на каква възраст и с какъв ръст е детето, как възнамерявате да ползвате (обратно или в посока на движението).
Общо взето липсва каквато и да е насочваща информация за да може да ви се посочат някакви минимални препоръки.

# 324
Благодаря за мнението.
Извинявам се за непълната информация. Детето е на 5.5 месеца, ръст към 70 см. Засега е в кош, но му умалява бързо. Първоначално ще се вози обратно на движението, после ще го обърнем. А колите са Опел Корса и БМВ Е46 купе.

# 325
  • Варна
Благодаря за мнението.
Извинявам се за непълната информация. Детето е на 5.5 месеца, ръст към 70 см. Засега е в кош, но му умалява бързо. Първоначално ще се вози обратно на движението, после ще го обърнем. А колите са Опел Корса и БМВ Е46 купе.

При условие, че детето е на 5.5 месеца и с ръст 70 см. е абсолютно задължително то да се вози обратно на движението до минимум 15 месеца.
Това означава, че столчето ви за кола трябва да е или само обратно на движението или да може да се монтира и в двете посоки.
Бих посъветвал да возите обратно на движението, колкото е възможно по - дълго, тъй като това е по - безопасния начин за обезопасяване.
Има много варианти които се монтират с колана на автомобила и са предвидени за ползване само обратно на движението до 5-6 или 7 години.
Ако държите да може да се монтира и в посока на движението е хубаво да потърсите вариант за добавяне на изофикс.
По- съвременните и безопасни столчета за кола, които не са предвидени само обратно на движението, обикновено са предвидени за монтаж с изофикс, тъй като автомобилите след 2013 разполагат задължително с тази система.
Тъй като изофикс системата изглежда по различни начини в различните автомобили, ако само зрително сте преценили, че тя отсъства е хубаво да бъде констатирано от някой, който разбира.
Бихте могли да проверите и възможността за добавяне на такава (оригинална) система.
Много от марките, особено немските, в периода до 2013г. предлагат планки, които се закупуват допълнително.

# 326
Предстои ни смяна на столчето. Колебая се между Axkid One 3 и BeSafe Stretch. Като гледам и двете са достатъчно добри и сигурни затова са ми важни второстепенните критерии. Кой осигурява по-добра позиция за сън? Кой осигурява повече място за крачетата. Малко ме притеснява, че Axkid е само до 22кг, а малкият е на 3г. (почти) и е 17 кг, 100см, та май клоня към BeSafe поради тази причина. Моля за помощ с избора.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 14:46 от Freyaaa

# 327
Имаме Axkid One и BeSafe stretch.

Имат еднакъв наклон за сън, но BeSafe е малко по-широка, мека и комфортна седалка за дъщеря ми. Недостатъкът е по-тегавият монтаж и липсата на Изофикс. Доволна съм много от допълнителната възглавница на BeSafe и летния калъф, наистина държи прохладно на детето.

Недостатък на Axkid One - малко по-тясна и някак не толкова комфортна. Металните дръжки от двете страни са много удобни за родителите при пренасяне на седалката, но лятото се нагорещяват много, буквално парят и може да изгорят детето без преувеличение. Изключително неудачно дизайнерско решение са, може да са приемливи за скандинавския климат, но за България - не. И Axkid има летен калъф, но той не покрива тези метални дръжки, тъй че е безпредметен. Иначе зимно време за дръжките съм закачвала играчка, платнена книжка, кутийка с бисквитки и е удобно.

Регулирането на пространството за краката и наклона за сън е еднакво лесно и при двата модела, реално ние ползваме или напълно седналото, когато детето е будно и иска да гледа през прозореца, или максимално наклонено, когато ще спи. В BeSafe мога и аз да седна, да, неудобно ми е, но се побирам, а съм 175 см. Дъщеря ми също е едра, 16.5 кг и 103 см и й е много, много удобно и в двете седалки.

Най-големият недостатък на BeSafe Stretch е не може да се монтира във всяка кола. Наивно смятах, че щом монтажът е с колани, може навсякъде, но не е така. Има някакви каиши, които следва да се подпъхнат под релсите на предната седалка, но в едната кола тази релса е вкопана в пода на колата и няма начин нещо да се напъха отдолу.

# 328
Много благодаря! Много полезен коментар! Само може ли да уточните кой точно вариант на Axkid One говорите? Защото аз питам конкретно за 3, и да сравня разликите евентуално.

# 329
Имаме първия Axkid One, но описаните забележки важат и за 3, виждала съм на живо тази седалка.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 11:52 от Макарон

Общи условия

Активация на акаунт