Избор на столче за кола - 5

• 36 527
  • 469
  •   1
Отговори
# 465
Имах проблеми, когато трябваше да сложа бебето си на столче в колата. Беше вече 8 - 9 месеца, сядаше на бебешки стол за хранене, но отказваше с плач колана на столчето в колата. Мислех, че столът е неудобен в колата, купих нов, взех използвано столче от приятелка, но смяната на столове не помогна. Пътуването беше кошмар, но тогава друга приятелка ме успокои, че трябва да го оставя да свикне и смяната на столове няма да помогне. Въоръжих се с търпение и пътувахме само на кратки разстояния, постепенно бебчо се умълча, пусках детски песнички, увеличихме километрите и свикна да пътува гушкайки се с плюшена играчка.

# 466
  • 🌊
Предварително се извинявам, защото нямам опит с материята - първо дете, първо столче.
Ще пътуваме общо взето от раждането с кола, която има изофикс. Четох сайтовете на ADAC & VTI, групите във фейсбук, тази тема и се спрях на модели, които присъстват там или поне се споменават марките:
AXKID SPINKID 2
JOIE I-PRODIGI
Joie - I-Spin, 360°

Идея си нямам как ще расте детето, нито поведението му, затова исках и вариант, който се върти и по посока на движението, който да може да ползваме след втора-трета година.

Не мога да избера. Лошото е, че не знам и какво да гледам освен независимите тестове и монтирането.

# 467
Скоро правих консултация с Деца на борда за столче за кола. Там ми разказаха, че няма столче за кола, което да вози в посока на движението и да е минало VTI теста. Всички столчета минали този тест са в посока обратна на движението. Ние взехме такова, което се върти на 180 градуса, за да е по-лесно поставянето на бебето в него. За мен е голямо удобство. На Be Safe се спряхме и за момента сме много доволни. В офиса им можехме да ги видим и да поставим бебето в кошчето, за да видим как ще стои. Но нашето бебе е  на почти 5 месеца. Първоначално си мислехме да вземем столче под наем от тях и после да избираме, но в крайна сметка директно взехме и ни го и монтираха. Монтажа не е сложен, но не се занимавахме с това.

За конкретните модели нищо не мога да кажа, но от двете изброени марки бих се спряла на AXKID. Мисля, че тази марка имат само модели, които са в посока обратна на движението. Посоченият модел Axkid Spinkid също мисля, че е такъв. Ние ползвахме първоначално една кошница на Joie, която се води до година и половина. На 4 месеца и вече беше тясна частта на главата и я стискаше. Съответно като я сложехме и започваше рев.  Като махнахме плата да я изперем, за да я върнем изглеждаше като да е правена в час по трудово в училище. Споменатите модели на Joie са по-горен клас и вероятно ще са  доста по-добри. Иначе ползваме и количка на Joie, която става и за кошницата, но не мога да кажа, че сме доволни и от нея. Но не сме ги купували, а ги ползваме временно.

# 468
Ние сме с Joie - I-Spin, 360° и за сега сме доволни. 😊

# 469
В едната кола сме със столче Carello, но трябва да вземем и за моята. Моята кола е двуврата и малка. Със сигурност няма да го слагам на предната седалка.
По това, което чета, не трябва да се върти на 360?
Тези столчета, besafe отделна база ли трябва да се купува или вървят заедно? Бебето сега е на месец и половина.

Общи условия

Активация на акаунт